Buldan: Öyle bir oy alacağız ki 7 Haziran kıskanacak

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Hatay’daydı. Dörtyol ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında konuşan Buldan, şu ifadeleri kullandı:
Diyorlar ki “2023’e kadar ülkeyi biz yöneteceğiz”, oysa bilmiyorlar ki 24 Haziran onların son kullanma tarihidir. 13 yıl daha istiyorlar oysa 13 günleri kaldı. Bu halk onlardan çok çekti. O yüzden herkes kararını verdi. Aleviler, Araplar, Kürtler, Türkler kararını verdi.
Öyle bir oy alacağız ki 7 Haziran kıskanacak
Bu başarı Türkiye halklarının zaferi olacak. Bugün sevgili Kışanak’tan bir mektup aldım. Kışanak diyor ki “öyle bir oy alacağız ki 7 Haziran bile bizi kıskanacak.” 7 Haziran gerçekten bizi kıskanacak, biz 7 Haziran’da büyük bir başarı elde etmiştik ancak o başarımızı hazmedemediler ve müdahale ettiler. Ülkemizi tekrar seçime zorunlu hale getirdiler. Ancak şuna inanın 7 Haziran’ın 1 Kasım’ı olmayacak. 24 Haziran’ın asla 1 Kasım’ı olmayacak, buna izin vermeyeceğiz, başarımızı kabul edecekler. Çünkü bu ülkede kimse onların siyasetini onaylamıyor.
Ülkeye barış gelmeden önce Hatay’a Barış Atay geldi
Bu ülkeyi savaşla yönetiyorlar. Kanla, mezhepçilikle, ayrımcılıkla yönetiyorlar. Halklar arasında bir ayrılık yarattılar. Halkları birbirine düşman ettiler. Oysa Türkiye toplumu barış istiyor. Bu ülkeye barış gelmeden önce bir Barış Hatay’a geldi, Barış Atay geldi. İşte sevgili Barış Atay’ın ayağı bizlere uğur getirecek, buna inanıyorum.
Biz bu ülkenin güvencesiyiz
Sevgili halkımız, bizler yaşadığınız sorunları biliyoruz. İşçilerin ve emeklerin nasıl sömürüldüğünü biliyoruz, tarım işçilerinin başka yerlere gittiğini, ekmek parası için günlerce çalıştığını ve ırkçı saldırılara uğradıklarını biliyoruz. Bütün sorunlarınızı HDP çözecek. İşçinin de, emekçinin de, kadının da sorununu çözeceğiz. Biz bu ülkenin güvencesiyiz. Biz bu ülkeye demokrasi, kardeşlik ve herkesin bir arada yaşayabileceği bir yaşam teklif ediyoruz. Bunun için 24 Haziran bir fırsattır, bu fırsatı kaçırmayalım. Bunu kaçırırsak böyle bir fırsat artık elimize geçmez.
Bu ülkenin güvencesi sadece HDP değil, aynı zamanda Edirne Cezaevi’nde olan Cumhurbaşkanı adayımız Sevgili Demirtaş’tır. O özgürlük 24 Haziranda mutlaka gerçekleşecek, söz veriyoruz. Bu ülkeyi Demirtaş’ın yönettiğini düşünün, barıştan yana olan, gönlü sevdiğinden yana olan, asla ayrım yapmayan, herkesin kendi inancına göre yaşadığı bir hayatı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı’nı düşünün… Bu Cumhurbaşkanı ki asla adaletsizlikten yana olmadı. Her zaman demokrasiyi ve barışı savundu. Ama bugün onu Edirne Cezaevi’nde tutuyorlar. Buradan size de Demirtaş’a da söz veriyoruz. 24 Haziran’da bütün bunların hesabını soracağız. 24 Haziran’da sandıklardan HDP ve Demirtaş fışkıracak.
Sizlere yürekten güveniyoruz. Biliyoruz ki kararınızı vermişsiniz. Sandıklarınıza, oylarınıza sahip çıkacaksınız. Asla kimsenin çalmasına izin vermeyeceksiniz, çünkü onlar hırsız biliyorsunuz, hırsızlıklarıyla ün salmışlar. Herkes biliyor, herkes buna tanık. AKP Hükümeti’nin hırsızlıkta, yalancılıkta üstüne kimse yok ama artık onlara prim yok. Hep birlikte onları göndereceğiz.
Alevilerin inancını tanımayanlardan hesap soracağız
12 gün sonra yapılacak olan seçimde oylarımızı kullanırken elimize vicdanımıza koyacağız. Cezaevlerinde rehin tutulan arkadaşlarımıza, yaşamını yitiren tüm  yoldaşlarımızın ailelerine söz verdik, Suruç’ta, Ankara’da, Roboski’de, Reyhanlı’da yaşamını yitirenlerin ailelerine söz verdik, onlardan hesap sormak bizim boynumuzun borcudur. Bu mücadeleyi bunun için veriyoruz. Bu mücadele onurlu bir mücadeledir, asla sekteye uğramaz. Biz direnişi olan, inancı olan bir gelenekten geliyoruz. Kayıplarımız oldu, köylerimiz yakıldı yıkıldı ancak kimsenin önünde diz çökmedik. Erdoğan’a da diz çökmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz. Kim ki Kürtleri inkar etti, Alevilerin inancını yok saydı, Arapları tanımadı, işte onlardan hep birlikte hesap soracağız. Bu devran değişecek, bu değişimi hep birlikte gerçekleştireceğiz.
Çok zamanımız yok, sizlerden de rica ediyoruz, herkes seferberlik ruhuyla çalışmalı, bunların gideceğine olan inançla çalışmalı. Her kapıya gidin, herkesin yüreğine dokunun. Onlar insanları tehdit ediyorlar, biz kimseyi tehdit etmiyoruz, ikna ediyoruz. Bu anlayışla herkese ulaşacağız. Sizden de böyle bir sorumluluk istiyoruz, bunu yerine getirin ki 25 Haziran Erdoğan’sız olsun.