AKP, savaşa rağmen kaybediyor.
Savaş ve her gün kelle saymak bu defa beklendiği kadar oy getirmedi. Savaşın seçim savaşı olduğunu toplumun her sosyal katmanından insanlarca telaffuz edildiğine tanık oluyoruz. Zaten Recep Tayyip Erdoğan’ın tavırlarından da bu net bir şekilde anlaşılıyor.
Neden Cumhurbaşkanına yürütme yetkisi veren bir anayasayı oylatmıştı? Tabi ki her şeyi kendisinin yönetmesi için.
Peki bu şikayetler niye?
Adaletin işlemediğinden dem vuruyor. Adaleti dizayn eden bizzat kendisi olmasına rağmen, bizzat adaleti kendisinin bozmasına rağmen “adalet bozuk” diyor. Muhalefetmiş gibi konuşunca da bizim sazan hafızalı halk adaleti başkalarının bozduğunu sanacak tabi…
Faizler çok diyor.
Ekonomiyi tarumar eden ben değilim herhalde. İktidar olduğundan bu yana devlete ait ne varsa satarsan ekonomi de gelir böyle duvara toslar. Faizlerde uçar.
Çok yakında bu ülkede neden demokrasi yok derse şaşırmayın.
Ekonomiyi bozduğu için…
Adaleti bozduğu için…
Demokrasiyi rafa kaldırdığı için halk Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeyecek.
Sarayda hazırlanıp, Çankaya’da mühür basılıp, Resmi gazeteye gönderilen Kanun Hükmünde Kararnamelerle halka yüzlerce kazık attığınızı halk artık görüyor.
Araştırmalardan AKP başkanı halkın bu durumunu görüyor. Hatta MHP’nin omurgasız tutumunu herkes dillendiriyor. Milliyetçi taban, 17.25’i, ayakkabı kutularını bile sineye çekiyor da, iki parti başkanının bir birlerine dediklerini dillendirip “bunlar nasıl insan” diyenlerini fazlasıyla görüyorum.
Dolayısıyla şimdi ağız değiştirme zamanı geldi. Artık milliyetçilik yerine demokrasi ön plana alınacak gibi. Zaten ne yaparsalar iktidarda daha fazla nasıl kalırız hesabıyla yapıyorlar.
ABD karşıtıymış gibi görünme sürecide bitecek gibi. Zarrap davası üzerinden çok ciddi pazarlıklar yapılıyor. Burada taviz veren ülke tabi ki Türkiye’dir. ABD’nin elinde kimin ne halt yediğine dair her türlü belge var. Beş dakikada AKP iktidarını al aşağı edecek pozisyondadır, diyebiliriz. Afrin’den çekilip, MHP ile ilişkileri bozabilir, başka ortaklar bulabilir. Şu an İyi parti ile SP’nin güçlerini birleştirmeleri halinde büyük bir sinerji yaratacağı görülmektedir. Bu da ilk turda AKP başkanının seçilmesini riske edecektir. Bu gerçekler ile yüzleşiyor AKP başkanı. Yakında tüm stratejilerini değiştirebilir. Hatta Kürtler ile barışı bile denemeye kalkabilir. Yoksa iktidar göre göre kayıyor.
Afrin’den çekilip, savaşı durdurdukları gün MHP ile ittifak bozulacak.
Şeker Fabrikalarının kapatılması bir ABD talimatıdır. İşin başında Recep Tayyip Erdoğan vardır. Onun imzasını atarken ABD Başkanı George Bush idi. Şimdi ABD’ye karşı kuru gürültüye bakmayın, ilişkilerin somut göstergesi Fabrikaların satışıdır. Bir ülke de ancak böyle batırılır.
Ne yaparsanız yapın, ağzınızla kuş bile tutsanız bu halk sizin ipinizi çekmiştir.
Çünkü dünya demokrasi mücadelesi verirken, siz monarşi mücadelesi veriyorsunuz… Bu seçim demokratlar ile monarşistler arasında olacak… Siz demokrat mısınız, monarşist mi?