974F8A19-5736-47C0-9727-8C78560331BC_23306125

Doğa fotoğrafı tutkunu İbrahim Pekpostalcı, Devlet Su İşleri 4’üncü Bölge Müdürlüğü’nün sorumluk alanı içinde yer alan Akgöl Sazlığı’na fotoğraf çekmeye gitti.

Ancak 2’si suyun içinde 4’ü kıyıda olmak üzere 6 flamingonun katledilmiş olduğunu gördü. Flamingoların, av tüfeğiyle öldürülmüş olduğunu tahmin eden Pekpostalcı, “Etrafta tüfeğe ait fişekler vardı. Sanırım can çekişmesin diye de hayvanları boğazından kesmişler. Sonra da oradaki vahşi ve yırtıcı hayvanlar parçalamış.” dedi.

Göçmen kuşların uğrak yeri olan Akgöl Sazlığı’nda hayvanların zarar görmemesi için önlem alınması gerektiğini ifade eden Pekpostalcı, ” Burada yüzlerce kuşlar ve hayvanlar var. Bunların katliama uğramaması için önlem alınmalı. Ayrıca Akgöl’e gezip görmek isteyenler uygun bir yol olmadığı için rahatlıkla gelemiyor. Buraya ulaşım için düzenli bir yapılırsa, hayvanları katletmek isteyenlerde rahat tavır sergileyemez. Her an başka bir kişiye yakalanma korkusuyla hayvanları öldürmekten vazgeçer.” dedi.

Daha önce de koruma altındaki yaban keçilerini kaçak olarak avlayan 3 kişi  tesadüfen yakalanmış ve  toplam 16 bin lira  tazminat ödemeye mahkum edilmişlerdi.