CHP’Lİ TANAL ORTAYA ÇIKARDI: AKP, URFALI SERVİSÇİLERİN PARASINI VERMEDİ

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, geçtiğimiz şubat ayında gerçekleşen AKP Şanlıurfa İl Kongresi için Şanlıurfa’daki bütün servis, otobüs, dolmuş şoförlerinin, mitinge vatandaş taşıma ile görevlendirildiğini sonra da paralarının verilmediğini söyledi. Tanal, “Şoförlere hem mitinge vatandaş taşıma şartı koşuyorsun hem de şoförlerin parasını vermiyorsun. Üzerinden 2 ay geçmiş, bu şoförlerin servis ücretini kim ödeyecek?” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Şanlıurfa’da gerçekleşen bir AKP klasiğini daha ortaya çıkardı. 25 Şubat 2018’de yapılan AKP Şanlıurfa İl Kongresi için, Şanlıurfa’nın bütün servis, dolmuş, otobüs şoförlerine mitinge servis yapması talimatı verildi. AKP İl Kongresinin kalabalık görünmesi için, servise zorlanan şoförler, üzerinden 2 ay geçmesine rağmen paralarını da alamadı. Bölgeden gelen şikâyetler doğrultusunda konuyu Meclis’e taşıyan Tanal, şunları söyledi:

“Yine bir AKP klasiği ile karşı karşıyayız. Kendilerine en çok oy veren il olan Şanlıurfa’ya AKP’nin bu ihaneti, vatandaşın oyuna değer vermediklerinin göstergesidir. Öte yandan AKP’nin kalesi olarak bilinen Şanlıurfa gibi bir ilde meydan doldurma mitingler yapılması da düşündürücüdür. Vatandaş, artık AKP mitinglerine, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eskisi gibi ilgi göstermiyor, inanmıyor. Buradan bunu da çıkarabiliriz. Şanlıurfalılar, bu seçimde artık kendileri için hayati bir karar verecek. Ya yollarını yapmayan, elektriklerini kesen, içme suyunu vermeyen, Urfa nasıl olsa çantada keklik düşüncesi ile hiçbir hizmet götürmeyen AKP’ye mahkûm kalacak. Ya da değişim diyecek. Hem şoförlere vatandaşı mitinge taşı şartı koşuyorsun hem de servis ücretlerini vermiyorsun. Üzerinden 2 ay geçmiş. Şoförler hem o gün mitinge taşıma ücretini alamadı hem de o gün işe çıkamadığı için kendi kazançlarından oldu. Şanlıurfa’ya yapılan bu zulüm, ülkeye yapılan zulmün de özetidir. 24 Haziran seçimleri zulmü bitirecektir.” Tanal’ın verdiği soru önergesi ise şöyle;

  1. Geçtiğimiz Şubat ayında yapılan AKP Şanlıurfa İl Kongresi için şehrin bütün servis, otobüs ve dolmuş şoförlerine, mitinge vatandaş taşıması talimatını kim veya hangi kuruluş vermiştir?
  2. Şanlıurfa’daki bütün vatandaşları mitinge taşıma talimatı verilen servis, otobüs ve dolmuş şoförlerinin parası neden ödenmemiştir? Şoförlerin mağduriyeti ne zaman giderilecektir? Paralar ne zaman ödenecektir?
  3. Paralar AKP İl Başkanlığı tarafından mı, Cumhurbaşkanlığı bütçesinden mi, örtülü ödenekten mi ödenecek? Bunların hiçbiri değilse kimin kasasından ödenecek?
  4. Vatandaşa mitinge katılımın dayatılmasının nedeni nedir?
  5. Şoförlere mitinge insan taşıma görevinin dayatılmasının nedeni nedir?

Şoförlerin ekmek paralarını kazandığı işlerini bir gün dahi olsa yapamamasından kaynaklanan maddi kayıpları kim tar