ÖDP Artvin İl Başkanı Sercan Dede oldu Özgürlük ve Dayanışma Partisi Artvin İl Örgütü Olağan 9. olağan il kongresini gerçekleştirdi. Seçim sonunda Sercan Dede, ÖDP İl Başkanı oldu.

bg

ÖDP Artvin İl Örgütünün Artvin Barosunun konferans salonunda düzenlediği 9. Olağan il kongresine CHP İl Yöneticileri, Eğitim-Sen yöneticisi ve üyeleri, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, Ticaret Odası Başkanı Kurtul Özel, Artvin Barosu avukatları, Halkevi Yöneticileri ve TMMOB İKK Başkanı Hakan Yavuz katıldı.

Parti üyesi Deniz Coşkun Çoruh’un “Yolların Silindiği Yerde! Bir Yerde Eşitliği ve Özgürlüğe Bir Yol Açalım” başlıklı bildiriyi okumasıyla başladı. Çoruh bildiriyi okumasının ardından “Bedel ödemiz devrimci büyüklerimizin izinden gideceğiz” dedi. Çoruh’un konuşmasının ardından açılış konuşmasını yapan Parti eski İ Başkanı Mahmut Zeytinci birlikte mücadelenin önemini vurguladı.

cf

Zeytinci’nin konuşmasının ardından yeni il yönetimi belirlenerek yapılan seçim sonunda Sercan Dede ÖDP İl Başkanı oldu. Dede yaptığı konuşmada ÖDP ile tanışmasının on yıl önce sokağa dayandığını anlatarak sokakta mücadelenin önemine vurgu yaparak, “Liseli yaşlarımdan itibaren ÖDP’de başka bir dünyanın mümkün olduğu inancıyla mücadele ettim ve bugün de tüm partili dostlarımla beraber daha özgür yarınlar için gayret edeceğiz” dedi. Kongre Dede’nin yaptığı konuşma sonrası sona erdi.

HABER: SAMİ ÖZÇELİK