Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı iken istifa ettirilen İ. Melih Gökçek’in, Ankara CHP Milletvekili Murat Emir’den, “Gökçek, FETÖ’ye, Ankaralıların parasını peşkeş çekmiştir” sözü nedeniyle istediği tazminat reddedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski belediye başkanı İ.Melih Gökçek’in, CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir’e, “Gökçek, FETÖ’ye, Ankaralıların parasını peşkeş çekmiştir. Gökçek, o koltukta oturdukça FETÖ ile mücadele büyük bir kandırmacadır” sözleri nedeniyle ‘kişilik haklarına saldırı’ iddiasıyla açtığı manevi tazminat talebi reddedildi.

CHP’li Murat Emir, 22 Eylül 2016 tarihinde TBMM’de yaptığı basın toplantısında, Melih Gökçek ile FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Zaman gazetesinin eski İmtiyaz Sahibi Alaaddin Kaya arasındaki ticari ilişkileri gündeme getirmiş; Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Büyükşehir Ankara’ isimli haftalık haber bülteninin Alaaddin Kaya’nın İmpress İmaj İç ve Dış Anonim Şirketi’ne usulsüzce nasıl verdiğini anlatmıştı. 2008 yılındaki bülten ihalesinin İmaj İç ve Dış Anonim Şirketi üzerinde kaldığını ancak bültenin bu şirket çalışanları tarafından değil Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan personel tarafından hazırlandığını kamuoyuyla paylaşıp, Gökçek’in, gerek arsalar gerek ihaleler yoluyla Ankaralıların parasını FETÖ/PDY’ye akıttığını ifade eden Murat Emir, “Gökçek, FETÖ’ye, Ankaralıların parasını peşkeş çekmiştir. Gökçek, o koltukta oturdukça FETÖ ile mücadele büyük bir kandırmacadır” demişti.

Gökçek, ‘kişilik haklarına saldırı’ iddiasıyla manevi tazminat davası açtı

CHP’li Emir’in açıklamaları üzerine Melih Gökçek yargıya başvurdu. Gökçek, Murat Emir ile açıklamalarınınwww.gercekgundem.com haber sitesinde yer alması nedeniyle CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’a dava açtı ve ‘kişilik haklarına saldırdığını’ iddia etti. Gökçek’in avukatı Mehmet Ali Alan tarafından mahkemeye sunulan dava dilekçesinde, “Murat Emir,  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek’i yıpratmak için hakaret etmiştir. Müvekkili karalaması ve onu terör örgütü üyesi olmakla suçlaması kabul edilemez bir tutumdur” denildi. Emir ve Yarkadaş’ın, 30 bin lira manevi tazminata çarptırılması istendi.

Gökçek tazminat talebi reddedildi!

Dava Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Dava kapsamında dört duruşma yapıldı. Murat Emir’in avukatı Sezin Sunar’ın, talebi üzerine İ.Melih Gökçek’in, bir televizyon kanalında, Alaaddin Kaya’ya söz konusu bülten ihalesini nasıl verdiğini açık açık anlattığı konuşmasının dökümü de hakim tarafından istenilerek, dava dosyasına konuldu. Davanın bugünkü duruşmasında da karar çıktı. Hâkim İlvan Çağlar Uysal, Melih Gökçek’in tazminat içerikli talebinin yerinde bulunmadığını ve davanın reddedildiğini açıkladı.

Emir: Açıklamalarım doğruluğu böylelikle yargı tarafından tescillendi!

Mahkeme kararıyla ilgili açıklama yapan CHP’li Emir, Melih Gökçek’in, Ankara’yı FETÖ’ye parsel parsel peşkeş çektiğinin tüm Türkiye kamuoyu tarafından bilinmesine karşın söylendiğinde Gökçek’in yargı yoluna başvurarak sindirme politikası izlediğini belirtti. Emir, “Melih Gökçek, FETÖ’nün kasası konumunda olan Alaaddin Kaya ile ilişkilerini ortalığa dökünce aynı şekilde göz korkutmaya çalıştı ve mahkemeye başvurdu. O mahkemeye ben gidip savunma yaptım ve Adliye binası çıkışında, ‘hodri meydan’ diyerek kendisini mahkemede yüzleşmeye çağırdım. Ancak korkarak gelmedi. Bugünkü duruşmadan çıkan sonuçla da Melih Gökçek’e ilişkin ‘FETÖ’ye, Ankaralıların parasını peşkeş çekmiştir. O, koltukta oturdukça FETÖ ile mücadele büyük bir kandırmacadır’ sözlerim tescillenmiş oldu” dedi.