Çekimleri Hatay’da gerçekleştirilen, zihinsel engelli bir genç ile polis arasındaki güçlü kardeşlik ve arkadaşlık bağını anlatan, kimi zaman güldüren, kimi zaman duygulandıran “İki İyi Çocuk” filminin galası Hatay’da gerçekleşti.

IMG_2186Hatay’ın kültürünü etkileyici bir senaryo ile anlatan “İki İyi Çocuk” sinema filminin galasına  Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Hatay Sanayici ve İş insanları Derneği Başkanı Gökhan Alkan, sanatçı Derya Köroğlu, film oyuncuları ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Yönetmenliğini Hataylı Mehmet Demir Yılmaz’ın üstlendiği filmin başrollerinde Sarp Levendoğlu, Kazım Karakadıoğlu ve Sevcan Yaşar oynarken, filme Hataylı oyuncu Mesut Kurt da eşlik etti.

IMG_2187Filmin yönetmeni Mehmet Demir Yılmaz yaptığı açıklamada, “Her kesimden insanın izleyebileceği, seveceği ve hoşlanacağı türden bir film yapmaya çalıştık. Hikâyesi Hatay’da geçen filmimiz ile iyiliğin insan hayatındaki önemine değinerek ayrıca dünyada iyi şeylerin de olabileceğini göstermek istedik” ifadelerine yer verdi.
Gala, sinema salonlarında gerçekleşen film gösteriminin ardından son buldu.