CHP’Lİ ÖZEL: O BELGELERİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ. “BİRKAÇ GÜN İÇİNDE MECBUR KALACAKLAR”
“4 KİŞİLİK HEYET OLUŞTURDUK”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin gündeme getirdiği Fetullah Gülen’in ABD’den usulüne göre istenmediği iddiasına ilişkin Adalet Bakanlığı’na yapılan başvuruya yanıt gelmediğini belirterek, “Cumhurbaşkanı ayrı bir oktavdan başka bir enstrüman çalmaya başladı. Kaçıyor. Bizim o belgelere erişimimize an itibariyle izin vermedi, bunun peşini bırakmayacağız. İnanıyorum ki birkaç gün içinde mecbur kalacaklar, biz o dosyayı göreceğiz” dedi.

CHP’li Özel, Radyo Sputnik’te “Yavuz Oğhan’dan Bi De Bunu Dinle” programına katıldı. Özel, Adalet Bakanlığı’na yapılan Gülen’in iadesine ilişkin belgelerin incelenmesi talebine ilişkin başvuru süreci hakkında şunları kaydetti:

BAROLAR BİRLİĞİ’NE BAŞVURDUK, UZMAN HUKUKÇU TALEP ETTİK: Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce, ‘FETÖ ile mücadele konusunda samimi değiller, iadesini bile istemiyorlar, üzerlerine düşeni yapmadılar, iade dosyası usulüne uygun hazırlanmadı’ dedi. Sonuçta şöyle bir noktaya gelindi. Bekir Bozdağ, dedi ki, gelin inceleyin. Barolar Birliği’ne başvuruda bulunduk. İnce, partimizden iki milletvekili gidip inceleyecek diyebilirdi, biz de gider bakardık ve usulüne uygun değil derdik. Ama bu siyasi bir hamle olurdu, çok inandırıcı olmazdı, tatmin edici olmazdı. O yüzden Barolar Birliği’ne başvurduk, o konunun uzmanı hukukçu talebinde bulunduk. Bu konuyla ilgili Barolar Birliği’nden arkadaşlar görevlendirildi, isimleri bildirildi, görüştük.

4 KİŞİLİK HEYET OLUŞTURDUK: Birkaçı kendileri açısından sorun olabileceğini belirterek bakanlığa gitmekten imtina ettiler. Daha sonra uluslararası suçluların iadesi konusunda hem pratik hem teorik çok yetkin bilgileri olan iki uzmanla bu konuda mutabakata vardık. Partimizden de iki hukukçu milletvekilimizi görevlendirdik, 4 kişilik bir heyet oluşturduk ve Adalet Bakanlığı’na resmi başvuruda bulunduk. Biz cumhurbaşkanının televizyonda belge açıklamasını istemedik ki. Biz belgeleri görelim diyoruz, resmi yazımıza cevap vermiyorlar. Cumhurbaşkanı’nın televizyonlarda açıklama, meydanlarda açıklama yapma özgürlüğü her zaman var.

BİRKAÇ GÜN İÇİNDE MECBUR KALACAKLAR: Biz 85 koli ilave belgeden oluştuğu söylenen klasörleri ve başvuruyu incelemeyi istiyoruz. Bunu inceletmeyiz de demediler. Konunun iki uzmanıyla geleceğiz dedik. Bu kadar samimi davranıyoruz. Adalet Bakanlığı’ndan, Bekir Bozdağ’dan ses yok. Bizim görmek istediğimiz usulüne uygun başvuru dosyası. Cumhurbaşkanı ayrı bir oktavdan başka bir enstrüman çalmaya başladı. Kaçıyor. Bizim o belgelere erişimimize an itibariyle izin vermedi, bunun peşini bırakmayacağız. İnanıyorum ki birkaç gün içinde mecbur kalacaklar, biz o dosyayı göreceğiz. Bu kadar net. Kamuoyu karşısında bu vakitten sonra kaçamazlar diye düşünüyorum.