Bu gece Muharrem İnce’yi canlı yayında izledim. Canlı yayın Fox Tv.’de idi. gazeteciler gazetecilik yaptı, politikacı da politikacılık. Hepsini çok zevkle dinledim.
Muharrem İnce’den duymak istediğim bir çok şeyi duydum.
Sadece hiç düşünmeksizin Recep Tayyip Erdoğan’ın kapattığı askeri okulları açacağım demeliydi, onu demedi.
Bunu diyecek kapasitesinin varlığını gördüğümden sorun yapmıyorum.
Muharrem İnce’yi mitinglerde de seyrediyor, dinliyorum. Daha önceleri de birçok,  belkide bütün videolarını dinlemişim.
Videolar ile şimdiki konuşmaları arasında büyük fark var. Oradaki konuşmaları bir parti adamı olarak, şimdiki konuşmaları, idealist bir devlet adamı dedirten konuşmalar…
Tüm bunları kafamda canlandırdıktan sonra dedim ki;
Kemal Kılıçdaroğlu muhteşem bir karar vermiş.
İşte liderlik böyle kritik günlerde ortaya çıkar. Kemal Kılıçdaroğlu son hamleleriyle AKP ve onun başkanının aklıyla adeta oynuyor.
Böylece sadece liderlikle kalmıyor “bilge lider” olarak tarihteki yerini alıyor.
Evet Kemal Kılıçdaroğlu bilge liderliği hak etti.
15’ler manevrasıyla başlayan süreç Muharrem İnce ile taçlanmıştır. Benzer bir manevra da milletvekili adaylarını oluşturmakla yapacaktır. Bu defa partinin sol yelpazesini genişletmesini bekliyoruz. Böylelikle de partiye taze kan pompalanmış olacaktır.
Ülkenin menfaatleri için makamı olma ihtimali olan cumhurbaşkanlığına bir başkasını aday göstermek onu bilge lider yapıyor.
Cumhuriyet Halk Partisinin halka umut olduğu bu süreçte onu sol politikalarla açmak, bilge liderliği  tescilleyecektir.
Dolar 5 lirayı zorluyor. Zamlar otomatiğe bağlandı. Halk kredilerini ödeyemiyor. Bankalara borcu olmayan neredeyse yok. Ülkeyi makro bir kriz bekliyor. 16 Yıldır uyguladıkları sat ye, sat ye ekonomisi iflas etmiştir. Recep Tayyip Erdoğan bu kaptanlığı becerememiştir. Bir kimseye lider demekle, hatta karizma lider demekle olmuyor. Ülke ekonomisini tarumar eden kimseden lider olmaz ki, bir de karizması olsun.

Unutmayalım, ABD’nin 1928 Yılındaki büyük krizini… O zaman ABD, devletçilik politikası uygulayarak krizi atlatmıştı. Japonya hakeza… Nagazaki ve Hiroşima’ya atılan atom bombasından sonra bizzat Atatürk’ün ekonomi modelini uygulamıştır. Bunu da tüm dünya ile paylaşmıştır. Hatta bir zamanlar ülkemizin başbakanlarından birisine demişlerdi “sizin Atatürk’ün ekonomi modeli bizi kalkındırdı. Sizin öyle hazineniz var kıymetini bilmiyorsunuz”…
Biz fabrikalar yapmalıyız, biz tarım arazilerinin her karışını ekmeliyiz, biz yapılaşmayı tarım arazilerine yapmamalıyız. Kendi bağımsız ekonomimizi kurmalıyız.
Ülkemiz ABD’nin 1928 Yılından da beter durumdadır, 1945 Yılının Japonya’sından da… Japonya’ya ABD atom bombası atılmıştı, Türkiye’ye AKP Atom bombası!!!