CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yargı bir yerlerden talimat alıyorsa o yargı değildir. Hitler Almanya’sının benzerini Türkiye’de yaşamak istemiyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP grup toplantısındaki konuşmasında adalet vurgusunu öne çıkardı.

 “Yargı bir yerlerden talimat alıyorsa o yargı değildir. Hitler Almanya’sının benzerini Türkiye’de yaşamak istemiyoruz” dedi.

HAKİM ADAYLARININ ERDOĞAN’I AYAKTA ALKIŞLAMASINA TEPKİ
Kılıçdaroğlu konuşmasına “Dün Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat bir toplantı yaptı. Hakim adayları geldiler kura çektiler. İçeri girerken bütün hakimler ayakta. Niye ayağa kalktınız? Bir partinin genel başkanı geldiğinde niye ayağa kalktınız? Zaten adalet diye bir şey kalmadı. Talimatla verilen karar adalet midir? Bekliyor Saray’dan nasıl talimat gelecek diye. Bu zat Saray’da konuşmuş, arada doğruları söylüyor, ‘Devletler ve milletler adalet üstünde yükselir veya adaletsizlik batağında boğulur. Mazlumun ahının arşı titrettiğini unutmayacağız’ diyor. Ya hangi arş? Boğazı kesilen askerleri, ilacı verilmediği için ölenleri görmüyor musun sen? Bağımsız olsun yargı diyoruz. Adalet dağıtsın diyoruz. Ama onlar diyorlar ki ‘bize birisi talimat versin ona göre karar verelim.’ Buradan oradaki hakim ve savcılara sesleniyorum, Cübbelerinize iki delik açınız, iki de düğme.. Düğmelerde Saray’ın amblemi olsun, ayağa kalktığınız zaman onların önünde o düğmeleri ilikleyin. Siz üçüncü güç olmaya layık değilsiniz” dedi.