oda müziğinde Yunus Emre Dörtlüsü gecesi (2)       

Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan ve yurt dışında başarılı konserlere imza atan Yunus Emre Dörtlüsü Büyükşehir belediyesi Senfoni Orkestrası Oda mÜziği konserinde ünlü besteciler Mozart ve Shostakovich’in eserleri ile Eskişehirli klasik müzik severlere güzel bir gece yaşattılar.

Büyükşehir Belediyesi’nin sanat etkinliklerinden Senfoni Orkestrası Oda Müziği Konserinde, yurt dışında da başarılarıyla Eskişehir’in adını duyuran Yunus Emre Dörtlüsü konuk oldu.

Eskişehirli sanatseverler Büyükşehir Sanat Merkezi Ergin Orbey Sahnesi’ndeki konsere büyük ilgi gösterdi. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri keman sanatçıları Özlem Arkan Sümer, Ayşe Özlem Akdeniz, viyola sanatçısı Volkan İnci ile viyolonsel sanatçısı Aslı Beller’den oluşan Yunus Emre Dörtlüsü konserin ilk bölümünde, ünlü besteci Willam Amedeus Mozart’ın,  Yaylı Çalgılar Kuarteti No. 19 Do Majör, KV 465 ‘Dissonance’ eserini sundu.

Konserin ikinci bölümünde ise Yunus Emre Dörtlüsü ve piyano sanatçısı Arman Artaç, 20. yüzyılın en önemli senfonileri, film müzikleri, şarkı, caz dahil olmak üzere pek çok türde eserler yazan besteci Dmitri Shostakovich’in, Piyanolu Kentet sol minör, Op. 57 adlı eserini başarıyla seslendirdi. Yunus Emre Dörtlüsü konser sonrası sanatseverler tarafından uzun süre alkışlandı.