30441439_646193355772405_6782463060779991040_nŞavşat Belediye Başkan Aday adayları tanıtım toplantısına katılan, sadece Ardanuç’ta, Artvin’de değil, Türkiye’de en başarılı başkanlar arasında yer alan, halkın içinde, halkıyla birlikte 3 dönemdir Ardanuç Belediye Başkanlığı yapan ve 31 mart 2018 yerel seçimlerde halkın isteği ile yeniden başkan aday adayı olan Yıldırım Demir, salonda bir konuşma yaptı.

Ardanuç’ta, 15 yıllık Belediye Başkanı tecrübesiyle salonda bulunan partililere seslenen Başkan Yıldırım Demir, AKP belediyelerinin artık bu işi yapamayacağını anladığını, valizlerinin hazır olduğunu iddia etti. Başkan Demir, başarılı belediye olmak için ille de iktidar belediyesi olmak gerekmediğinin çok örneğinin var olduğunu da dile getirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“4 ADAY ADAYIMIZDA ŞAVŞAT İÇİN ÖNEMLİ ŞAHSİYETLERDİR”

“Değerli il başkanım, İlçe başkanlarım, saygı değer partililer, hanımefendiler, beyefendiler.. Burada çok önemli bir programdayız. 4 değerli arkadaşımız Şavşat Belediye Başkan aday adayı oldular. Hepsi gayet güzel konuşma yaptılar. Kendilerine başarılar diliyorum. 4 aday adayımızın bu ilçenin yönetimi için fazlasıyla yeterli olduğunu biliyorum, görüyorum ve tanıyorum. Ben sizlerle yine bu salonda bir araya gelmiştim. Aynı şeyi söylemiştim. Bunu hatırlatmak amacıyla tekrar etmek istiyorum. Artık seçim saati gelmiştir. Ben açık sözlü bir insanım. Yaşanacaklar ve yaşanabileceklere karşı ne yapmamız gerektiğini bilmemiz lazım. Şavşat Ardanuç Coğrafi olarak yakın olduğum, akrabalarımızın burada olduğu kültürü siyaseti ayni istikamette paralel gider.

“GEÇMİŞTEN DERS ALARAK 2019 YEREL SEÇİMLERİNİ KAZANACAĞIZ”

O yüzden geçmişte yaşananları da bilmemiz lazım ve hep beraber bir şeye karar vermemiz lazım. Ardanuç’ta yaşadığımız ve asla unutamayacağımız bir olayı siz de yaşadınız. 1999 seçimlerinde babam adaydı. O zaman milletvekili seçimlerinde %65 oy aldı, DSP 650 oy aldı, CHP 900 oy aldı, 914 oy ile de Doğru Yol Partisi Belediye Başkanlığını verdik. Verdik diyorum, Sol oyların %70’ini aldı, Sağ ise %30’unu aldı. Sırf birbirimizle bu iç kavga ettiğimiz için belediyeyi hediye ettik. Maalesef bu Hopa’da da oldu, Şavşat’ta da oldu.

42745812_10156641351683674_5800161683217317888_n“YARIŞMAK KADAR BARIŞMAK DA ÖNEMLİ”

Şimdi Şavşat’ta geçen seçimde önseçim oldu, olmadı, şu oldu bu oldu. Şavşat’ta seçimleri çok rahat alacak gücümüz olmasına rağmen kendi içimizdeki çekişmelerden dolayı alamadık öyle mi? Eğer kavga etmeseydik bu seçimi biz kaybetmezdik. Sıkıntı o noktada başladı. Şimdi de mühim olan adaylarımızın yarışması doğru ama barışması da gerekiyor. Bunu başarabilmeliyiz. Eğer bir araya gelirsek, bunu başarmak açık söyleyeyim ki 4 adayımızın elindedir.

“ŞAVŞAT’I SİZDEN BAŞKA HİÇ KİMSE KURTARAMAZ!”

Bakın Şavşat’ı sizden başka kimse kurtaramaz, Genel başkan da gelse kurtaramaz, milletvekili de gelse kurtaramaz. Sizin fazlasıyla gücünüz var. Bütün mesele bir araya gelebilmekte, el ele verebilmekte kenetlenebilmekte. Benim de ilçe başkanım benim rakibim. Kendisine bir alkış istiyorum. Sabah aradım, dedim Şavşat’a beraber gideceğiz. Beraber gidip beraber de döneceğiz. Bunu yapabildiğimiz sürece Şavşat’ta da bizi kimse yıkamaz.

42672720_10156641355358674_7810237834085793792_nADAY  ADAYLARINDAN ÇOK TARAFTARLAR  AGRESİF OLUYOR! BU NOKTADA ADAY ADAYLARINA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR!..

Aday adaylarımızın eşi, dostu, taraftarlar daha agresif, daha heyecanlı, daha duygusal yaklaşabilir. Bizim istediğimiz ön seçim. Tabi ki önseçime kimsenin itiraz etme hakkı yok. Hele de sosyal demokrat partide. Ama şunu diyemeyiz arkadaşlar. Ben kendi üstlerimle yaşadığımı anlatayım. Biliyorsunuz ben de haziran seçimlerinde milletvekili adayı olmak istiyordum. Böyle bir dileğim, isteğim, talebim vardı. Olmadı, Olmadığı gece partide toplandık. Kimi arkadaşlarımız genel merkeze gidelim, Kimi milletvekilini bulalım, kimileri kızıyor, bağırıyor, çağırıyor, sandığı boykot ediyor. Her türlü görüş, fikir, öneri var. Bir küskünlük, dargınlık, kırgınlık var salonda.

42706982_10156641354038674_8448937391267250176_oHİÇ KİMSENİN CHP’NİN BİR OY EKSİK ALMA TEKLİFİ İLE GELME HAKKI YOKTUR

Ben burada şunu söyledim; Cumhuriyet Halk Partisi’nin benim ilçemde 1 oy eksik alacağı teklifle hiç kimse bana gelmesin. Eğer Şavşat’ta da aday kim olursa olsun, bir oy az alacak bir teklifte bulunan varsa ondan uzak durun. Herkesin bir fikri olabilir, önseçim olabilir, kamuoyu yoklaması olabilir, eğilim yoklaması olabilir, farklı yöntem olabilir. Veya benim istediğim yöntem olmadı olabilir, benim istediğim aday olmadı olabilir,. Ama hiç kimsenin CHP’nin 1 oy eksik alacağı teklifle gelme hakkı yoktur. Eğer bunu başarabilirsek, yan yana gelmesi başarabilirsek Şavşat’ı alabiliriz. Alamamanın nedeni en başından söylediğim gibi kendimizden kaynaklıdır. Çok özür diliyorum. Ne ders vermek haddimdir, nede yön çizmek, Tecrübelerimi siz değerli partililerimizle, samimiyetimle paylaşmak ve Şavşat’ta mutlaka kazanmak için bunları söylüyorum.

ŞU AN VALİZLERİ HAZIR, BU SALONDAN HABER BEKLİYORLAR KAVGA MI EDECEKLER YOKSA BİRLİKTE KOLKOLA MI ÇIKACAKLAR?

Sözlerimi sonlandırmadan şunu söyleyeyim; Bir belediyeci olarak diyorum İnanın ki Artvin’in her ilçesinde büyük umutlarla iktidar partisinin belediye başkanları geldiler göreve başladılar, halka umutsuzluk yaydılar. Şu an valizleri hazır, gitmeye razıdırlar. Bizden gelecek haberi bekliyorlar. Bugün bu salonda kavga mı olacak, yoksa kolkola, elele mi çıkılacak? Biz kendimize umut verirsek kazanırız. Onlara umut verirsek onlar kazanır. Formül çok basit; Saygı, sevgi birlik, beraberlik içinde halkın umudu olabilmekte… Geçmişte de bugün de yarın da Sosyal Demokrat belediyecilik halkın her zaman umudu olmuştur. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”dedi.

HABER: SAMİ ÖZÇELİK