https://youtu.be/Qp8OZtoh6UU

 

cumhurbaskani-erdogan-kadir-misiroglunu-ziyaret-etti-vzK  devletin_iki_numarasi_da_kadir_misiroglu_nun_yaninda_1519068192_621

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL: BU SAVAŞIN KAZANANI, BU SAVAŞIN GALİBİ OLMAZ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Suriye ordusunun Afrin’e gireceği iddiasına ilişkin, “Gerçek anlamda bir savaştan söz edilebilir. Bu savaşın kazananı bu savaşın galibi olmaz. Bu savaş iki komşu ülkeye de, iki komşu ülkenin halklarına da zarar verir. Bunun doğru olmadığını ümit etmek isteriz. Afrin harekatı ve terör yapılarına karşı Mehmetçiğin ülkeyi koruması başka bir şey, Suriye ordusuyla Mehmetçiğin karşı karşıya gelip çatışması başka bir şey, bu konuda çok dikkatli olmak lazım” dedi.

Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında bir basın mensubunun, “Suriye ordusunun Afrin’e gireceği iddiası var, ne diyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bu bilgi doğruysa bu tabii işlerin kötüye doğru gittiğini gösteriyor. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bugüne kadar, Kıbrıs’ta üzerinde ortak haklarımızın olduğu ve ana karadan ayrı bir yere yapmış olduğumuz Barış Harekatı sayılmazsa, ilk kez bir komşumuzla sıcak çatışma durumunla karşı karşıya kalacağız. Gerçek anlamda bir savaştan söz edilebilir. Bu savaşın kazananı bu savaşın galibi olmaz. Bu savaş iki komşu ülkeye de, iki komşu ülkenin halklarına da zarar verir. Bunun doğru olmadığını ümit etmek isteriz. Biz CHP olarak Afrin harekatını sınırımızın ötesindeki bir terör oluşumuna engel olma açısından desteklediğimizi söylemiştik. Ancak Sayın Genel Başkanımız da amacın sınırdan belli bir miktarda bir güvenli bölge yaratarak Türkiye’ye oradan saldırıları engelleyecek, Türkiye’ye olan terör saldırılarını tamamen bertaraf edecek bir yere kadar gelmesini ama Mehmetçiğin daha çok kayıp vereceği ve Suriye’deki bütün terörü engellemek gibi hem ütopik hem çok maliyetli bir işe girişilmesi yerine güvenliğimiz sağlandıktan sonra durulması gerektiğini söylemişti. Şimdi Afrin’e Suriye ordusu girerse, Afrin’e girme konusunda Cumhurbaşkanının söylediği bu büyük büyük laflar nerede olacak?. Eğer o konuda yeniden bir durum değerlendirilmesi yapılmaz, yeniden uluslararası camia harekete geçirilerek bu işe çatışmasız bir çözüm, Suriye ile Türkiye açısından söylüyorum, istismar edilmesin, bir çözüm bulunmaz ise hem Suriye halkının hem Türkiye halkının çok üzüleceği ve her iki tarafa da yakışmayacak, her iki tarafa da kaybettirecek ama bu coğrafya üzerinde emperyalist amaçları olan,i bu coğrafya üzerinde çeşitli kazanım hesapları olan, dev uluslararası güçlerin hesaplarına gelecek bir çatışma ortama olabilir. Türkiye Cumhuriyet tarihi boyunca böyle bir şeyi hiç yaşamadı. Hele hele de vesayet savaşlarının bir kuklası, bir piyonu haline gelmedi. Böyle bir savaşın içine sokulma durumu olursa bu son derece sakıncalı olur. Bunun için itidal telkin ediyoruz. Suriye devletiyle o veya bu düzeyde, o şekilde veya bu şekilde bir temas kurulmalı bir çözüm aranmalıdır demiştik. Diplomasi gerekiyor.
Afrin harekatı ve terör yapılarına karşı Mehmetçiğin ülkeyi koruması başka bir şey, Suriye ordusuyla Mehmetçiğin karşı karşıya gelip çatışması başka bir şey, bu konuda çok dikkatli olmak lazım.”

YARINDAN TEZİ YOK MECLİS’E BİLGİ VERMESİ GEREKİYOR

“Yeni bir tezkereye ihtiyaç var mı?” sorusuna da Özel, “Konu çok sıcak. Uzmanlık gerektiren bir soru, yeni bir tezkere daha gerekiyor mu, gerekmiyor mu ama hükümetin eğer bu sıcak gelişme doğruysa yarından tezi yok Meclis’e bilgi vermesi gerekiyor ve hızla genel görüşme açılarak bu konuda tüm siyasi partilerin görüşlerinin alınması gerekiyor” yanıtını verdi.

Özel, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmesine değinerek şöyle dedi:
“Bu görüşmeden yaklaşık iki gün önce, Mısıroğlu’nu ziyaret ediyor, Sayın Devlet Bahçeli. Kadere bak, kimler kimlerle beraber. Kadere bak kimler kimlerle beraber.
Bir MHP’li yönetici ‘ittifakın oy oranı yüzde 65’tir’ diyor. Buna tıpta fantom etkisi diyorlar. MHP yöneticilerinde fantom etkisi var. Olmayan bir şeyi varmış sanıyorlar. Kaybolmuş tabanı, kaybedilmiş seçmeni halen daha arkasında milliyetçiler duruyor sanıyor.

MHP GETİRDİĞİNDEN ÇOK GÖTÜRÜYOR

MHP getirdiğinden çok götürüyor. AKP ile birliktelik ise MHP’yi eritiyor, sıfıra getiriyor. O yüzden ittifaka ihtiyaç var. Çarşamba günü Meclis’e verilecek olan teklif MHP’nin baraj altında olduğuna iki tarafın milletvekillerinin birden imza atmasıdır çünkü teklifte taraflardan biri barajı geçerse ikisi de geçmiş sayılacak. Baraj sorunun yoksa böyle numaralara böyle birliktelikleri ne gerek var. Amblem var ama ortada parti diye bir şey yok. Rozet var, ilke diye bir şey yok. Bir tek şey var, koltuk hevesi.

BU MİLLETİ SARAYIN UYDUSU YAPMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ
Şimdi ittifaka isim takıyor beyefendi. Ne demiş bir de, ’ay yıldız ittifakı.’ Eğer bir yıldız varsa o millettir, halktır, o Meclis’tir ama bugün Meclis’i sarayın uydusu yapmaya çalıştığını itiraf etmektedir. Sarayın uydusu haline getirilmeye çalışılan bir Meclis, saraydaki Recep Tayyip Erdoğan’ın uydusu haline getirilmek istenen milli irade. Siz Recep Tayyip Erdoğan’ın uydusu olmuş olabilirsiniz ama bu milleti sarayın uydusu yapmasına izin vermeyeceğiz.
Osmanlıya en çok referans yapan son zamanlarda iki siyasi partinin, o dünyada çok konuşulan Osmanlı tokadını seçmenden yiyeceklerine hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

MAN ADASI BELGELERİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Man Adası belgeleriyle ilgili kararına işaret eden Özel, “Bu Man Adasındaki şirket yurt dışına para yolluyor ve yurt dışından bu şirkete dönüyor dolaşıyor paralar geliyor, ’bunlar vergi kaçırıyorlar’ demiştik. Önce ’yok’ dediler. Belgeleri görünce ’sahtedir’ dediler. Savcılık kararını açıkladı. Bu iş eninde sonunda Yüce Divanlık” dedi.

KONUŞMALAR SARAYDAN YAZILIYOR, İKİ TARAFA DA YOLLANIYOR
“Çok duyduğumuz söz, pek çok il kongresinde, kadın kolları kongresinde ‘Reis bizi Afrin’e götür’. O da diyor ki ‘önce ben gideceğim’. ‘Ben de Afrin’e gideceğim’ diyen sadece o değil, bir de Devlet Bahçeli” diyen Özel, şöyle devam etti:

“O ne derse o da onu söylüyor. Bunlar eskiden çift yumurta ikiziydi ama son dönemde tek yumurta ikizine dönüştüler. Konuşmalar saraydan yazılıyor. İki tarafa da yollanıyor. Aynı konuşmayı Cumhurbaşkanı da yapıyor, Binali Yıldırım da yapıyor, Devlet Bahçeli de yapıyor. Binali Yıldırım araya parça atıyor, doğaçlama yapıyor. Ama Devlet Bahçeli metne sadık. Değme tiyatro sanatçısının yapamayacağı bir ezberi sarayın jargonu üzerinden, sarayın kendisine yolladığı metin üzerinden okuyor. O yüzden Sayın Devlet Bahçeli’yi artık MHP ile bir bağ kurmak, onu onun genel başkanı olarak dahi anmak yerine sarayın sözcüsü, sarayın ortağı, sarayın yancısı gibi ifadelerle kendisinden bahsetmek, hiç olmazsa MHP’nin kurumsal kimliğine aidiyet duyan o 60 yıllık partiyi kendisine babaevi bellemiş kişilerin de hiç olmazsa yüreklerini burkmaz. Bir yandan da ’Afrin’e gideceğim’ diyenin her gideceğim dediğine de inanmamak lazım. Mart 2013 ‘Nisan ayında Gazze’ye gidiyor’. Şimdi de Afrin’e gidecek.”
Bir basın mensubunun, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın “Recep Tayyip Erdoğan’ı Genel Müdür Kemal Kılıçdaroğlu ile karıştırmasınlar. Lider Recep Tayyip Erdoğan’dır” şeklindeki açıklamalarının sorulması üzerine Özel, “Lider, yalakalar kendisine ’lider’ derken lider olmaz” yanıtını verdi.

PARTİDEN İHRAÇ EDİLDİ

Bir basın mensubunun, “Aile Bakanlığı, Kuşadası’nda otobüsteki taciz olayına el koydu, ne diyorsunuz?” sorusuna ise Özel, “Olay yaşandığı sırada söz konusu kişi olayın sıcaklığıyla otobüsten indiriliyor. Ardından ilk iş gününde kişi partiden ihraç ediliyor. İlde bir soruşturma komisyonu oluşturuldu. Şu anda partimiz bir soruşturma yürütüyor” dedi.