Boğaziçi Üniversitesi’nde geçtiğimiz günlerde Suriye’nin Afrin bölgesine gerçekleştirilen askeri operasyona destek için lokum dağıtan öğrencileri ‘İşgalin ve katliamın lokumu olmaz’ yazan bir pankartla protesto ettiği için gözaltına alınan 15 öğrenciden 9’unun tutuklandığı basında yer aldı. 

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  AK Parti Beyoğlu 6. Olağan İlçe Kongresi’de yaptığı konuşmada “Bunlar terörist gençler. Bu terörist gençlerle her türlü çalışmayı yapıyoruz, onu söyleyeyim. Onların eşkallerini belirlemek suretiyle bu üniversitede okuma hakkını vermeyeceğiz. Üniversite terörist gençlik yetiştirmez.”diyerek yargıya gereği için emir vermişti.

AKP iktidarı hapishaneleri gençlerle dolu bir Türkiye yaratma başarısını da gösterdi.

Anımsanacağı üzere 2017 yılında  CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin hapishanelerdeki kaç öğrenci bulunmaktadır sorusuna Adalet Bakanlığı 2016 yılı sonu itibariyle hapishanelerde  69 bin 301 öğrenci vardır yanıtını almıştı.

Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye’deki cezaevlerinde 2013 Mayıs ayı itibariyle 2 bin 776 tutuklu ve hükümlü öğrenci bulunuyordu.