5b2d3453ae298b7a8e35c40d

“Küllerimizden yeniden doğduğumuz şehir Ankara, milli müdafaanın cefakar şehri, Seymenlerin şehri Ankara, mütevazı Çankaya’dan muhteşem Cumhuriyeti kuran Ankara. Bozkırın yeşile, cehaletin bilime dönüştüğü Ankara. Bağımsızlık ruhun ilk yeşerdiği şehir Ankara.” Muharrem İnce bu sözlerle başladı Tandoğan Meydanı’ndaki konuşmasına.

Saatler önce yüz binlerce kişi  doldurmuştu Tandoğan Meydanını.

Tandoğan Meydanı Tandoğan Meydanı olalı böyle bir kalabalığı ilk defa ağırlıyordu.

Tandoğan meydanına çıkan  caddelerden; Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda Dögol Caddesi’nde, Kazım Karabekir Caddesi’nde iğne atsan yere düşmezdi.
P9880903a1

İnce, seçmenlere sandık çağrısını tekrarlayarak “Önce şunu söyleyelim, Pazar günü ben yok, sen yok, o yok, biz var biz. Şimdiden söylüyorum, ben 50 günde evimde ya 2 gece yattım ya 3 gece. Yarın akşamdan itibaren sıra sizde. Pazar sabahı geç kalmayın, okulların bahçesinde yatın cumartesi akşamı. Pazar günü acıkmayın, Pazar günü uykunuz gelmesin, hasta olmayın. Pazar günü oyunuzu kullandınız, okulun bahçesinde dur, ayrılma. Sonra ilçe, il seçim kuruluna..” uyarısını yaptı.

Screenshot_2

Ankara’da sahte broşür dağıtanlara değinen İnce,  “Ankara’da bugün bir şey yapmışlar, üstüne CHP logosu basmışlar, türbanı kaldıracağım, şunu yardımcım yapacağım gibi… Bunlar nasıl Müslüman, bunlar nasıl insan anlamış değilim. Bu broşürleri hazırlayan ahlaksıza, namussuza sesleniyorum; bunlar sahtekar, yalancı. Bunlar bırakın Müslüman olmayı insan bile olamaz. Bu broşürlerin benimle ve CHP ile hiçbir ilgili yoktur. Bunlar paçavradır. Benim Cumhurbaşkanlığımda istediğin yerde başörtünü tak. Korkmadan tak, bizim böyle bir derdimiz yok” dedi.

P9880911a1

AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni yönetim  şeklini meydandaki dev ekranlara yansıtarak şunları söyledi: “Yönetim şemasına bakın, Cumhurbaşkanı güneş, vay be… Etrafında da yalakaları var. Dünyada böyle bir devlet yönetimi yok. Dünyada böyle bir şirket yönetimi yok, dünyada böyle bir organizasyon şeması yok. Bu, hastalıklı bir yapıdır, tek adam dayatmasıdır. Bu tek akılla Türkiye’yi yöneteceğim demektir. Emin olun ne yaptığını bilmiyor. Yanındakileri değiştirdi, olmadı, bakanlarını değiştirdi olmadı, Çankaya Köşkü’ne değiştirdi olmadı, sen değiştiğin zaman her şey değişecek.” diye konuştu.

P9880946a1

Son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kendisi arasında bir köprü polemiği bulunduğuna işaret eden İnce, “Demirel’in yaptığı köpründen gidiş geliş 11 lira. Erdoğan’ınkinden gidiş 114, geliş 114 lira. Demirel’in yaptığı bayramda bedava, Erdoğan’ınki parayla. Dün bana diyor ki ‘Paran varsa geç, ne konuşuyorsun.’ Sayın Erdoğan, ben milletvekiliyim, benim param var, ben geçerim de kamyoncu nasıl geçecek, benim derdim kamyoncu, o nasıl geçecek? ‘Parası olan geçsin’ diyor. Yakında şunu derse şaşırmayın, ‘Parası olan hastalansın.’ Hatta ‘Parası olan yaşasın’ derse şaşırmayın. Bu kafadaki bir adamdan kurtulmamız lazım. Millet Bahçesi yapıyormuş, mübarek sen dünyanın en büyük millet bahçesinden biri olan Atatürk Orman Çiftliği’ne saray yaptın, ne Millet Bahçesi.” açıklamasında bulundu.

35885810_1735364026542319_2726050394567344128_n

Erdoğan için ‘O artık halkın adamı değil’ diyen İnce, “O artık kibirli birisi, kardeşim dediklerinden yanında kimse yok, Rizeliyim diyor, Rize çayını beğenmiyor, kilosu 4500 TL olan beyaz çay içiyor. 2002’deki Erdoğan değil o, yorgun Erdoğan, heyecansız Erdoğan, insanlara tepeden bakan, her şeyi bilen bir Erdoğan. Bugünlerde uydurdukları bir yalan var, bazı yardımları kaldıracakmışım. Doğum yardımı, gebelik yardımı, dul maaşı, muhtaç asker yardımı, şartlı eğitim yardımı, öğrenci yardımı, kaymakamlık bursu, yoksullara kira yardımı, engelli bakımı yardımı, fakir muhtaç yardımı… 81 milyonun huzurunda söz veriyorum, bu yardımlara asla dokunulmayacak, bu yardımların hepsine 1 ay içinde 100 TL zam yapılacak” ifadelerini kullandı.

P9880967

Son olarak halka çağrıda bulunarak, “Ben de size pazar günü zafer vadediyorum hiç merak etmeyin. Hiçbir taşkınlık istemiyorum, hiçbir kötü slogan olmasın. Ankaralılar, 1.meclisin önünde hazır olun. O yandaş Anadolu Ajansı yalan yanlış bilgi verebilir, sakın moralinizi bozup sandıkları terk etmeyin. Söz mü?” dedi.

Yarını ilmek ilmek dokuyoruz
Tandoğan nakış nakış kilim
Güneş ince narin yer yer hırçın
Yol ver tayyip yol ver, varsa bir dirhem aklın…

 

Mitingin güvenliğini sağlayan emniyet kuvvetlerindeki iki atlı polis ise oldukça ilgi gördü ve atların yüzlerce fotoğrafı çekildi.
İşte o fotoğraflardan biri:

P9880995