CHP Sakarya Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un 1000 Yataklı Hastane müjdesine ilişkin sözlerini şöyle değerlendirdi:

 “Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, 23 Mayıs 2015 tarihinde, Sakarya mitinginde, bize, 1000 yataklı hastane sözü verdi. Şu anda Davutoğlu’nun adını bile hatırlayanlar az. Ama bin yataklı hastane bir çok bakan tarafından defalarca dile getirildi. Tek bir adım atılmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra seçim vaadi olarak bin yataklı hastaneden bahsetti. Yine tık yok. Yerel yönetim seçimleri yaklaştı ya. Şimdi de Sakarya Milletvekilimiz ve AKP Genel Başkan Yardımcımız Ali İhsan Yavuz, bin yataklı hastaneyi yine gündeme getirdi. Milletin aklıyla artık dalga geçmeyin.

Yaptığınız hizmetleri ve vaatlerinizi seçime endeksli yapmayın. Millete bir söz verdiyseniz yerine getirin. Bakanlar gelecek söz verecek, hastane yok. Başbakan gelecek söz verecek, hastane yok. Cumhurbaşkanı gelecek söz verecek, hastane yine yok. Şimdi de AKP Genel Başkan Yardımcısı çıkıyor bize bin yataklı hastanenin müjdesini veriyor. Nasıl inanacağız!

Size Sakarya’daki tabloyu, hiç siyasete girmeden, resmi verilerle aktarayım.

Sakarya’daki kurumların çalışmalarını takip ettiğimiz, bu anlaşıldıktan sonra bugün 18 sayfaya düşen Valilik Brifing Raporunda yer alan bilgilere göre, Sakarya, 10 bin kişiye düşen hasta yatak sayısı ve doktor sayısı bakımından Türkiye ortalamasını çok altında.

Rapordan bire bir aktarıyorum; “10 bin kişiye düşen hasta yatak sayısı Türkiye ortalamasında 27,28 iken Sakarya’da 20,1’dir. Yine 10 bin kişiye düşen doktor sayısı Türkiye ortalamasında 18,14 iken Sakarya’da 14,46 dır. Yatak ve doktor yetersizliği nedeniyle hastaların bir bölümü çevre illere sevk edilmektedir. İlimizdeki bu sağlık sorununun giderilmesi için acilen 1000 yataklı hastanenin yapımına ihtiyaç duyulmaktadır. İlimiz şehir hastanesi planlamasında da yer almamıştır.”

Birileri bizim aklımızla dalga geçmeyi bıraksın. Resmi verilere göre şehir hastanesi planlamasında yer almayan Sakarya’ya, üçüncü yılında hala 1000 yataklı hastane müjdesiyle oyalıyor ve bu süre zarfında 35 ilde şehir hastanesi yapıyorsanız,  söyleyecek tek sözümüz var; konuşmayı bırakın, icraat yapın. Atın temeli, müjdeyi öyle verin.”