ESKİŞEHİR HAYVANAT BAHÇESİNDE 10 YAVRU EMU

ESKİŞEHİR HAYVANAT BAHÇESİNDE 10 YAVRU EMU (1)

Devekuşundan sonra yeryüzünün en iri kuşu olan emuların kuluçka makinesindeki dev koyu yeşil yumurtalarından şu ana kadar 10 yavru dünyaya geldi. Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi yetkilileri, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini, çok sayıda yumurtanın kuluçka evresinin tamamlanmasını beklediklerini söylediler. 

Açılışının üzerinden bir yıl geçmeden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Türkiye’deki hayvanat bahçeleri arasında bir ilki gerçekleştirerek, deve kuşlarından sonra en büyük uçamayan kuş olan Emuların yumurtalarından yavrular elde ettiler.

ESKİŞEHİR HAYVANAT BAHÇESİNDE 10 YAVRU EMU (3)

Avus­tralya’ya özgü uçamayan, fiziki görünümleri deve kuşlarına benzeyen emu kuşunun dişilerinin  yuvaya bıraktığı dev yumurtalar kuluçka makinesine yerleştirilerek, 48-56 gün içerisinde  yavru emuların doğumu gerçekleşti. Büyük bir özenle gerekli ısı ve nem değerlerinde tutulan yumurtalar her gün tartılarak gelişmeler yakından izlendi. Şimdiye kadar 10 yumurtadan çıkan emu yavruları, özel bir alanda büyüyorlar. En küçüğü 4 günlük olan 10 yavru emunun dışında kuluçka makinesinde çok sayıda yeşil dev yumurta bulunuyor.

ESKİŞEHİR HAYVANAT BAHÇESİNDE 10 YAVRU EMU (5)

Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi yetkilileri,  emu yavruların yumurtadan çıktıklarında yaklaşık yarım kilo ağırlığında ve 25 santimetre boyunda olduğunu belirterek, Türkiye’de hayvanat bahçelerinde bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve yavruların  ilkbaharda koyu yeşil renkte yumurta biçimindeki yuvalarına konulacağını söyledi.