Karga Gak Demeden
29-05-2018
Ömer ŞAN

 Varsa yoksa ben!.. Egoizmin en ilerisi, demokrasiden de öte. Öyle bir tık falan da değil hani. Bildiğiniz tavan yapıp üst segmentlere sıçramış! Aşağısı, öncesi, sağı solu yok! Her şey kendiyle başlamış. Olmayınca, olmayacakmış gibi… Kimse taş üstüne taş, kaş altına göz yapmamış!

Öyle ki, artık ‘yalan’ diye nitelendirmek solda sıfır kalır… Dip dalgası gibi bir şey! Öyle orucun başa vurması, güneşin altında temiz hava çarpması gibi bir şey değil ha!

İzmir’in hava limanı, CHP’nin cami yıktığı yalanları, Isparta’daki Süleyman Demirel Üniversitesini kendilerinin kurduğunu söylemesi bile insanların ne denli ‘egotik’ davrandığının açık kanıtıdır!

Rize’nin en önemli simgesi Orta Camiyi kim yıktı? Çay fabrikalarını, Güneysu, Taşlıdere… Kim?

“Allah bizi affetsin” ile başlayıp, “Kandırıldık” söylemlerinin ayyuka çıktığı, Pensilvanya’daki ‘F’ tipinden İmralı’daki ‘terörist başına’ kadar yapılan görüşmeler, Esad’dan Barzani’ye hep kandıranların ortada olduğu bir memleket kamuoyuna, “Ne aldatan, ne aldatılan olduk” demenin aşikarlığını da unutmamak gerek!

Hele de listelere bakınca, sağını solunu da kaybedebiliyor seçmen!

Tam da bu arada, ekonomiyi hallandıran İngilizya göçmeni, daha önce ‘değirmenin suyunu kevgire döken’ eleştiren ve bozuğu yiyen Mehmet Şimşek, ekonomik açıklamasında, “14 yıl daha böyle yönetirsek Avrupa ile arayı kapatıyoruz” ifadesini kullanması, kullanıcı ayarlarının ne derece bozulduğunu da açık ediyor!

Enerji Bakanı Damat Berat Albayrak’da ekleme yapmış ucuna, “Bir ilki gerçekleştiriyoruz ve havadan petrol aramaya başlıyoruz!” Diyerek… Arkadaş, bu kadar mı havadan konuşulur yahu… Mars’ta dahi yok bu teknoloji!..

***

Ve bütün bunlar yaşanırken emperyalizmin parası Dolar, ‘Rabia’yı bile doldurup, aştırıyordu! Tavan yapıp, suni teneffüslerle geri ittirilip aynı seviyelere sabitlenmeye çalışılan bu hain dolar ve yuro dış güçlerin içimize soktuğu virüs gibi miting alanlarını alt-üst ediyor!

Hep bir mazeret buluyor iktidar, muhalefete yüklüyor, her an tetikteki ‘dış güç’ lobisine kaykılıyordu… Ancak bu böyle gitmemeliydi!

Bir an önce seçim çalışmalarına ara verilmeli ve TBMM Olağanüstü toplantıya çağrılarak, OHAL kaldırılmalı ve hemen ardından da Denk Bütçe için gereken ilk adımlar atılmalıdır! Aksi halde TL’den çok halk ezilecektir!

Bu durumda dahi verilere bakıyoruz… 2018’in Cumhurbaşkanlığı bütçesi Ocak ayı için 15 milyon, Şubat ayında 26 milyon, Mart’ta 27 milyon… Geriye doğru ize Ağustos 26, Eylül 29, Ekim 24, Kasım 29, Aralık tam 359 milyon Lira…
‘F’ tipi kumpasla ordudan atılan Teğmen Çelebi paylaşmış rakamları… Veriler ortada!

***

Bıraktık bir kenara…. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, ‘Hükümetin ithal ettiği ucuz et deli danalı çıktığını’ kabul etmiş!.. ‘Eşim, 29 Liraya et alıyor’ diye gebeşlik yapan Bakan ise, “Polonya’dan ithal edilen 3 bin hasta sığırın etinde hastalık olduğu iddialarına’, “Tahlil raporları yabancı dildeydi anlamadık” yanıtı vermiş! E bu da iddia da, bu kadar olur yani ha… Yahu kim ‘deli dana’ oluyor burada şimdi?

Gırtlağına kadar doldu yurttaş… Aldı kemaneyi eline… “Yahu bi koverun bizi da allaysen… Bi parkun yakamuzi! Nere gidersanuz gidun, nabedil olun, fuşçi kokinun…

Hemen de bunlara yanıt verir Muharrem İnce: “Yolsuzluk yapanları atomlarına ayıracağız” diye!

Kılıçdaroğlu ise, “Beş yıl içinde tüm kırsala 40.000 ziraat mühendisi, teknisyeni ve veterineri mutlaka atayacağız. Tarım teknoloji liseleri kuracağız” diyor…

Siz ne diyorsunuz? Çayı, fındığı, denizi, suyu, toprağı işleyip kullananlar, üretenler!.. Asıl siz diyeceksiniz sözünüzü…

***

Alın size ince bir bakış daha…

Belki binlerce farklı yorum ve değerlendirme yapılabilir…
Ancak O,bir baba!
Dili, dini, ırkı, tabiiyeti, soyu-sopu hiç önemli değil!
Hangi vicdan insanı bu duruma getirir?
Emperyalizm budur, dini-imanı-dili-ırkı yoktur!
Sadece uşakları var,her yerde ve her dönemde!
Sözümüz geleceğe! Fotoğraf bu…

***

Artık bundan sonrasının egosu megosu yok… Ama bizim buralarda eskilerin bir Türküsü var bilir misiniz… “Sevdaluk ince maraz…” diye başlar!