Karga Gak Demeden
01-05-2018
Ömer ŞAN

           İşçinin, emekçinin Bayramı! Kutlu olsun… Olsun da… Hani şu ‘işçi-emek.i-hak-hukuk-adalet’ kısmını beğenmeyenler var ya… Emekçi olanları bir yana da hele bir de ‘yemekçi’ olanları var ki değmeyin gitsin! İçeriğini kabul etmeyen neden bayram eder? Tatili, mesaisi yani para kısmına ses yok ama…

            Elbette ki Mayıs, ayların gülüdür… Ve elbette ki Mayıs’ta gönlüm delidir! Delidir çünkü Haziran’adır yüz dönmüşlüğüm!

            Sayın Cumhurbaşkanı bir ara, Ankara galericiler sitesinin açılış mitinginde halka soruyor: Ankara’da 14 sene önce havalimanı var mıydı?.. Yetmiyor, İzmir’de de geçen hafta aynı soru…  “Yahu bundan 15 sene önce şu koskoca İzmir’in doğru dürüst bir havalimanı var mıydı? Ya biz geldik, Adnan Menderes Havalimanı’nı yaptık ya” dedi ya. Bununla birlikte tezek-mezek hikayesi…

            Daha bir sürü! Ve 24 Haziran’da sözde kutsal ittifakla ‘HüdaPar ile MHP’yi aynı çatı altına aldı ya…

            Hele de… Bingöl’de izine ve teskereye giden gencecik 33 askerimizi, konvoyu pusuya düşürerek, kurşuna dizdiren; bölücü örgütün sözde komutanı ve ‘parmaksız’ kod adlı, FETÖ’nün ‘Ergenekon kumpasının’ gizli tanığı ‘Deniz’ kod adlı Şemdin Sakık’ın abisi… AKP’den milletvekili aday adayı olmuş… Küfre değer mi? Meydan sizin!

            Dostumuz Aytekin Ertuğrul, önümüzdeki baskın erken seçimi ‘prematüre’ olarak niteliyor ve ‘kuvöz’deki seçim olarak yorumluyor! YSK Başkanı ise, seçim güvenliğinin tehlikede olmadığını açıklıyor!

            Sosyal medyanı siyasi fenomenine göre ise gelinen nokta şu: İyi Parti’nin adayı her türlü baskı ve tehdit altında… HDP’nin adayı yıllardır hapiste! SP’nin adayını ise evinin bahçesine helikopterle Paşa indirip, vazgeçirttiler!.. Böyle bir ortamda CHP, adayını neden erkenden açıklasın ki? Atom bombası atarlar adama!..

            Tam da bu arada, geçen 25 Nisan günü düzenlediği basın toplantısının ardından istifa eden Genel Müdür tarafından başlatılan 2018 Yılı Yaş Çay Kampanyasının yaş çay alım fiyatını açıklamak için Bakan Fakıbaba bugün Rize’ye gelecekti ama Başbakan Yıldırım, ters köşe yaptı akşamüzeri ve Ankara’dan yaş çay fiyatını, 13 Kuruşluk destekleme dahil 2.45 TL olarak açıkladı!

            Cumhurbaşkanı’nın isteğiyle istifa ettiğini açıklayan, aslında Ekim’de yaş haddinden ekli olacak olan Sütlüoğlu ise bir gün önce görevinin başında olduğunu ve adaylık için istifa düşünmediğini ifade ederken, adaylık için hazırlanıyormuş!

            Ancak, istifa eden Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu, önceki yıl yaş çay alım merkezlerinde kullanılmak üzere satın alınan ancak kullanılmayan ‘peçeteli hassas terazilerin’ akıbetini, nereden alındığı ve şimdi nerede olduklarını kamuoyuna açıklar mı? Peçeteler de çabası yani! Daha çok açıklaması gereken durum var ki… Hesabı sorulmaya kalkılırsa veremeyecek! Vebal kısmını ise hiç karıştırmaya gerek yok!

            Tam bunları tartışırken CHP’nin, 2015’te emeklilere ikramiye önerisinde bulununca, AKP, “Kaynak nerede kaynak” diye tepki göstermişti ya… Aynı vaadi dün aynı toplantıda açıklayan Başbakan: “Muhalefet hemen ‘Nereden buldunuz paraları’ diye yaygara yapar” dedi ya…

            Cumhuriyet’in haberi: “Bir ordu, mağdur… Beraat eden askerler göreve dönemiyor!” Evet, Türk Silahlı Kuvvetlerinin vurucu gücü, ya ihraç edilmiş yada hapiste. Hala birileri ‘Ergenekon ve FETÖ deyip duruyor!.. Ve hala birileri bu durumda çıkıp, hak-hukuk-adaletten ve dahi yerli ve milli olmaktan söz edebiliyor! Kendinden olmayanı ‘illet’ diye niteleyen; kumpası kuranların kumpasına gelip hala kumpasa yatanların icraatları üzerinde yürüyor!

            Lafın tamamı kime söylenirdi?.. Ahmaklara mı… Aptallara mı, yoksa Deliye mi? Yahu insan evladı, anlamıyorsan bırak… Bırak ve sadece anladığınla yaşa, olmaz mı!.. Siz kendinize alınmayın e mi?

            Ve biz, yaşam mücadelesinde, geride bıraktığımız 20 yıla yakın sürede oldukça yürekli canlar tanıdık, omuz olduk! Çok değilse de fireler verdik ama ödün vermedik! Bireysel-şahsi değil, börtü böcek, doğal yaşamda ne varsa onlar adına sürdürdük mücadeleyi. Sürdürmeye devam edeceğiz. Haberiniz olsun!

            Yeşil-mavili ekibimiz Ç.Rizespor bir sezon aradan sonra yeniden Süper Lige çıktı… Arkadaş, etrafta ne kadar cinsi varlık varsa, yandaş ve kumpasçı takım taraftarları dahi hepsi olmuş Rizesporlu… Ula hep Rizeliyidinuz da maçlara niya gelmezdunuz? Hele da bu takum duşerken nereyidunuz eyyy iktidar sahipleri…

            Ayrıca Ankaragücü ile 3.Lige yükselen Hopaspor’u da kutluyoruz.

            “Mavi baloncuklar uçuracağız yeşilliklere,/ Güneşli güzel günler yaşanacak çocuklar!/ Duvarların arkasında börtü böcek toprakta,/ Kanatlar yaprağa durduğunda gün ayar.” Derken… Ömür Çağlar aldı sazı eline, uçurdu mavi baloncuklarını yeşil bahçelere.

            Şimdi… Haydi 1 Mayıs’a… Emeğin ve Doğanın Sömürülmesine Hayır, demek için… 1 Mayıs’ta da alanlardayız… Rize’de, 13.30’da Memişağa Parkında buluşma, 14.00’da Kültür Merkezi önünde, 1 Mayıs Hak, Hukuk ve Emek Mitingi… Senden eksik kalmayalım olur mu?.. Yaşasın 1 Mayıs…