Necati Yılmaz, Mamak Boğaziçi Neşet Ertaş Caddesi’nde yaşanan ve 6 kişinin yaralanmasına,100’den fazla aracın hasar görmesine neden olan sel felaketinin yetkililerin “Yüzyılda bir görülecek bir yağış yaşadık” açıklamalarıyla geçiştirilemeyeceğini söyledi. Haziran 2015’te aynı yerde benzer bir felaketin yaşandığını anımsatan Yılmaz, “2015 yılında yaşanan sel felaketinde de görev başında olan Belediye Başkanı, bugün ‘daha önce hiç yaşamadık’ diyen Mesut Akgül’dür” dedi.

Şehrin altyapı sorununun AKP’li belediyeler tarafından göz ardı edildiğini, sözde müdahalelerle sorunun geçiştirildiğini ifade eden Yılmaz, “Uzun dönemdir AKP’li belediyecilerce yönetilen Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mamak Belediye Başkanları hakkında zaman geçmeden soruşturma açılmalı, mağdur vatandaşların zararları karşılanmalıdır” diye konuştu.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Mamak Boğaziçi Neşet Ertaş Caddesi’nde bugün yaşanan ve 6 kişinin yaralanmasına, 100’den fazla aracın hasar görmesine neden olan sel felaketinin yetkililerin “Yüzyılda bir görülecek bir yağış yaşadık” açıklamalarıyla geçiştirilemeyeceğini söyledi. 2015 yılının Haziran ayında da aynı caddede benzer bir felaketin yaşandığını, yine 100’e yakın aracın hasar gördüğünü hatırlatan Yılmaz, “2015 yılında yaşanan sel felaketinde de görev başında olan Belediye Başkanı, bugün ‘Daha önce hiç yaşamadık’ diyen Mesut Akgül’dür. Mevcut iktidar ve AKP’li belediyeler, şehrin yıllardır altyapı gibi gerçek sorunlarını çözmekten kaçmakta ve halkı mağdur etmektedir. Uzun dönemdir AKP’li belediyecilerce yönetilen Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mamak Belediye Başkanları hakkında zaman geçmeden soruşturma açılmalı, mağdur vatandaşların zararları karşılanmalıdır” çağrısı yaptı.

AYNI CADDEDE ÜÇ YILDA İKİNCİ SEL FELAKETİ

Yılmaz yaptığı açıklamada, Mamak’ta meydana gelen sel felaketinin bir kez daha AKP iktidarı ve AKP’li belediyelerin şehrin altyapı sorunu ve şehir içi planlama konusunda yetersiz ve sorunlara ilgisiz kaldığını gösterdiğini vurguladı. Yıllardır gündeme gelen, halkın mağdur olduğu ve sayısız mal kaybına yol açan sel felaketlerine AKP iktidarının hala bir çözüm bulamadığını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

“Bugün Mamak Boğaziçi Neşet Ertaş Caddesi’nde meydana gelen sel felaketinde 6 kişi yaralanmış, 1 kişi sel sularına kapılıp sürüklenmiş ve 100’den fazla araç hasar görmüştür. Meydana gelen sel sırasında can kaybı yaşanmamış olsa da caddede var olan dükkanlar, evler ve sürüklenen arabalar hasara uğramıştır. Olayın ardından açıklama yapan Mamak Belediye Başkanı Akgül  ‘Daha önce yaşanmamış bir afet yaşadık, yüzyılda bir görülecek bir yağış 1 saatte yağdı’ demiştir.  Fakat 2015 Haziran’ında aynı caddede benzer şekilde bir sel felaketi daha yaşanmış, 100’e yakın araç hasar görmüş ve iki vatandaşımız yaralanmıştır. 2015 yılında yaşanan sel felaketinde de görev başında olan Belediye Başkanı, bugün ‘daha önce hiç yaşamadık’ diyen Akgül’dür.”

“ALTYAPIYA SÖZDE MÜDAHALELER YAPILIYOR”

Son yıllarda inşaat sektörünün gelişmesiyle birlikte altyapının hızla çözülmesi gereken bir konu haline geldiğini kaydeden Yılmaz, “Fakat bu, AKP’li belediyeler ve Ankara Valiliği tarafından göz ardı edilmektedir. Sorun basite indirgenerek ucuz yöntemlerle maliyetten kaçılmaktadır. Altyapı sorunlarına köklü ve kesin çözümler bulmak yerine imar oyunları ve  para hırsıyla asfaltlar defalarca sökülmekte, kaldırımlar sürekli kazılıp yeniden yapılmaktadır. Yerüstünde her geçen gün yapılaşma artarken, yeraltında altyapı sorunlarını çözmek için yapılan sözde müdahaleler yetersiz kalmaktadır. Öyle ki Ankara, metrosuna yağmur yağan dünyadaki tek kenttir” diye konuştu.

“BELEDİYE BAŞKANLARI HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMALI”

Yılmaz, AKP iktidarı ve AKP’li belediyelerin çift şeritli yollar, köprüler ve meydan

düzenlemeleriyle yandaş inşaat firmalarını ihya ederken, halkın gerçek sorunlarına kayıtsız kaldığını belirterek, şöyle devam etti:

“Kentin tüm yeşil alanlarının ve vadilerinin yapılaşmaya açılması, toprağın su emme kapasitesini azaltmakta ve yağışlar bu denli yoğun olmasına rağmen içme suyu barajlarında artış olmamaktadır. Görülüyor ki mevcut iktidar yıllardır altyapı gibi şehrin gerçek sorunlarını çözmekten kaçmakta ve halkı mağdur etmektedir. Şehir her geçen gün inşaat alanına dönerken, tüm kaynaklar pervasızca israf edilmektedir. Uzun dönemdir AKP’li belediyecilerce yönetilen Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mamak Belediye Başkanları hakkında zaman geçmeden soruşturma açılmalı, mağdur vatandaşların zararları karşılanmalıdır. Her zaman bilimsel gerçekleri göz önüne alan CHP iktidara geldiğinde, başta meslek odaları olmak üzere tüm tarafların görüşü alınarak, hem Ankara’nın hem de tüm Türkiye’nin altyapı ve diğer sorunları çözüme kavuşturulacaktır. Sel felaketinden etkilenen tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, başta Ankara Valiliği ve İçişleri Bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri acil çözüm bulmaya davet ediyorum.”