Hatay’ın Altınözü ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Rıfat Sarı’nın kardeşi Hikmet(Ahmet) Sarı, gazeteci Mahmut Şan’a iki kez saldırdı. Gazetecinin otomobilinin camlarını kıran şehir eşkıyası, daha sonra Mahmut Şan’ı darp etti.

İlk olay Altınözü Ziraat Odası’nda meydana geldi. Hatay Altınözü Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gazeteci Mahmut Şan’ı takip eden belediye bakanının kardeşi şehir eşkıyası Hikmet(Ahmet) Sarı, odaya gazete bırakan Şan’a saldırdı. Hırsını alamayan AK Partili başkanın maganda kardeşi, gazetecinin bina önündeki aracının camını kırdı. Kendisine saldıranlar hakkında şikayetçi olan Hatay Altınözü Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Şan, çevredekilerin ve Ziraat Odası’na çağrılan polislerin araya girmesiyle başkanın maganda kardeşi ve adamlarının elinden kurtuldu. Magandalar daha sonra gazetecinin binanın önünde duran otomobilinin camlarını kırdı.

ŞEHİR EŞKIYALARI İKİNCİ KEZ SALDIRDI

Akşamüzeri Altınözü Emniyet Müdürlüğü’nden ayrılarak Antakya’ya gitmek için yola çıkan gazeteci Mahmut Şan, aynı kişilerin bir kez daha saldırısına uğradı. Gazeteci Şan’ın yolu Antakya’ya dönerken aynı magandalar tarafından kesildi. Bu kez iki araçla gelen şehir eşkıyaları, gazeteci Mahmut Şan’ın aracına zarar verdi, bir kez daha camlarını kırdı. Gazeteci Şan bu kez de Antakya Şehit Özen Karakoluna sığınmak zorunda kaldı.

GAZETECİYİ ÖLDÜRMEYE ÇALIŞTI

Aynı şehir eşkıyaları, önceki gün de Mahmut Şan aracıyla seyir halinde iken otomobiline kasıtlı olarak arkadan çarpan ve kendisini öldürmeye teşebbüs eden AK Partili Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı’nın kardeşi Hikmet(Ahmet) sarının saldırısına uğramıştı.

BELEDİYEYİ ELEŞTİRDİ AZ DAHA ÖLDÜRÜRÜLÜYORDU

Mahmut Şan, haberlerinde belediyeyi eleştirdiği için aynı kişinin dördüncü kez saldırısına uğradığını söyledi. Dün aracıyla seyir halinde iken Hikmet(Ahmet) Sarı’nın da içinde bulunduğu aracın önce yolunu kestiğini aktaran Mahmut Şan, “Durmayınca beni takip etmeye başladılar. Seyir halinde iken arkadan aracıma çarparak beni kaza yapmaya zorladılar. Orada ben kaza yapıp ölebilirdim. Resmen beni öldürmeye kalktılar. Daha öncede yaptığım bir haberden dolayı aynı şehir eşkıyası bana saldırmıştı. Bu dördüncü oldu. Ayrıca beni darp edenleri ve aracımın camını kıranları gören görgü tanıklarım da var. Hukuki olarak ne yapılması gerekiyorsa bütün yollara başvuracağız. Vatandaşın sorununu bütün kamuoyuna duyurmak için çaba sarf ederken, saldırıya uğramış olsam bile bu işin peşini bırakmayacağım.” dedi.

GAZETECİLER CEMİYETİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Gazeteci Mahmut Şan, vatandaşın sorununu dile getirip belediyeyi eleştirdiği için öldürülme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Aynı kişiler tarafından dört kez saldırıya uğradım. Beni öldürmeye çalıştılar. Ben gazeteciyim. Antakya ve Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nin olaya el atmasını istiyorum. Bu gün bana yapılanlar yarın bir başka meslektaşımın başına da gelebilir. En küçük bir olayda açıklama yapan cemiyet başkanlarının bu konuda da birkaç cümlelik de olsa açıklama yapmasını bekliyorum.”  diye konuştu.