Yarkadaş: “Anketlerde ekonomideki gidişattan ve işsizlikten şikayetçi olanların sayısının arttığı görülüyor. AKP, Ecevit hükümeti gibi yıkılmaktan korktuğu için topluma gözdağı veriyor.”
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Ekonomi çöktü, işsizlik arttı. AKP toplumsal muhalefet yükselmesin diye baskı ve gözdağına başvuruyor. Son KHK da bunun için çıkarıldı” dedi.
Partisinin Sancaktepe, Kartal, Ataşehir, Maltepe, Çekmeköy, Ümraniye ve Kadıköy ilçe başkanlığı kongrelerine katılan CHP’li Barış Yarkadaş, “İktidar sorunlara çözüm üretemedikçe, çareyi baskı ve gözdağında arıyor” ifadesini kullandı.
DSC_4687
KHK’LARIN SEBEBİNİ AÇIKLADI
Yarkadaş, iktidarın çıkardığı son iki KHK’nın temel sebebini ise şöyle açıkladı:
“AKP’nin düzenli olarak yaptırdığı kamuoyu araştırmalarında, işsizlik ve ekonomideki kötü gidişatın birinci sıraya oturduğu görülüyor. Toplum altı ay önce, birinci sorun olarak terörün varlığını ifade ediyordu. Son aylarda sıralama değişti. İşsizlik ve ekonomiden şikayet edenlerin sayısı artmaya başladı. AKP, bu gerçekten korkuyor. Çünkü, Ecevit hükümeti de 2002’de böyle yıkıldı. Giderek artan hoşnutsuzluğun, toplumsal ayaklanmaya dönüşmesinden korktukları için KHK’ya koydukları maddelerle herkese gözdağı veriyorlar. ‘Sokağa çıkarsan, seni para-militer güçlerime dövdürtür, öldürtürüm’ mesajı veriyorlar.”
DSC_4581
“HUKUK DEVLETİ DİRİ DİRİ GÖMÜLDÜ”
Terör olaylarını engelleyenlere ceza verilmeyeceğine ilişkin düzenlemenin muhalifleri sindirmek için KHK’ya konulduğunu belirten Yarkadaş, “Bu madde hukuk devletinin diri diri gömülmesidir” dedi.
İktidarın, Yargıtay’da yaptığı düzenlemeyle muhaliflere gözdağı verdiğini de belirten Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sokağa çıkıp tepki göstereni öldürmekle tehdit eden iktidar, öldürtemediğine ise cezaevi yolunu gösteriyor. ‘Seni Tek Tip’e sokar iki kez cezalandırırım’ diyor. Yetmiyor, Yargıtay’a atadığı üyelerle istediği cezayı verdirtebileceğini de baştan ilan ediyor. İktidarın KHK kılıcı toplumun tepesinde bir tehdit olarak sallanıyor. Bunların temel sebebi, AKP’nin iktidardan düşme korkusudur. İktidardan düşmemek için her türlü çılgınlığı yapmaya hazır bir ruh hali içindeler. Bu ruh hali ülkeyi yönetemez. Bu zihniyet, kaos, kargaşa ve çatışmadan başka bir şey üretemez.”
DSC_4458
AKP’YE OHAL VE KHK ÇAĞRISI
AKP’nin bir an önce OHAL’i kaldırıp tüm KHK’ları iptal etmesini isteyen Yarkadaş, “Bu kafayla Türkiye’yi yönetemezsiniz. Sadece kaos ve gerilim üretiyorsunuz. Toplumun sabrını sınamayın” dedi.
CHP’li Yarkadaş, Danıştay’da yapılan yeni düzenlemenin ise rant projelerini sorunsuz bir biçimde uygulamak için yapıldığını belirtti.
DSC_4548  DSC_4566