DSC_0343

CHP Artvin 36. Olağan Genel Kongresi Merkez İlçe Başkanı Cüneyt Öztürk’ün açılış sunumuyla başladı. Divan oluşturuldu. Divan başkanlığına Çorum Milletvekili Tufan Köse, üyeliklerine ise Okan Ersöz ve CHP Kadın Kolları İl Başkanı Gülşen Kurul seçildi.

CHP Artvin 36. Olağan İl Kongresinde AFGAD Başkanı İsmet Başar’ın girişimiyle başlayan birlik, beraberlik ve barış vurgusu  ve ardından Metin Arifağaoğlu’nun küskünleri sahneye davet etmesiyle verilen fotoğraf kongreyi taçlandırdı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Uzun bir faaliyet raporunun okunmasına divan başkanı Köse’nin  müdahale ederek kısa okunmasını istedi. Faaliyet rapor hakkında söz alan İsmet Başar Faaliyetler arasında mevcut milletvekili Bayraktutan ile  ile eski milletvekili Çorbacıoğlu’nun arasındaki küskünlüğün giderilemediğini söyleyerek “bu bir faaliyet eksikliğidir ve bu eksikliği burada gidermeliyiz. Biz Hopa’da koşulsuz bir araya gelerek birlik ve beraberliğin örneğini ortaya koyduk. Bugün bu kongrede YDK başkanlığı ile onur duyduğumuz Milletvekili Uğur Bayraktutan ile 22. Dönem Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu’nun barışmasını sağlamak zorundayız.

Siyasi iktidarın, Artvin genelinde bu kadar belediyeyi bizlerden almış olmasının sebebi bu kavgalar ve küskünlüklerdir. 2004 yılında iktidar partisine il genelinde ilçe belediyesi olarak sıfır çektirdiysek 2019’da da bunu yapmalıyız. Bunu yapmanın gerekliliğini salondaki her delegeden, her üyeden ve Artvin’de yaşayan her bireyden böyle bir talep var ve bu talebi bugün burada gerçekleştirmek durumundayız” dedi.

Başar’ın bu talebine de müdahale eden divan başkanı Köse Artvin CHP ailesinin bu gerçekçi talebinin önemini daha sonra yapılan konuşma ve birlik, beraberlik için barış girişimleriyle konunun önemini anlamış oldu.

Faaliyet ve hesap raporlarının ibrasının ardından dilek temenniler bölümünde ilk konuşmacı İzmir Milletvekili Tuncay Özkan oldu. Özkan konuşmasında,

MEMLEKETİMİN GÜZELLİKLERİ CAMİ AVLUSUNA BIRAKILMIŞ DEĞİLDİR

DSC_0265

“Sizinle geleceğimize dair duygularımı paylaşacağım. Atatürk 1919’da Anadolu’ya çıktığında Boşa dolaşma paşa ordu kur memleketi kurtar. Öyle bir çağa geldik ki her şeyin temeli meşruiyettir. Hukuktur. Önce meclis sonra ordu der Atatürk. Bunların arsızlıkları cüretlerinden geliyor. Artvin’den sesleniyorum. Memleketimin güzellikleri Cami avlusuna bırakılmış değildir. Biz aşkla bu yürüyüşü sonuna kadar götüreceğiz. Biz kazanacağız. Onlar karşılarında ne büyük bir ideolojinin farkında değiller. Bakın kadınlarımız var salonumuzda. Atatürk Kadınlara çok büyük önem vermiştir.

Anadolu topraklarından düşman çekilirken yaklaşık 18 bin kadınımızın memesini kesmiş, 23 bin kadının ağzını burnunu kasaturayla kesmişler, rahmi parçalanmış kadınların buluştuğu zaman ortaya çıkan aşkın ürünleriyiz biz. O yüzden bu topraklarda Mustafa Kemaller tükenmez aşk yenilmez.

BİZ KARANLIKLARDA SEVDA DOKUMAYI BİLEN İNSANLARIZ.

Ben cezaevinde 6 yıl kaldım. Avukatım her zaman yanıma gelirdi. Biz yoldaşlığımızı Taner Kozanoğlu ile çok tanışmıyorduk. Şimdi ahretlik kardeşiz. Onlar bizi hapse attı diye Siz beni cezaevinde unuttunuz mu?. Biz karanlıklarda sevda dokumayı bilen insanlarız. Birbirimize kucaklaşmaktan daha güzel bir şey var mı?. Ben her birinizle kucaklaştığımda Atatürk’le kucaklaştığımı hissediyorum. Çocuklarımızı faşizmden kurtarmak için kucaklaşmaya, Mustafa Kemal’in aydınlığında buluşmak dileğiyle. Aşka eksikleri tamamlamaktır. “dedi.

GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI ÖZTÜRK BAŞKAN ÖZGÜN VE ULUTAŞ’I ANDI

DSC_0273

İkinci konuşmayı ise İl Gençlik Kolları Başkanı Anıl Öztürk yaptı. Öztürk, konuşmasında aramızdan ayrılan Artvin Eski Belediye Başkanı Emin Özgün ve Arhavi Eski Belediye Başkanı Musa Ulutaş’ı andı. Kongrede bir heyecan eksikliğinin olduğunu ve bu heyecanın oluşturulması gerektiğini ve önce belediyeleri almalıyız sonrada iktidar olmalıyız dedi. Daha sonra konuşmasına Cerattepe’de yaşanan sıkıntılardan bahsetti.

YANLIŞLARI SÖYLEMEMİZ LAZIM

Daha sonra Hopa Eski İlçe Başkanı Fehmi Ustabaş söz aldı. Ustabaş, “ Burada konuşacaklarımızı sokakta, orada burada konuşuyoruz ama burada konuşamıyoruz. Maalesef geçmişten kalan bazı nedenlerden dolayı halen aynı küskünlükler aynı bencillikler devam etti. Bazı yanlışları söylememiz lazım. 2014’te bir hata yaptık. Yerel seçimlerde çok ağır bedel ödedik. Bizi bu hatalara sürükleyen yanlışları masaya yatırmamız lazım. 2015 yılında çok şeyler yaşadık. Eğer önümüzdeki dönem bu hataları yanlışları yapmadığımızda başaracağız.” dedi.

BİZ NEREDE YANLIŞ YAPIYORUZ

CHP üyesi Gazeteci Özdemir Bağdatlı da kısa bir konuşma yaptı. Bağdatlı, “Biz nerede yanlış yapıyoruz. Yıllardır iktidar olamıyorsak bir yanlış var demektir. Biz, kendimize göre siyaset arıyoruz. Millete göre siyaset yapamıyoruz. Ben, siyasi görüşümden dolayı geçmişte hapiste yatarak bedel ödedim. Ödediğim bedel karşılığında tek bir şey istiyorum; CHP’nin iktidar olmasını istiyorum. Bu benim kadar hepinizin özlemidir. Bu ancak, iç barış sağlanırsa, el ele vererek, kenetlenirsek olur.

Bir iki gazetecinin karalama lafları ile bugün bayram havasında geçmesi gereken kongreyi sessizce yapmayacağız, coşkuyla yapacağız. Seçilmiş insanlarımızın seçenlere müdahil olmasınlar. Bizim seçtiklerimize değer versinler. Onlarda bu insanların oylarıyla seçildi. Az önce İsmet arkadaşımın anlatmak istediğini divan anlamış gibi engelledi. Ben ne Ali Uğurcuyum, Ne Bayraktutancıyım. Ne Çorbacıoğlucuyum. Ben CHP’liyim.”dedi.

DSC_0278

CHP Eski Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu, bir süre önce aday olmak için çalışma yaptım. Ahmet Biber’in aday olmasından dolayı aday olmadım. Sayın Ahmet Biber’e başarılar diliyorum” dedi.

DSC_0282

CHP Eski Milletvekili Metin Arifağaoğlu da yaptığı konuşmasında, “Parti hepimizindir. Ne Bayraktutan’ın ne Çorbacıoğlu’nun nede Arifağaoğlu’nundur, hepimizindir. CHP çok büyük bir partidir. Tartışmalar en çok ön seçim üzerinden çıkıyor. Ön seçimde olur, önseçimsiz de olur. Bu partimizin tüzüğünde var.

PARTİ İÇİ KÜSKÜNLERLE İLGİLİ SÖYLENTİLERİ SONLANDIRACAĞIZ

Metin Arifağaoğlu eski Vekil Çorbacıoğlu, Milletvekili Bayraktutan ve Baro Başkanı Ali Uğur Çağal’ı sahneye davet ederek birlik ve bütünlük fotoğrafı verdi. Parti içi küskünlükler ile ilgili söylentilerin sonlandırılması gerektiğine vurgu yaparak, ağabey olarak davetini gerçekleştirdiğini söyleyerek el ele fotoğraf verildi. Salonda bulunanlar bu birlik fotoğrafını uzun süre alkışladı.

UZUN PALTOLULAR PARKALILARIMIZA LAF SÖYLÜYOR!

DSC_0304

Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir’de yaptığı konuşmasında “Ben 2-3 sayfalık konuşma hazırladım. Ancak zaman sıkıntısını görüyorum. Benim söyleyeceklerimin bir kısmını daha önceki konuşmacılar söyledi. Ben bir şeyi ekleyerek bitireceğim. TV’lerde Türkiye gündeminde olan bazı şeylerden alınıyorum. Cevap vermeli. Parkalılarımıza laf söyledi, uzun paltolular. Burada parkalılar boldur. Parkalı abimiz, kısacık ömrünü Atatürk yolunda tam bağımsızlık diyerek, emperyalizme karşı direnerek hayatını verdi. Yaşasın Atatürk’ten Denizlere kadar tam bağımsız Türkiye.” diyerek sözlerini tamamladı.

BANA KARŞI LİNÇ KAMPANYASI BAŞLATILDI!

DSC_0313

Yıldırım’ın ardından yeniden aday olmayan mevcut il başkanı Ali Yücel Kurt, kürsüye geldi. Kurt, “ Burada aday olamamak gerçekten çok zor. Bana linç kampanyası yapıldı. Bu saldırılar benden sonraki arkadaşlarıma da olacak. Düşüncemizin gereğini yerine getirmedik. Bunun acısını daha çok yaşayacağız. Ben Merkez ilçe kongresinde en son bir konuşma yaptım. Cerattepe konusunda hukuksal süreç tamamlanmıştır. Başka bir boyuta geçelim dedim. Yanlış mı? 3 ay kadar önce Artvin Valiliği’nin DSİ 26. Bölge Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirdiği turizm çalıştayına gittim. Orada Artvin öyle bir anlatıldı ki. Turizm patlaması yapmışız. Her şey çok güzel, hiç soru yok. Orada söz alarak bir konuşma yaptım. Turizm mi yoksa HES ve maden kenti mi olacağımız konusunda karar vermemiz gerektiğini söyledim. Artvin’de 330 maden ruhsatı olduğunu söyledim. Yüzlerce HES projesi olduğunu söyledim.

Başka bir Artvin var, başka bir şey var. Biz Bergamalıların durumuna düşmeyelim diyorum. Ne yapmamız gerekiyorsa onu yapalım diyorum. Hukuk süreci işlemiyor, Başka bir yolu varsa onu bulmamız lazım. Sözde gazeteci bir arkadaş bana linç kampanyası başlattı. Ben bu gazetecinin iddialarını hukuki sürece taşıyorum. İddialarını ispatlamak zorundadır. Barışmasını bilmiyorsan kavga etmeyeceksin. Ben sadece linç kampanyasıyla gitmedim. Başka şeyler de var. Onları burada konuşmayacağım diyerek yeni yönetime başarılar dileyerek sözlerine son verdi.

AHMET BİBER: SEFERBERLİK İLAN EDECEĞİZ

DSC_0319

Daha sonra söz alan Ahmet Biber, parti içinde seferberlik ilan edileceğini belirterek; “CHP 36. Olağan Genel Kurulumuzun ülkemize, ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu günler kadar hizmet veren eski il başkanı yücel kurt ve yönetimine teşekkür ediyorum ve şunu bekliyorum ki partimize bundan sonra devam etsin. Bugün neyle karşı karşıya olduğumuzu çok açık ve net bir şekilde görüyoruz, hukuk tanımaz, tek adam yönetimiyle ülkenin nereye geldiğini hepimiz görüyor ve yaşıyoruz.

KARANLIĞIN EN ZİFİRİ OLDUĞU ZAMAN AYDINLIĞA ÇIKACAĞIMIZ EN YAKIN ZAMANDIR

DSC_0321

Karanlığın en zifiri olduğu zaman aydınlığa çıkacağımız en yakın zamandır. İşte şu an da tam da buradayız. Seçim erken yada zamanında ne zaman gelirse gelsin millet olarak bu tek adam seçimine hayır diyeceğiz. Ben Cumhuriyet Halk Partisi kültürüyle yetişmiş biriyim. Bana verilen göreve hayır diyemem, bütün örgütlerimle inanıyorum ki birlikte el ele vererek başaracağız. bugün burada sadece konuşarak değil o başarıyı sağladığımız zaman asıl o zaman konuşacağız.

KÜÇÜK OLSUN BENİM OLSUN DEĞİL, BÜYÜK OLSUN HEPİMİZİN OLSUN

DSC_0323

Küçük olsun benim olsun değil, büyük olsun hepimizin olsun anlayışı ile çalışacağız. CHP büyük olacak ve hepimizin olacak. Bu partide sevgi, barış hoş görü egemen olacak. Bu partinin başarısı için her şeyi yapacağız, en kısa sürede ilçe örgütlerimizle hep birlikte parti içi seferberlik ilan edeceğiz.

Türkiye öyle bir çıkmazda ki bu gerçeği kabul edeceğiz, yalnız CHP’ye gönül verenler değil, çağdaş yaşamdan olan tüm insanlar hukukun egemen olduğu tek çözüm CHP’yi görüyor. O zaman görevimiz

ve sorumluluklarımız çok fazla bunun bilincinde hareket edeceğimizi, buna göre çalışmalarımızı sürdüreceğimizi huzurunuzda söz veriyorum.”dedi,

FETULLAH TERÖR ÖRGÜTÜNE (FETÖ) MENSUP GENERAL VE SUBAYLAR BU ÜLKEDE DARBE KALKIŞMASI YAPTILAR,

DSC_0345

Son konuşmayı ise CHP Gurup Başkan Vekili Engin Özkoç yaptı. Özkoç konuşmasında,

“Bugünlere nasıl gelindi. Biraz hafızamızı yoklayalım. Hatırlayın, Balyoz ve Ergenekon davalarında bu ülkenin ilerici demokrat devrimci ne kadar insanı varsa, onları yok etmek sindirmek için ellerinden geleni yaptılar. O gün görevden aldıkları generallerin ve subayların yerine getirdikleri Fetullah Terör Örgütüne (FETÖ) mensup general ve subaylar bu ülkede darbe kalkışması yaptılar ve 250 şehit vermek zorunda kaldık” dedi.

FETÖ terör örgütü, Zekeriya Öz, Fethullah Gülen ne kadar suçluysa, bu ülkede onların önünü açan iktidarında suçlu olduğunu belirten Özkoç, binlerce kişinin haksız yere tutuklanarak bu ülkenin temel taşlarıyla oynandığını ileri sürdü.

Özköç, “Terör örgütü için tutukluyoruz dedikleri kişilerin yanında devrimci demokrat ilerici insanları ceza evlerine attılar. İntihar etmelerine neden oldular. Şimdi bütün yetkilileri eline geçirip gece gündüz çalışıp yüzyıllık cumhuriyetimizi yok edip yüzüncü yılda başka bir ideolojiyi tesis etmek için ellerinden gelen her şeyi yapıp önümüzdeki günlerde, Türkiye Büyük Millet Meclisine uyum yasası altında getirdikleri kanunlarla son darbeleri vurmaya çalışacaklar. Böyle bir dönemde bizim bir birimizle uğraşmaya, bir birimizi kırmaya, bir birimizi gücendirmeye hiç hakkımız yok. Genel Başkanı temsil eden bir grup başkanvekili olarak diyorum ki, bir olacaksınız, beraber olacaksınız, birlikte cumhuriyet için mücadele edeceksiniz” dedi.

Özkoç devamında “Gönderdiğiniz 550 milletvekili çocuklarımızın hangi savaşta öleceğine karar veriyorlar. Suriye savaşında mı ölecek, Irak’ta mı ölecek, Rus uçağı ile mi ölecek nerede ölecekse orada o milletvekilleri elini kaldırıyorlar. Anneler evlatlarınızın terör örgütüne kurban gidip gitmemesinin önündeki engel de, onun önü açacak olan, onu yok edecek olanda o 550 milletvekili. Sizin nasıl bir yaşam süreceğinize, sizden ne karar vergi kesileceğine o milletvekilleri karar veriyor. Orada Engin Özkoç bağırıyor diyorlar. Engin Özkoç bağırmıyor, orada bağıran feryat eden milletin sesidir, milletin haykırışıdır.

Orada ki duruşumu daha önce CHP’de mücadele eden ama kendisinden daha ilk okuldayken depremde yıkılmış bir binanın derme çatma katında onun gibi bakmaya, onun gibi düşünmeye çalıştığım Mustafa Kemal Atatürk’ün duruşu milletvekili arkadaşlarımla, bu duruş milletin duruşudur. Bu duruş CHP’nin duruşudur. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar. Orada Uğur Bayraktutanlar var, orada Tuncay Özkanlar var, orada Kemal Kılıçdaroğlu var dimdik oturuyor, orada milletvekili arkadaşlarımız var. Orada dimdik duracak sizin seçtiğiniz evlatlarınız var” dedi.

YDK Başkanı CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın ise 36. Olağan Genel Kurulda konuşma yapmaması dikkat çekti. Konuşmaların ardından sandık kuruldu. Ahmet Biber, CHP Artvin yeni İl başkanı seçildi.

Mevcut il Başkanı Ali Yücel Kurt, aday olmazken, tek liste ile gidilen seçimde Ahmet Biber il başkanı oldu. CHP Artvin 36. Olağan Genel Kongresi Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Olağan Genel Kongresine CHP Gurup Başkan Vekili Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Artvin Eski Milletvekilleri Metin Arifağaoğlu, Yüksel Çorbacıoğlu, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Kemalpaşa eski belediye Başkanı Yalçın Emiralioğlu, Murgul Eski Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, Hopa Eski Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu, Şavşat Eski Belediye Başkanı Naci Köroğlu, CHP İl Başkanı Ali Yücel Kurt, Artvin Barosu Başkanı Ali Uğur Çağal, Artvin Ticaret Odası Başkanı Kurtul Özel, ESOB Başkanı Demirhan Elçin, ÖDP İl Başkanı Mahmut Zeytinci, Haziran hareketi İl Temsilcisi Sercan Dede, AFGAD Başkanı İsmet Başar, Yeşil Artvin derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, CHP Eski İl Başkanları Mehmet Dinç, Selim Bilgin, Seçkin Kurt, İlçe başkanları katıldı.

CHP İL YÖNETİM KURULU

Ahmet Biber, Uğur Aktaş, Sinan Arslan, Yusuf Atan, Fatma Ceylanı, Dilek Çoruh, Ayşe Yavuz Dinç, Zafer Gülenç, Gülpaşa Gümüşgöz, Bedrettin Kalın, Nezahat Keskin, Mehmet Okumuş, Özay Özarslan, Hayrettin Pınar, Osman Sıvaslı, Enver Turan, Yücel Arslan, Köksal Turan, İsmail Usta, İlyas Şahin

DİSİPLİN KURULU  ÜYELERİ

Sedat Algın, Osman Altun, Erdoğan Gazihan, Muammer Gegin, Saffet Keskin, Tuncer Pınar, Dursun Şentürk, Tahir Tüylü ve Cemal Ulutürk.

KURULTAY DELEGELERİ

Ahmet Biber, Yıldırım Demir, Mehmet Durmuş ve Engin Erkan.

HABER: ARTVİN POST