Sayın McKinsey Yetkilileri

Bundan bir süre önce Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak,  “Yeni program bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdik. 16 bakanlıktan temsilcilerin bulunduğu bu ofis, tüm hedeflerimizi ve sonuçlarımızı her çeyrekte kontrol edecek” açıklamasını yapmıştı.  bulunmuştu. . Açıklama kamuoyunda tartışma yaratınca da Bakanımız “Ortadaki spekülatif söylemler cehaletten değilse ihanettendir.” Suçlamasında bulunmuştu.

Bu anlaşma Türkiye kamuoyundan büyük tepki alınca AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan sizinle yapılan anlaşmayı kastederek “Bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacağız. Biz bize yeteriz” açıklamasını yaparak anlaşmadan vazgeçtiğini açıkladı.

Ülkemiz yetkililerinin aşağıdaki sorularımıza yanıt vermeyeceğini bildiğimizden sorularımızı yanıt vermeniz umuduyla size yöneltiyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı anlaşmada AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası var mıdır?

Anlaşma için kimler aracı olmuştur?

Anlaşma giderlerini kim karşılamıştır?

Yapılan anlaşma devam etseydi şirketinize ne kadar hizmet bedeli ödenecekti?

Anlaşma gereği size peşinat ödendi mi?

Peşinat ödendiyse bu peşinatı geri ödeyecek misiniz?