DİSK’in (Devrimci İşçi Sendikaları) tarihinde ilk defa bir kadın genel başkan oldu.

Kani Beko’nun milletvekili adaylığı nedeniyle ayrıldığı DİSK Genel Başkanlığın’a yapılan Yönetim Kurulu toplantısında Arzu Çerkezoğlu’nu yeni genel başkan seçti.

Yolcuhaber  olarak; Artvin’imizin, Şavşat’ımızın gurur kaynağı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel Başkanı olmasıyla bizi daha da gururlandırdı, teşekkürler Arzu Çerkezoğlu, bu onurlu görevinizde başarılar diliyoruz..

 .Arzu Çerkezoğlu kimdir?

11.08.1969 Artvin Doğumlu. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başladı. 1994 yılında pratisyen hekim olarak göreve başlayan Arzu Çerkezoğlu 2004 yılında Patoloji ihtisasını tamamladı. Halen özel bir işyerinde hekimlik yapmakta.

Üniversite yıllarında öğrenci gençlik mücadelesi içinde yer alan Arzu Atabek Çerkezoğlu öğrenci derneği yöneticiliği, İstanbul Öğrenci Dernekleri Federasyonu (İÖDF) Kurucu Genel Sekreterliği görevini yaptı. Hekimlik mesleğine başladıktan sonra sağlık emekçilerinin sendikal mücadelesi içinde yer aldı. Tüm Sağlık Sen ve ardından Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nda (SES) üç dönem şube başkanlığı görevlerini yürüttü.

Çerkezoğlu 2001 yılından beri DİSK Devrimci Sağlık-İş çatısı altında mücadele ediyor. 2004-2007 yılları arasında sendikanın genel sekreterlik görevini yürüten Çerkezoğlu 2007 yılından beri de genel başkanlık görevini yürütmektedir. Çerkezoğlu evli ve bir çocuk annesidir.