Sadiye-ArdahanCHP Kadın Kolları İl Başkanı Gülşen Kurul, 8 Mart Dünya  Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir kere daha gündeme gelen Türkiye’nin ilk Kadın Belediye Başkanı  Sadiye Hanım (Ardahan) için bir anıt yapılması için imza kampanyası başlatıyor. Sadiye hanımın  sadece Artvin’in değil, Türkiye’nin Artvinli tüm kadınların gururu olduğunu, Mersin Belediyesi’nin 1950 yılında  seçilen Mersin’in  ilk Kadın Belediye Başkanları’na anıt yaptırdığını, Artvin’in de böyle bir  çalışma yapması gerektiğine inandığını söyledi.  Düşüncesini sosyal paylaşım sitesinden açıklayan Kurul, bunun için  girişimlerde bulunacağını, diğer siyasi parti kadın kolları il başkanlarıyla,  kadın platformu, girişimci kadın dernekleriyle görüşmelere başlayacağını belirtti. Kurul, paylaştığı kısa notunda ise şu ifadeleri kullandı:

“Türkiyenin ilk kadın belediye başkanı Artvin’de seçilmiştir …1930 ve 1932 yıllarında Sadiye hanım Kılıçkaya’da,  Türkiye’nin ilk  kadın belediye başkanı olaraktur.

28872504_10156139459643674_9032703363250126848_n Mersin’de 1950 yılında seçilen Müfide hanım ise 2.  Kadın Belediye başkanıdır.  Sadiye hanımdan tam 20 yıl sonra seçilmiş. Tartışmasız Sadiye hanım Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanıdır. Büyükşehir, küçük şehir kategorisine ayırmadan baktığımızda Sadiye Hanım Atatürk’ün yaşadığı yıllarda Belediye Başkanı olmuştur. Bu Artvinli kadınlar olarak bizim gururumuz ..

Bu nedenle biz  Artvinli kadınlar onu ölümsüzleştirmek için bir sokağa veya bir yere  adının verilmesi yetmez,  Mersin’deki gibi  güzel bir  Sadiye Hanıın adını taşıyan  park ve anıtının yapılması için kampanya başlatmak gerekir diye düşünüyorum. Bu düşüncemi de hayata geçirmek için hemen girişimlerde bulunacağım. Tüm kadınları destek olmaları için çağrı yapıyorum biz kadınlar birbirimize destek olmalıyız ..

Aydın, çağdaş, demokrasiye güç veren, renk katan  Artvin’in duyarlı kadınları. Turkiyenin ilk kadın belediye başkanı Artvinli Sadiye hanımın anıtı için imza kampanyasını birlikte, tüm partiler, STK’lar girişimciler, odaların kadın temsilcileriyle birlikte başlatalım. Bu çalışma hepimizin ortak çalışması olsun.  Cumhuriyet kenti Artvinli kadınlara bu yakışır …. Öncelikle kadın erkek ayırımı yapmadan her kesimden katkı bekliyoruz.  Ancak burada öncülüğü biz kadınlar yapacağız.  Düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim..

HABER: SAMİ ÖZÇELİK

Yolcuhaber’in notu:  Böyle bir düşüncenin  oluşturulmasına katkıda bulunan Artvin’in araştırmacı gazetecilerinden sayın Sami Özçelik’e Yolcuhaber teşekkürlerini sunar.