İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Trabzon’dan Artvin’e ilerleyen konvoyu, Rize’nin Fındıklı ilçesi Kıyıcık Tüneli’nden geçerken, partililer ve gazetecilerin bulunduğu 7-8 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada, bir kişi hafifçe yaralandı.

24231959_10155783846938605_660514771474586412_n

Artvin’deki İl Binasını açmak ve bir dizi programa katılmak üzere bu sabah 09:30’da uçakla  Ankara’dan Trabzon’a gelen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Trabzon Havalimanı’nda partililerce  karşılandı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın da hazır bulunduğu karşılama sonrası Akşener konvoyla Artvin’e hareket etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenir’in Trabzon’dan Artvin’e ilerleyen konvoyu, Rize’nin Fındıklı ilçesi Kıyıcık Tüneli’nden geçerken, partililer ve gazetecilerin bulunduğu 7-8 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada,  gazeteci Sami Özçelik  hafif yaralandı, araçlarda  ise maddi hasar oluştu.

HAVA YASTIĞI, EMNİYET KEMERİ HAYAT KURTARIR

KONVOY OLUŞTURULURKEN ÇOK DİKKAT EDİLMELİ

Kaza sonrası açıklama yapan gazeteci Sami Özçelik, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i takip etmek için sabah yola çıktık. Dönerken, saat 11.00 civarında Kıyıcık Tüneli içinde kaza meydana geldi. Kazada ben hafif yaralandım. Önemli bir şeyim yok. Hava yastığı açarken kapağı parmağımı kesti. Bu kazada ders çıkarılacak 3 konu tespit ettim. 1- Emniyet kemeri sizi korur ve hayatta tutar, 2- Hava yastığı ne işe yarar diye soranlara inşallah onun açılacağı bir kazayı yaşamazlar. O zaman icat edene teşekkür edersiniz. 3- Konvoylar çok tehlikeli. Bunu zaman zaman yazılarımda sıkça dile getirdim. Düğünlerde, futbol sonrası sevinçlerde, kutlamalarda, hele hele  siyasi konvoy çok çok tehlikeli.

Çünkü önde giden eskort çok hızlı olunca arkadakiler de onları yetişmek için aşırı hız yapıyorlar.  Bazı araçlar bu hızlar İçin uygun değil.  Bazen de yollar uygun değil. Ama her anı kaçırmamak adına yapılan hız bazen felaket getirmekte. Sık sık duyarsınız, Cumhurbaşkanı konvoyunda kaza, Başbakan konvoyunda kaza… Bunun her zaman olması düşündürücü.

KONVOY İÇİN DÜZENLEME YAPILSIN

Buna bir çare, çözüm arayan yok,kimsenin  umurunda değil.Oysa can ve mal gidiyor. Alınacak tedbirlerle, uygulanacak kurallarla önleyebileceğimiz kazaların  yaşanması üzüntü verici.  Yetkililerin  TBMM’de konuyla ilgili bir kanun, düzenleme yapmasını öneriyorum. Verilmiş sadakamız varmış. Büyük kazayı çok ucuza atlattık. Ama yarın  atlatamayabiliriz. Tedbir almak zorundayız. Ben bu vesileyle tüm sürücülerimize trafik kuralları içinde  araç kullanmalarını, can ve mal Güvenliğimizi tehlikeye atmamalarını hatırlatıyorum. Allah kimseye kaza vermesin.”dedi.

HABER: ARTVİN POST

Artvin’deki sesimiz kulağımız sevgili Sami Özçelik’e  geçmiş olsun diyoruz
Yolcuhaber