Yarkadaş: “Tarikat ve cemaat yurtlarında, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği karartılıyor. Denetim olmadığı için yüzlerce çocuk istismara uğruyor. Bu yurtları derhal kapatılmalıdır.”

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “İktidar FETÖ’den kurtarılan okul ve yurtları başka tarikat ve cemaatlere teslim etti. Aynı hata tekrarlanıyor. Çocuklarımızın ruhları sakatlanıyor” dedi.

DSC_5344

Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi Üyesi bir grup yurttaş, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde “Tarikat ve cemaat yurtları kapatılsın” çağrısı yaptı. Eyleme katılan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “İktidar FETÖ’den boşalan tüm kurumları, bu kez yeni tarikat ve cemaatlere teslim etti. Bu yurtlarda çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği karartılıyor” ifadesini kullandı.

DSC_5351

REZALETİ HATIRLATTI

Konuşmasına “Gün geçmiyor ki; bir tarikat ya da cemaat yurdundan istismar haberi gelmesin” diyerek başlayan CHP’li Yarkadaş, “İzmir Dikili’de bir tarikata ait öğrenci yurdunda yedi öğrenci çocukları istismar etti. Ve aynı kişinin, zihinsel engelli çocukları da istismar ettiği ortaya çıktı. Bu çocukların bazılarına para verdiği de anlaşıldı” hatırlatmasını yaptı.

DSC_5256

Konya Selçuklu’daki bir İmam Hatip Lisesi’nin Felsefe Öğretmeni’nin eğitim verdiği kız çocuklarının giydiği eşofmanlardan tahrik olduğunu twitter hesabında açıkça yazdığını da belirten Yarkadaş, “Bu sapığın itiraflarından da görüyoruz ki; çocuklarımız ve gençlerimiz, tarikat ve cemaatlerin eline teslim edilmişlerdir. Çocuklarımız güvencede değildir” dedi.

DSC_5277

İktidarın eğtimi tamamen tarikat ve cemaatlere teslim ettiğini belirten Yarkadaş,  “Artık yeter; çocuklarımızdan o kirli ellerinizi çekin ve bu ülkenin geleceğini karartmayın” çağrısını yaptı.

“BAKANIN SESİNİ DUYAMIYORUZ”

AKP’ye de seslenen Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz çocuklarımızı öğrenim görsünler diye okula yolluyoruz. Siz ise okulları tarikat ve cemaatlere teslim ediyor, ülkenin geleceğini karartıyorsunuz. Sizin politikalarınız yüzünden, sadece 2017 yılında 18 bine yakın çocuk, cinsel istismara uğradı. Bu sayı, kolluk güçlerine yansıyanlardır. Bir de yansımayanlar var. Tarikat ve cemaat yurtlarında ise yüzlerce istismar vakası yaşanıyor. İktidar ise susmakla yetiniyor. Seslerini duyamıyoruz. Konya’da kız öğrencilerinden tahrik olduğunu söyleyen sözde öğretmen hakkında Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’ın ne düşündüğünü hala bilmiyoruz.”

DSC_5283

İzmir Dikili başta olmak üzere, ülkenin değişik yerlerindeki tarikat ve cemaat yurtlarının tamamen denetimsiz bırakıldığını belirten Yarkadaş, “Çocukları koruması gereken ancak görevini yerine getirmeyen ve istismarlara sesiz kalan MEB yetkilileri hakkında soruşturma açılmıyor. Bu kişiler bir de ödüllendiriliyor” dedi.

AKP’YE ÇAĞRI YAPTI

İktidara seslenen Yarkadaş, “Tarikat ve cemaatleri, okullardan çıkarın! Tarikat ve cemaatlerin, yurtlarını ve kurslarını kapatın. Bu yurtlar denetlenmiyor ve yüzlerce çocuk bu mekanlarda istismara uğruyor” ifadesini kullandı.

DSC_5357

İstismara uğrayan her çocuğun ruhsal dünyasının sakatlandığını belirten CHP’li Barış Yarkadaş, “İktidar ise gerçeği görmek istemiyor ve aynı hatayı tekrarlıyor. Terör örgütü FETÖ’den temizlenen kurumlar, bu kez başka tarikatlara teslim ediliyor” tespitini yaptı.

FETÖ UYARISI

Yarkadaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün okulları ve yurtları tarikatlara teslim ediyorsunuz. Yarın çıkıp ‘Biz kandırıldık, aldatıldık, bunların terör örgütüne dönüşeceğini bilmiyorduk’ demeyin. Siz kandırılıp ve aldatıldıkça, ülkenin geleceği heba oluyor. Tarikat ve cemaatler FETÖ’ye dönüşüyor ve ardından kanlı darbe girişimleri; 15 Temmuzlar yaşanıyor. Bu yüzden son kez uyarıyor ve okulları yurtları cemaatlere teslim etmeyin diyoruz. Tarikat ve cemaat yurtlarının kapatılmasını istiyoruz. Devlet kendi görevi olan laik, bilimsel ve çağdaş eğitimi vermelidir.”

DSC_5225

 

Yarkadaş, konuşmasında AKP’nin tarikat ve cemaat oylarına bağımlı bir hale geldiği için, eğitim kurumlarını bu yapılara teslim ettiğini de belirtti.