¦-zmir (2)
Halkların Demokratik Partisi, final mitingini İzmir’de gerçekleştirdi. Mitingde konuşan Eş Genel Başkan Pervin Buldan şunları söyledi:
Ormanları talan eden, insanlara zulmeden iktardan hesap sorma günüdür
Amed’deki halkımızla İzmir’deki halkımızı buluşturma zamanıdır. İzmir’in dağlarında açan çiçeklerle Hakkari’de açan sümbülleri buluşturma zamanıdır. Yarını hep birlikte karşılayacağız. İzmirliler 24 Haziran’ın altına imzalarını atacaklar, tarih yazacaklar. İzmir halkı 16 yıllık AKP iktidarının bu kente neler getirdiğini biliyor. AKP’nin 16 yıllık iktidarı boyunca bu kentte; denizinden havasına, ormanından ağacına, insanından hayvanına herkese zulüm yaptığını biliyor. İzmir halkı bu şehre hiçbir şekilde yatırım yapılmadığının tanığıdır. Ormanını talan eden, insanına zulmeden bir iktidara karşı yarın hesap sorma günüdür. Yarın sandıklarda ders verme günüdür.
Bu tarihi günde sandık başına gittiğiniz zaman atacağınız oyların bir pusuladan ibaret olduğunu düşünmeyin, yarın o sandıklardan özgürlükler çıkacak, umut çıkacak. Yarın o sandıklardan geleceğiniz çıkacak. HDP ve Sevgili Selahattin Demirtaş çıkacak.
HDP nasıl oy alıyor Bilal’e sor anlatsın
Demirtaş’ta HDP’den korkuyorlar. O kadar büyük bir tedirginlik var ki, her gün bu ülkenin Cumhurbaşkanı yalanlarla iftiralarla HDP’yi ve Demirtaş’ı karalamaya çalışıyor. Dün Recep Bey; “HDP hala bu milletten oy alıyor inanamıyorum” diyor. Biz de kendisine şöyle diyoruz; kolayı var, Bilal’e sor sana tane tane anlatsın HDP nasıl oy alıyor.
Erdoğan Diyarbakır’da bizim yaptığımız mitingle kendi mitingini karıştırıyor
Recep Bey Diyarbakır’da açık ara önde olduklarını söylemiş sanırım bizim yaptığımız mitingle AKP’nin yaptığı mitingi birbirine karıştırmış. Kendisine bizim mitinglerimizin fotosunu göstermişler demişler ki, “bu AKP mitingi” o da yutmuş. Kim önüne ne koyarsa ona inanıyor. Oysa o gösterdikleri resim HDP’nin mitingiydi, milyonların mitingiydi.
¦-zmir (1)
Bizim anılacağımız tarih 7-24 Haziran, AKP’nin anılacağı tarih 17-25 Aralık
AKP’yle HDP arasında dağlar kadar fark olduğunu bilmiyorlar. Onların anıldığı bir tarih var. Bizim de anılacağımız bir tarih var. Onların anıldığı tarih 17-25 Aralık’tır. Bizim anılacağımız tarih 7 ve 24 Haziran olacak. Bizim onurla anılacağımız bir tarihimiz var. Onların da geçmişinde kirli bir leke olarak kalan 17-25 Aralık’ı hiçbirimiz unutmadık.
Erdoğan’a sesleniyoruz biz 7 Haziran’da nasıl umut olduysak yarın da aynı umudu aynı coşkuyu vereceğiz. Çünkü sizin bu ülkeye vereceğiniz bir şey kalmadı. Kürdü, Türkü, Aleviyi,  kadınları, gençleri yok saydınız. Bu ülkede Kürt sorunu, Alevi sorunu, kadınların gençlerin, sorunu yok dediniz. Oysa hepsi var. Bir tek olmayan şey olacak o da siz olacaksınız. AKP olmayacak, Erdoğan olmayacak bu sorunların hepsini biz çözmeye talibiz. HDP, Türkiye’de de var olan tüm sorunları çözmeye talip. İzmir halkının sorunlarını da, Türkiye halklarının sorunlarını da çözmeye talibiz. Biz biliyoruz ki umut bağlandı HDP’ye bunun için yarın sandık başına giderken herkes pusulası ile birlikte umudunu da götürsün, inancını da götürsün. Tabi ki sadece HDP değil aynı zamanda bir Cumhurbaşkanı adayımız var; Edirne Cezaevinde Sevgili Demirtaş var. Hep birlikte yöneteceğiz bu ülkeyi, sorunları hep birlikte çözeceğiz.
¦-zmir (4)
Bizim ketılımız bile onların televizyon yayınlarından daha çok kitle topluyor
İki Cumhurbaşkanı adayı düşünün birisi mevcut Cumhurbaşkanı, diğeri Edirne Cezaevi’nde Cumhurbaşkanı adayı. Düşünün mevcut Cumhurbaşkanı her gün nefretle televizyonlara çıkıp insanlara hakaret ediyor. Diğeri cezaevinde sadece ketıl ile bu ülkeye umut vadediyor. İnanın Recep Beyin günde 30 ayrı kanalda canlı yayında verdiği mesajlar bir tane ketıl etmez. Bizim ketılımız bile onların televizyon yayınlarından daha çok kitle topluyor. Sosyal medyada Demirtaş’ın verdiği mesajlar onların alanlarda topladığı kitleden daha fazla. Çünkü Demirtaş’ın verdiği mesajlar bu ülkenin geleceğidir.
¦-zmir (3)
Kadın iktidarına yürüyoruz
Sevgili gençler yarın sizin gününüz.Yarından sonra bu ülkeyi Demirtaş ile birlikte sizler yöneteceksiniz. Sevgili kadınlar kadın iktidarına yürüyoruz, kadının fendi yarın sandıkların rengi olacaktır. Başarılar diliyorum.
Sevgili İzmirliler, yarın tarihi bir fırsattır. Ya karanlıktan ya aydınlıktan yana bir tercih yapmak durumundayız. Bu ülkede sorunların tartışılabildiği, yargının bağımsız olduğu, OHAL’in olmadığı, KHK’lerle insanların ihraç edilmediği bir ülke hayal değildir. Bu hayali gerçekleştirmek bizlerin elindedir. Yarınki tarihi fırsatı iyi değerlendireceğiz. Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği için aydınlık bir Türkiye  için özgür eşit koşullarda yaşam için hep birlikte HDP diyeceğiz. Bir oy HDP’ye bir oy Demirtaş’a diyeceğiz.
Aslında bugün sevgili Sırrı Süreyya da burada olacaktı. Ancak Ankara’daki gözaltılar nedeniyle orada kalmak zorunda kaldı. Ama size sevgilerini gönderdi. Biraz önce avukat arkadaşlarımız Edirne cezaevinden çıktı ve bizi aradı, herkese Demirtaş’ın selamlarını iletti.
Yarın Selahattin Demirtaş’ın yönettiği bir ülkeye hep birlikte uyanacağız. HDP’nin büyük bir temsiliyetle parlamentoda olacağı bir güne uyanacağız. Onlar bizi baraj altında bırakmak isteyecek, oylarımızı çalmaya çalışacaklar. Tek bir oyumuzu bile onlara kaptırmayacağız. O bir oy Türkiye’nin umududur. Sizlere bu konuda güveniyoruz.