IMG_0937 IMG_1291

Kültür Başkenti Eskişehir Odunpazarı’nda, 2017’de Londra’da “En iyi kentsel tasarım projesi” ödülü alan Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi gün boyunca süren çeşitli etkinliklerle açıldı.

Odunpazarı Belediyesi, Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi ile yepyeni bir görünüme kavuşan Sebahattin Günday Parkı’na görkemli bir açılış töreni yaptı. Gündüz festival havasında geçen etkinlikler, hava karardığında yerini ışık gösterileri ve sevilen sanatçı Kıraç’ın halk konserine bıraktı.

 FESTİVAL HAVASINDA AÇILIŞ

Açılış töreni nedeniyle Sebahattin Günday Parkı, gün boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Festival havasında gerçekleşen etkinliklerde; halk oyunları, modern dans, Pepe gösterileri ve müzik dinletilerinin yanı sıra suluboya, cam, seramik ve ahşap workshopları yapıldı. Gündüz gerçekleşen etkinliklere Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt da katıldı.

BAŞKAN KURT VATANDAŞA ÇİÇEK DAĞITTI

DSC_0024 DSC_0033

IMG_0360 IMG_0381

Alana ilk önce Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt geldi. Etkinliklere katılan vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Kurt, vatandaşlara çiçek dağıttı. Çiçek dağıtımının

ardından Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi ile yeni çehresine kavuşan Sebahattin Günday Parkı’nı, parkın içinde yer alan Sanat Köprüsünü ve Kütüphaneyi gezen Büyükerşen ve Başkan Kurt’a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Sık sık Büyükerşen ve Başkan

Kurt ile fotoğraf çektiren vatandaşlar, Sebahattin Günday Parkı’nda gerçekleştirilen proje için Başkan Kurt’a teşekkür etti.

 BÜYÜKERŞEN: “KUTLUYORUM”

DSC_0066 IMG_0475

IMG_0492 IMG_0482

Sebahattin Günday Parkı’nı gezdikten sonra konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Başkan Kurt’u ve projede emeği geçenleri kutladı. Büyükerşen konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bu proje Odunpazarı Belediyesi’nin özellikle üzerinde durduğu bir proje. Uluslararası ödül alan bir proje. Hamamyolu yıllardan beri çok değişikliklere uğradı, park oldu, Pazar yeri oldu tekrar park oldu. Deresi vardı, bakılamadığı için kapatıldı. Hikayesi uzundur ve durmadan da değişikliğe uğramıştır. Odunpazarı Belediyemiz ise buraya çağdaş bir proje uygulama kararı vermiş ve bugünkü düzenlemesi aslında Avrupa’nın birçok ülkesinde hatta Japonya’da gördüğümüz bir düzenleme. Bana burası yapılırken bana sordular, ‘nasıl buluyorsun’ diye soruyorlardı. Bitince göreceğiz diye cevap veriyordum. Ben kutluyorum.”

 IŞIK ŞOVU İLE AÇILDI

IMG_0906 (1) IMG_1260

Sebahattin Günday Parkı’nda gün boyu devam ederken, saatler 20.00’ı gösterdiğinde açılış törenine geçildi. Açılış törenine CHP Eskişehir Milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakır Özer, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel’in yanı sıra çok sayıda Eskişehirli katıldı.

IMG_0294 IMG_0625

 KAZIM KURT: “BU PROJE BİR İNANÇ, KARARLILK VE TUTARLILIK PROJESİDİR”

Açılış töreninde sahneye çıkan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, törene katılan vatandaşları selamladı. Sahnede yaptığı konuşma da Hamamyolu Park ve Meydan Düzenleme Projesi’ni anlatan Başkan Kurt, daha önce projeyi eleştirenlerin Sebahattin Günday Parkı’nı gördükten sonra projenin hakkını verdiğini söyledi. Kazım Kurt konuşmasında şunları söyledi: “Sevgili hemşerilerim hepinize iyi akşamlar diliyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. ESES marşı ile çıktık. Bugün, şunu gördük. Maç doksan dakikadır. Son dört dakikada Eskişehirspor kümede kaldı ve bu yılın beklenmedik başarısını sağladı. Eskişehirsporluları kutluyorum. Evet, maç doksan dakikadır.  Hamamyolu Projesi de bugün

IMG_0822

Sabah, beş dakikada gerçekten güzel bir proje olduğunu herkese kabul ettirdi. Başladığımız zaman eleştirenler, bu böyle olmadı diyenler, bugün buradaki güzelliği görünce projenin hakkını teslim etti. Ben bu proje ile ilgili çalışan, bütün emekçileri, sanatçıları, teknik adamları, Odunpazarı Belediyesi çalışanlarının ayrı ayrı kutluyorum. Bu proje bir inanç projesidir. Bu proje, bir kararlılık, tutarlılık projesidir. Bu proje değişimin projesidir. Artık Eskişehir Avrupa kenti olmuştur. Eskişehir’in Avrupalı meydanlara, parklara kavuşması gerekir. Hamamyolu böyle bir projedir. Ben bu projeye emeği geçen herkesi kutluyorum.

“BU PROJE ESKİŞEHİR’İN KÖPRÜBAŞI İLE ODUNPAZARI’NI BİRLEŞTİREN BİR PROJEDİR”

IMG_0862 IMG_0872

Şimdi sizlere bazı isimler sayacağım Kamil Erden, Kara Kamil, Selami Vardar, Sebahattin Günday, Hicri Sezen, Sezai Aksoy, Aydın Arat, Orhan Soydaş ve tabii ki Yılmaz Büyükerşen. Bunlar benim bilebildiğim, Eskişehir’e, bu alana hizmet eden geçmişteki belediye başkanlarımız. Ayhan Boyer, İsmail Haşim Ateş ve Burhan Sakallı onlar da Odunpazarı Belediye Başkanı olarak, Hamamyolu’na harç koyanlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Eskişehirliler adına minnetlerimi, saygılarımı sunuyorum. Bu proje aynı zamanda bir vefa projesidir. Geçmiş başkanlarımızın ölmüş olanlarına rahmet diliyorum. Sağ olanlarına da uzun, sağlıklı ömürler diliyorum. Biz hiçbir şeyden korkmadan, çekinmeden, kendimize olan güvenimizi ortaya koyarak, bizim partimizden olmasa bile belediye başkanlarımızın adını parklarımıza, halk merkezlerimize, meydanlarımıza veriyoruz. Onlara saygımızı her ortamda vurgulamaya çalışıyoruz.  Şuanda içinde bulunduğumuz alan, meydan Sebahattin Günday Parkı’dır. Bu proje Eskişehir’in Köprübaşı ile Odunpazarı’nı birleştiren bir projedir. Nasıl bizleri burada birleştirdiyse, gelecekte de Eskişehir ekonomisini, Eskişehir’in ticaretini canlandıracak bir alandır. Burada yaşayacağımız güzellikler, bizim geleceğimizi oluşturacak. Çok eleştirilen köprü, bir sanat köprüsü olacak. Bir gelecek köprüsü olacak. Köprünün altında kurduğumuz kütüphane, bütün gençlerimize, çocuklarımıza umut aşılayacak. Laik, demokratik, parlamenter sistemin ayakta kalmasının teminatı olacak o köprü. Eskişehir bir cumhuriyet kentidir. Eskişehir bir demokrasi kentidir. Eskişehir, insan haklarının en üst düzeye çıktığı bir kenttir. Ve bunu her seçimde, referandumda göstermiştir. Şimdi 24 Haziran’dan sonra da Eskişehir’de Türkiye’nin aydınlık geleceğine hizmet eden belediyeler olacaktır. Türkiye’nin aydınlık geleceğine koşan gençler, insanlar olacaktır. Buna inancım tam, çünkü sizlere inanıyorum. Sizleri seviyoruz, sizlerle olmaktan onur duyuyoruz.”

IMG_1191 IMG_1088

KIRAÇ ESKİŞEHİRLİLERİ MEST ETTİ

Başkan Kurt, konuşmasının ardından Odupazarı Kent Konseyi ve Hamamyolu Çalışma Grubu adına Batuhan Erdem, Yazgan Tasarım Mimarlık’tan Mimar Kerem Yazgan, Atlas İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ender Haberdar, Sayın Sebahattin Günday’ın kızı Sayın Ayla Erden’e teşekkür plaketi takdim etti. Plaket töreninin ardından CHP Eskişehir Milletvekilleri Gaye Usluer ve Utku Çakır Özer’de sahneye çıktı. Başka Kurt, Uslurer, Çakırözer, Erdem, Yazgan, Haberdar ve Erden butona basarak, Sebahhattin Günday Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Açılış törenin ardından sevilen sançtı Kıraç sahneye çıkarak, Eskişehirliler unutulmaz bir konser verdi. Kıraç, sevilen şarkıları ile Eskişehirlileri adeta mest etti. Alanı hınca hınç dolduran Eskişehirliler, Kıraç şarkılarına hep birlikte eşlik etti.