Afrin’ne yapılan harekate karşı “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlığıyla bildiri yayınlayarak barıştan yana duruşunu gösteren ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın hedef göstermesi sonucu polis TBB Genel Merkezini basarak arama yaptı.

Erdoğan’ın TTB’ni hedef gösteren konuşmasının hemen ardından  İçişleri Bakanlığı suç duyurunda bulunmuş  ve  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla TTB’nin Merkez Ofisini başaran polis  TTB Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel ve 11 yönetici “terör örgütü propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” iddiasıyla gözaltına alındı.

TTB’nin savaş karşıtı bildirisi şöyle:

Biz hekimler uyarıyoruz:

Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur.

Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir.

Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz.

Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır.

Savaşa hayır, barış hemen şimdi!

Türk Tabipleri Birliği