Enis Berberoğlu’nun duruşması için buluşan milletvekilleri faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasını istedi.
CHP milletvekilleri, “Türkiye faili meçhul cinayetlerin yaşanmadığı bir ülke olmalı” çağrısında bulundu.
Tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun duruşması için Çağlayan Adliyesi önünde buluşan CHP milletvekilleri, Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ile Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı andı.
“ADALET İSTİYORUZ”
Berberoğlu’nun davasına ilişkin olarak açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, “Dava 16 Şubat’a ertelendi. Arkadaşımızın bir an önce özgür kalmasını istiyoruz. Olmayan bir suçtan dolayı yaşanan tutukluluğa son verin. Adaletin gerçekleşeceğine inanıyoruz” dedi. Karabıyık, Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ı da andığı konuşmasında “Her iki isim de saygıdeğer kişilerdi” ifadesini kullandı.
“ARKADAKİ GÜÇ AÇIĞA ÇIKARILMADI”
Basın açıklamasında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise “Gaffar Okkan ile Uğur Mumcu’yu katledenlerin arkasındaki güç, siyasilerin verdiği sözlere rağmen ortaya çıkarılmadı. Türkiye hala bu ayıpla yaşıyor” dedi.
Mumcu’nun anti – emperyalist ve Atatürkçü kimliğine dikkat çeken Yarkadaş, “Yaşasaydı şu an iktidarı rahatsız edeceği için cezaevinde olurdu” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini de vurgulayan Yarkadaş, “Gazeteciler artık attıkları twitlerden, yaptıkları yorumlardan dolayı hedef gösterilmesin, gözaltına alınmasın ve tutuklanmasınlar” çağrısında bulundu.
BERBEROĞLU’NDAN MESAJ 
Enis Berberoğlu’nun avukatı Yiğit Acar ise, müvekkilinin mesajını aktardı. Berberoğlu’nun, Gaffar Okkan ile Uğur Mumcu için anma mesajı gönderdiğini belirten Acar, “Her ikisini de yakından tanıma olanağı bulan Berberoğlu, onların vatan ve millet aşkıyla çalıştıkları için hedef olduklarını iletmemi istedi” dedi.
Basın açıklamasına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, CHP İstanbul milletvekilleri Barış Yarkadaş, Yakup Akkaya, Sibel Özdemir, Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, Dursun Çiçek, Selina Doğan, Mahmut Tanal, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, ve CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de hem Mumcu’yu hem de Okkan’ı andıkları konuşmalarında Enis Berberoğlu’nun serbest bırakılmasını da istedi.
Berberoğlu için düzenlenen basın açıklamasına TGS Başkanı Gökhan Durmuş da katıldı.
DSC_9233 DSC_9293
DSC_9246 DSC_9260
DSC_9296 DSC_9310
DSC_9303 DSC_9314
DSC_9324 DSC_9342DSC_9324 DSC_9351