TBMM Genel Kurulunda söz alan Uğur Bayraktutan 29 Ekim 2010 yılında temeli atılan ve 26 ayda bitirilmesi öngörülen Hopa – Artvin arasındaki Cankurtaran tünelini gündeme getirdi ve aradan 8 yıl geçmesine rağmen bitirilmeyen tünelin  adının “Yılan Hikayesi Tüneli” olmasını önerdi.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşması şöyle:

“Sayın Bakan, yılan hikâyesine dönen Cankurtaran Tüneli’yle alakalı ne düşünüyorsunuz? Bu sorunun sizin canınızı sıktığını biliyorum. Bu tünelin temeli atıldığı zaman, 29 Ekim 2010’da ben İl Başkanıydım. Otuz ayda bitirecektiniz, dokuz yüz günde. Dönemin Ulaştırma Bakanı Sayın Başbakan müteahhidi çağırdı, dört ay erkene çekti. Sekiz sene geçti, tünel yok. Aralığın 26’sında, AKP’nin Artvin kongresinde Başbakan çıktı, dedi ki: “Artık can kayıplarını önleyeceğiz, ocağın sonuna kadar tüneli açacağız.” Tünel gene yok Sayın Bakan. Ne diyeceksiniz, merak ediyorum. Artvin halkından bir özür dileme ihtiyacı duyuyor musunuz diye merak ediyorum.

Bugün ben bir soru önergesi verdim, dedim ki: “Bu tünelin adı ‘yılan hikâyesi tüneli’ olsun Sayın Bakan.” Sekiz sene oldu, tünel bitmedi. Gerçekten ne düşündüğünüzü merak ediyorum. Bu konuda sizin güzel, müjdeli bir haber vermenizi bekliyorum. Şubat, acaba, 2019, 2020’yi geçer mi Sayın Bakan? Müjdeli bir haber bekliyoruz. Bakalım ne diyeceksiniz.”

TÜNEL ÇOKTAN BİTMİŞ !…

Bayraktutan’ın konuşmasının hemen ardından oturumu yöneten Başkan, Sayın Bakan, ışık göründü, değil mi herhâlde? Diyetrek Bakan’a söz verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Ahmet Arslan’da, ışık çoktan göründü diyerek şunları söyledi:

“Değerli Başkanım, ışık çoktan göründü, tünel çoktan bitti. Bu soru hiçbir zaman benim canımı sıkmıyor. Benim canımı sıkıyor olsa bu makamda olmam, bu işleri yapmam. Biz millete hizmetkâr olmak adına bu işleri yapıyoruz. Canımız sıkılmıyor, tam tersine gurur duyuyoruz, Cankurtaran Tüneli’ni yapmakla gurur duyduğumuz gibi. Bunu özellikle vurgulamak isterim.”

Yolcuhaber notu:

Tünel bitmiş de sayın CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin halkı ve biz göremiyoruz !…