32 farklı spor branşında faaliyet gösteren Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki toplam antrenör sayısı 29 olarak açıklandı. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Bakan Osman Aşkın Bak, antrenör eksikliği olan branşlar için istihdam planlaması yapıldığını bildirdi.

SPOR FAALİYETLERİ İÇİN NE KADAR BÜTÇE AYRILDI?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a yönelttiği soru önergesinde, Niğde’nin spor, sporcu, hakem ve antrenör karnesinin açıklanmasını istedi. Ömer Fethi Gürer, “Niğde ilinde spor salonu ve alanı sayısı kaçtır? Kaç lisanslı sporcu bulunmaktadır? Branşlara göre dağılımı nedir? Niğde Gençlik ve Spor Müdürlüğü Bünyesinde kaç dalda sportif faaliyet vardır? Kaç antrenör görev yapmaktadır? Antrenör bulunmayan branş var mıdır? Niğde’de sportif faaliyetler için okullara ayrılan bir bütçe var mıdır? Varsa Hangi okullara ne kadar destek sağlanmıştır? Niğde Engelli spor kulübüne 2016 ve 2017 yıllarında ne kadar destek sağlanmıştır. Niğde’de hakem olarak görev alan kişi sayısı kaçtır? İl dışında görevlendirilen hakem sayısı kaçtır?”

NİĞDE’DE 23 BİN 130 LİSANSLI SPORCU VAR

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Niğde İli Merkezinde 3, ilçe ve beldelerde 8 olmak üzere toplam 11 adet spor salonu ve 16 spor sahasının bulunduğunu,  muhtelif spor dallarındaki toplam lisanslı sporcu sayısının ise 23.130 olduğunu açıkladı.

BRANŞ SAYISI 32, ANTRENÖR SAYISI 29

Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde, 32 spor branşında faaliyet gösterildiğini bildiren Bakan Osman Aşkın Bak,  29 antrenör görev yaptığını, Antrenör eksiği olan spor branşları için ise istihdam planlaması yapıldığını kaydetti.

271 HAKEM

Bakan Osman Aşkın Bak, Niğde’de çeşitli spor branşlarında toplam 271 hakemin bulunduğunu, 40 hakem ise il dışında görev aldığını belirtti.

ENGELLİLERE DESTEK

Amatör faaliyetlerin desteklenmesi ve teşvik edilmesi amacıyla, “Spor Genel Müdürlüğü Gençlik ve Spor Kulüpleri Yönetmeliği” hükümleri çerçevesinde, spor kulüplerine nakdi ve ayni yardımlar yapıldığını belirten Osman Aşkın Bak,  “söz konusu yardımlarda engellilere yönelik faaliyet gösteren spor kulüplerine ve okul spor kulüplerine öncelik tanınmaktadır. Bu kapsamda, Niğde Bedensel Engelliler Spor Kulübüne de ayni ve nakdi yardımlar yapılmaktadır” dedi.

OKUL FAALİYETLERİNE 450 BİN TL

Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, 2017 yılı okul spor faaliyetleri için ayrılan bütçenin 450.000 TL olduğunu ifade eden Bakan Osman Aşkın Bak, ilçelerden il merkezine müsabakaya gelen ve il dışına giden tüm okulların harcırahları ve müsabaka giderlerinin karşılandığı gibi ihtiyaçlarını bildiren okullara; top, file, kale direkleri, basketbol potası, masa tenisi gibi spor malzemeleri verilerek destek olunduğunu açıkladı.

Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz marifetiyle, Bedensel Engelli Basketbol Takımı sporcuları için; 2014, 2015 ve 2017 yıllarında muhtelif spor malzemeleri temin edildiğini ve kendilerine ayni yardımlarda bulunulduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ayrıca yine Bedensel Engelli Basketbol Takımına toplamda 10.500 TL nakdi yardım yapıldığını, bunların yanı sıra, İl Müdürlüğünce, söz konusu Spor Kulübüne malzeme ve soyunma odası tahsisi yapıldığını anlattı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, açıklamasında şunları söyledi:

Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan futbol antrenörleri tarafından, U14-U15 yaş gruplarına futbol antrenmanı yaptırılmaktadır. Antrenörlerimiz, çocukları spor branşlarıyla tanıştırmak amacıyla, ‘Sah Pazarı’ projesi kapsamında köy ve okullarda yetenek taraması yapmaktadır. Tatil döneminde de ‘Yaz Spor Okullarında’ çocuklarımızın sporla buluşması sağlanmaktadır. Niğde Belediye Spor Kulübü, Bor Belediye Spor Kulübü, 2005 Azatlı Spor Kulübü ve Osmanlı Spor Kulübünde, futbol alt yapı sporcularına futbol dersi verilmektedir. Niğde’de; çocuk ve gençlerimizin spor yapmalarını sağlamak, sporu sevdirmek ve yaymak amacıyla, merkez, ilçe ve köylerimize, Bakanlığımız ve İl Özel İdare Müdürlüğü işbirliğiyle mini sentetik futbol sahaları yapılmaktadır.”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’nde 32 farklı branşta faaliyette bulunulurken, bu branşlarda görevli toplam antrenör sayısının 29’da kalmasının, ilde antrenör eksikliğini ortaya koyduğunu belirtti. Faaliyet gösterilen spor branşsı sayısı kadar bile antrenör bulunmamasını eleştiren Ömer Fethi Gürer, “Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu onbinlerce genç işsiz gezerken ya da farklı meslek dallarında çalışmak zorunda kalırken, Niğde’de faaliyet gösterilen spor branşı sayısı kadar bile antrenör olamaması dikkat çekicidir. Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okullarından mezun olan ve daha sonra antrenörlük belgesi alan gençlerimizin buralarda istihdam edilmesi için gerekli düzenlemelerin vakit kaybetmeden hayata geçirilmesi gerekmektedir” dedi.