Cezaevinde kalamaz”, “yüzde 96 ağır özür” raporlarına rağmen tahliye edilmeyerek cezaevinde tutulan ve  3 Şubat 2018 tarihinde hayatı kaybeden Celal Şeker hakkında tek tepki Halkların Demokratik Partisi’nden geldi.

HDP Muş Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Burcu Çelik Özkan yaptığı yazılı açıklamayla tepkisini dile getirdi.

İşte Burcu Çelik Özkan’ın yazılı açıklaması: 

Seçilmiş siyasetçilerin öncelikli görevi halkın sorunlarına çözüm üretmektir. Bu çözüm üretme anlayışı içerisinde cezaevlerinde yaşanan yüzlerce insan hakları ihlalini HDP Muş milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi olmam hasebiyle başta İnsan Haklarını Komisyonuna, Adalet Bakanlığını ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne ilettim, cezaevinde de olsam iletmeye de devam ediyorum. Yine benim gibi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda olan milletvekillerimiz ihlalleri iletmeye devam ediyor.

İlettiğimiz ve durumunu takip ettiğimiz ihlal durumlarından birisi de; iki gün önce hayatını kaybeden Celal Şeker’in, sağlık durumundaki kötüleşmeden dolayı tedavisi için tahliye edilmemesiydi. Celal Şeker son iki yıl içinde yazdığım onlarca soru önergeleri ve onlarca dilekçelere rağmen ihmaller sebebiyle göz göre göre hayatını kaybetmiştir. Bu yaşanan ayıbın herkesin ayıbı olduğunu bir canın kaybedilmesi sorumluğunun kurum, kuruluş ve kişiler olmak üzere herkesin üzerinde olduğunu vurguluyorum.

 Muşlu hemşerim olan Celal Şeker’in başta ailesi olmak üzere bütün yakınlarına ve halkımıza baş sağlığı dileklerimi iletiyorum.