CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA: “OHAL, HAKKINI İSTEYENİN COPLANMASIDIR”

HÜKÜMETİN POLİTİKALARI ORTADOĞUYU KAN GÖLÜNE ÇEVİRDİ

Malatya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Afrin operasyonuna katılan Mehmetçiklerin kazasız belasız yurda dönmeleri temennisinde bulunurken, “Olaya bir bakış açısıyla yaklaşılıyor. Ama bu noktaya nasıl geldiğimizi kimse sorgulamıyor. Buraya nasıl geldik. Türkiye nasıl bu duruma düştü. Sorgulamamız gerekiyor. 2011’de uyarmıştık. Ama maalesef hükümet kendi anlayışından dolayı hem Ortadoğu’yu hem Türkiye’yi kan gölüne çevirdi. Yanlış Suriye politikası, 180 derece dönen bir bakış açısı sonucu Türkiye ateş gölüne döndü. Hiç yaşamadığımız kadar terör yaşanmaya başlandı.” ifadelerini kullandı.

“SANKİ BABALARININ ÇİFTLİĞİ”

“Bir tarafta Türkiye’nin bütünlüğü için kendi canını feda eden askerlerimiz var. Bazıları ise evcilik oynuyor. Türkiye komik duruma düşürülüyor. Bilal Erdoğan hangi vasıfla savaş odasına giriyor. Savaş odasında evcilik oynuyor. Askerliğini yapmamış zat, savaş yönetiyor. Böyle bir rezillik, kepazelik olmaz. Damadı orada, oğlu orada. Sanki babalarının çiftliği. Bir kişi de çıkıp tepki göstermiyor. Sen kimsin kardeşim? Asker misin, komutan mısın?” diyen Ağbaba, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın meydanlarda şahadet anlattığını vurgulayarak, “Senin oğlun askerlik yapmamış. Bilal oğlan savaş yönetiyor. Bir tarafta insanlar canını verirken diğer tarafta birileri şov yapıyorlar. Yazıklar olsun.” ifadelerini kullandı.

“OHAL, HAKKINI İSTEYENİN COPLANMASIDIR”

Türkiye’nin bir hukuksuzluklar ülkesi haline geldiğinin altını çizen Ağbaba, “OHAL’le yönetilen Türkiye’de, hukuk askıya alınmış durumda. Kimsenin can ve mal güvenliği yok. Her istediklerini cezaevine atıyorlar. Herkesi terbiye etmek istiyorlar. 12 Eylülde yaşanmayanlar yaşanıyor. Tiyatro oyunları bile yasaklanıyor. Barış Atay’ın tiyatrosu yasaklanıyor. Her türlü etkinliği yasaklanıyor. Şarkı söylemek, sokağa çıkmak yasak. Hiç kimse anayasadan kaynaklı haklarını kullanamıyor.” dedi. Sözlerini “OHAL nedir?” diye sürdüren Ağbaba, “OHAL millete karşı ilan edildi. Hakkını arayan herkese ilan edildi. OHAL nedir? Malatyalı Doğanşehirli tütün üreticisinin sokağa çıkamamasıdır. Hakkını istediğinde coplanmasıdır, biber gazı yemesidir. OHAL, taşeron işçinin verilmeyen k adrosunu mahkemeye taşıyamamasıdır. OHAL Türkiye’yi çadır devleti durumuna düşürmüştür. Anayasa Mahkemesi kararları tanınmamaktadır. Anayasa Mahkemesini kapatsınlar. Anayasa Mahkemesi üyelerinde onur varsa istifa etsinler. Kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Hukuka başvuracağız. Hukuk nerede, Saraya teslim olmuş durumda. OHAL bir an önce sonlandırılmalıdır. OHAL varken hukuktan ve demokrasiden söz edemeyiz.” dedi.

“AKP DEVLETİ CEMAAT DEVLETİ GİBİ YÖNETİYOR”

“Türkiye kötü yönetiliyor. Her açılan yerde pislik fışkırıyor. 2018 yılında 115 kız çocuğunun hamile olduğu için hastanede doğum yaptırıldığı ortaya çıktı. Yetkililer ne yapıyor susuyor. Cumhurbaşkanı ‘Bay Kemal’ diyor. Yüzlerce çocuk hamile kalıyor. Kayıtlar gizleniyor. AKP’nin gündemi CHP. Herkesin utanması gerekiyor. 2018 yılında halen çocukların tecavüze uğradığını görüyoruz. Ve bunlar tecavüzcüleri aklamak için yasa çıkartmak istediler. Bir Allahın kulu istifa etti mi? Bu işi ortaya çıkaran memurun yerini değiştirdiler.” diyen Ağbaba, “Devlet cemaat devleti olmuş durumda. İsmailağa cemaati Ensar Vakfı resmen devletin protokolüne giriyor. Ensar’ın devlet protokolünde ne işi var? Bunlarında işlettiği yurtlarda her şey gizleniyor. Daha dün Karaman’da ol anları unuttunuz mu? 12 yaşındaki erkek çocukları unuttunuz mu? Aladağ’da yanan küçük kızları hatırlayın. Devlet bunları ödüllendiriyor. Cemaat devleti gibi yönetiyor. Malatya’yı da bir cemaat yönetiyor. Büyükşehir Belediyesi de diğer belediyeler de bir kurum tarafından yönetiliyor. Bunlara her türlü ayrıcalık tanınıyor. Büyükşehir belediyesinin yardım ettiği, ücretsiz konak verdiği vakıflara bakın. Bir de farklı kuruma ver. Bir de ADD’ye ver. Bu şehirde sadece siz yaşamıyorsunuz ki. Esas şimdi paralel yapı var. Malatya’da da paralel yapı var. Adı FETÖ değil başka bir şey. Devlet cemaatlere teslim edilir mi?” ifadelerini kullandı.

CHPnet

SİTELERİ

CHPNET
CHPNET
CHPNET