Bilal Kayabay Yazıları

BU KİMİN PROJESİ

Jésus est le Fils de Dieu
…İsa Tanrı’nın oğludur…

Kendi kitabına Fransız Tanrının torunu Fransızlar, Kur’an’dan beğenmedikleri sözler çıkarılsın istemişler. Zamanlamaya dikkat. Şimdi bu açıklama kimin işine yarar.

Niyeyse hep de Türkiye’ nin seçime gideceği günlerde çıkar ortaya, böylesi dangalaklar. Kaç paraya mal olduysa ,Türkiye bütçesine, bu rezil kiralıklar.
Kiralayan daha rezil. İlla mağduru oynayacak ya. Kaça kiralandınız bilmiyorum ama bu durumlarda, Anadolulu bir söz der ki: Boklu da çamurluyu beğenmiyor.

Yahu bir dininiz var dört İncil’iniz. Kıçınızdaki kazığa körsünüz, elin gözünde çöp arıyorsunuz, demezler mi insana. Bir dinin dört kitabı mı olur. Dörde nasıl indi, ona da bibakın.

Bu durumda dünyanın hangi yerinde, birazcık beyini olan hangi insan, sizi ciddiye alır. Bütün bunlar hiç aklımıza gelmedi mi kiralanırken.

Önce oturun şu dört İncil’inizi bire indirin. Sonra, bütün dinlerin kutsal saydığı kitapları inceleyin. Bilimsel gerçekliğe, deneyselliğe, çağın koşullarına, barışa, insan haklarına ters düşen; başka inançları aşağılayan, savaş, ırkçılık çığırtkanlığı yapan sözleri, dünya kamuoyunun değerlendirmesine sunun. O zaman bişeye benzer.

Yoksa, ırk, inanç şovenliği yapan savaş çığırtkanlarından başka bir şey olmazsınız, insanların gözünde. Baba – Oğul – Kutsal – Ruh adına söyleyin, kaç para uçtu şu örtülü ödenekten.