Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) Şube Başkanı Avukat Heval Yıldız Karasu’nun Eskişehir’in Odunpazarı ilçesindeki ofisinin bulunduğu binaya silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Dün sabah saat 05:00 sularında bina önüne gelen kişiler, binanın birinci katında bulunan daireye av tüfeğiyle beş el ateş etti. Daha sonra bina duvarına ‘Odunpazarı’nda HDP’li istemiyoruz’ yazısını yazıp kaçtılar.

Sabah erken saatlerde avukatlık bürosuna gelen çalışanlar duvardaki yazıyı ve bir ailenin oturduğu zemin kattaki panjurların kırık olduğunu görünce polise ihbarda bulundular. Olay yerine gelen polis ekipleri şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

10 Ekim Ankara Katliamı Davası, Ali İsmail Korkmaz Davası gibi toplumsal davaların yanında işçi davalarına da baktığı bilinen Heval Yıldız  Karasu olay sonrası verdiği röportajda “Bu saldırıya asıl güç veren ülkenin içinde bulunduğu siyasi ortam sorgulanmalı. Çünkü siyasi ortam bu tür saldırıların olağanlaştığı bir ortam. Bu ortamda herkesin başına öteki halinden dolayı, dik duruşundan veya toplumsal muhalefet içinde yer almasından dolayı bir sıkıntı gelebilir.” şeklinde konuştu.

Olayın ardından Baro Başkanı Rıza Öztekin saldırıyı kınayıp olayın takipçisi olacakları belirtti.