A¦şr¦- (2)

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan seçim çalışmaları kapsamında Ağrı’daydı. Halk buluşmasına katılan Buldan şöyle konuştu:
HDP olarak bu ülkenin barışa, demokrasiye, kardeşliğe olan inancını her gün büyüterek alanlara çıkıyoruz. Ancak AKP Hükümeti artık alanlara çıkamıyor. Bugün Recep Tayyip Erdoğan Beylerbeyi Sarayı’na gitmiş. Onların halkın önüne çıkacak yüzleri yok. 16 yıldır zulümden başka, ölümden başka, cezaevi ve gözyaşından başka hiçbir şey getirmediler. 16 yıldır yaptıkları şeyler, sonrası için de göstergedir. Çıkmış 2023’e kadar bu ülkeyi biz yöneteceğiz” diyorlar. Onların ömrü 24 Haziran’a kadardır.
Sadece Ağrı’ya değil, tüm Serhad’a, tüm Türkiye’ye ye ne yapmışlarsa aynısını yapacaklar, biliyoruz, biz bunun için yola çıktık. Biz bu ülkeyi değiştirmek için, bu ülkede kardeşliği, özgürlüğü hakim kılmak için, HDP olarak güçlü bir şekilde Parlamento’ya girmek ve bu ülkenin başına Demirtaş’ı getirmek için yola çıktık.
Onların HDP’den korkusu var. Korktukları için üzerimize geliyorlar. Korktukları için Demirtaş’ı cezaevinde tutuyorlar. Demirtaş’ın cesaretinden, kadınların gücünden korkuyorlar, bizden korkuyorlar, ama korkunun ecele faydası yok.
Tarım ve hayvancılığı bitirenlere halk dersini verecek
Ağrı kan ağlıyor. Ağrı esnafı siftah yapmadan dükkanını kapatmak zorunda kalıyor. Ağrı esnafına bunu reva görüyorlar, işçi kardeşlerimize, hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimize bunu reva görüyorlar. Ağrı’ya işsizlikten başka, yoksulluktan başka hiçbir şey getirmediler. Ağrı’da tarımı ve hayvancılığı bitirdiler. Mera ve hayvancılığın yapıldığı bölgeleri yasaklı hale getirdiler. Tarımı ve hayvancılığı bitirenler bu halkın 24 Haziran’da sandıkta vereceği büyük bir dersle karşı karşıya kalacaklar. Hepimiz hatırlıyoruz Doğubayazıt’ta Ehmedê Xanî’nin heykeli kayyum tarafından yıkıldı. Ama bu halk, sadece bu seçimde değil yerel seçimde de bu kayyum anlayışına karşı dimdik ayakta olacak, iradesine, belediyesine, milletvekillerine sahip çıkacak.
A¦şr¦- (3)
Ağrı’da hendek kazıldığı yalanı ile belediyemize kayyum atadılar
Belediye eşbaşkanlarımızı görevden alırken, özellikle bölgede hendekler kazıldığını iddia ettiler. Buradan soruyoruz Ağrı’da tek bir hendek kazıldı mı? Hayır. Ama bunu bahane ederek belediye eşbaşkanlarımızı görevden aldılar. Bu Kürt halkına karşı yok etme planıydı. Bu planlara karşı halkımız dimdik ayakta kaldı. Diyadin halkı büyük bir başarı ile barış sürecini provoke etmeye çalışanlara set çekti. Herkes barış sürecinin bu ülkenin en kıymetli süreci olduğunu biliyordu. İlk provokasyon Diyadin’de yapılmak istendi, halk bunun önüne geçti, şimdi Ağrı halkının yapacağı bir şey daha var. HDP’ye 24 Haziran’da sahip çıkmak, 4 vekili Parlamento’ya göndermek ve Sevgili Demirtaş’ı Cumhurbaşkanı yapmak.
Cesaretiniz varsa Demirtaş’ı özgür bırakırsınız
Selahattin Başkan’ı bugün dört duvar arasında tutuyorlar. Sadece halkıyla siyaset yaptığı için Edirne Cezaevi’nde siyasi bir rehine olarak tutuyorlar. Cumhurbaşkanı ise meydan meydan dolaşıp Demirtaş’ın 54 insanın katili olduğu yalanını yutturmaya çalışıyor. Demirtaş’ın sizden korkusu yok, cesaretiniz varsa Demirtaş’ı özgür bırakırsınız, çıkar el mi yaman bey mi yaman size gösterir.
Bugün yaptıkları siyaset bir yalan siyasetidir. Bu siyasetle artık 24 Haziran’a kadar günleri var. Halkımız kararını vermiş, halkımız oylarına, sandıklarına sahip çıkacak. Onlar her türlü oyunu oynayacak, oylarımızı çalmaya çalışacaklar, ancak biz halkımıza güveniyoruz, sandıklara sahip çıkacaksınız.
Bu ülkeye barışı getirmenin sözünü veriyoruz
Bizler bu ülkede umudun, huzurun güvencenin ne anlama geldiğini biliyoruz. AKP’nin 16 yıllık iktidarı boyunca bu ülkede huzur kalmadığını, kimsenin yaşam hakkının kalmadığını biliyoruz. Adaleti, insan haklarını, barışı ve özgürlüğü askıya aldılar. Ama 24 Haziran’dan sonra OHAL ile yönetilen bu ülkeye barışı getirmenin, özgürlüğü ve huzuru getirmenin sözünü veriyoruz. Bir ülkede huzur ve barış olmazsa o ülkede ekonomi olmaz. Bir ülkede anneler acı çekiyorsa o ülkede ekonomiden bahsedilmez. Biz barış dedikçe onlar savaşta ısrar ettiler ama artık bu halk onlara dersini verecek. Biz işçisiyle, emekçisiyle, esnafıyla bu ülkenin onuru olan HDP’nin bu ülkeyi yönetmeye aday olduğunu ilan ediyoruz.
Biz yoldaşlarımıza söz verdik. Biz Roboski’de yaşamını yitiren çocuklarımızın ailelerine, Ağrı Zîlan’da, Ankara Katliamı’nda, Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren çocuklarımızın ailelerine söz verdik. Bu ülke büyük bedeller ödedi, ancak bu ülkenin çocukları her zaman barış ve demokrasiden yana oldu. Bir kez daha çocuklarımız ve analarımıza verdiğimiz söz üzerine size barışı getireceğiz, ama bunu yapmak için önce AKP’nin gitmesi lazım. Çok az bir zamanımız kaldı, gece gündüz çalışacağız, ev ev dolaşacağız, herkesi ikna edeceğiz. Ağrı’dan 4 vekilimizin Parlamento’ya gitmesini hep birlikte sağlayacağız.