Karga Gak Demeden
06-11-2018
Ömer ŞAN

            Hiç de ‘özür’ yok… Artık memleket ‘argo yuvası’ oldu çıktı, en tepedekinden mini minnacık okul bebelerine kadar…

            Nedir arkadaş yahu, düşün yakamızdan… DP’si geldi, AP’si geldi, ANAP’ı geldi, RP’si geldi, AKP’si geldi… Bir bırakmadınız yakamızı pis ve kötü dış güçler… Yeter yahu! İmana gelin!

            Bizimkilerin ‘dinsiz-kitapsız’ olacağı yok ki düzelelim… Bari siz gelin imana, Müslüman olun da rahat-rahat yiyelim birbirimizi, yakalım yıkalım he, olmaz mı?

            Şakası makası yok, TL’den 6 sıfır atılandan bu yana enflasyon rekor kırdı… Açıklamaya göre yüzde 25,24… Malum, sıfırlar gidince doğal olarak yüzdelik oran da düşmüştü, mesela 2,524 gibi… Ama şimdi, öyle mi? Bir koyun 6 sıfırı, bir de öyle ölçün bakalım tuvalet hala 1,5 Lira’ya mı geliyor?

            Bu hafta da gene daldan dala atlayacak, gerektiği yerde konacağız, taşı-maşı da gereğine koyacağız!

            Geçtiğimiz 3 Kasım, AKP’nin 16 yıl önce tek başına iktidar olduğu tarih idi. 16 yılın sonunda yıllarca düzelmesi zor enkazlar kaldı geriye, devam da ediyor durmadan. Ama hala tek başına iktidar!

            Yani bundan 16 yıl önce iktidara gelen AKP, bu ülkedeki bütün olumsuzluklardan sorumlu… En başından beri reis belli! Başka hiçbir siyasi partiye, lidere ve oluşuma sorumluluk atılamaz… Atan, aldatıyor ve kandırıyor demektir!

            Eyyy memleketin vatandaşları, idarecileri, siyasileri… 15 Temmuz darbe girişimine kalkışan sivil veya askeri zevatı bulundukları mevki ve makamlara kim getirdi? Nasıl ve kimler zamanında palazlanıp, kendilerine o cesareti kim verdi? Cahilliğimize verin he mi! Anlatın!

            Ve gene eyyy Milli olamayan Eğitimin Bakanı… Ekranlara çıkıp sözde ‘uçuk’ ifadelerle gündem yapmaya çalışma! Okullarımıza,bilimsel-çağdaş eğitim-öğretime sahip çık! Bu ülkenin tarihi 15 Temmuz’la başlamadı! 15 Temmuz, kandırılmışlık ve ihanetin tarihidir! Bunu en iyi bilen olmalısınız!

            Ankara’daki birçok özel okul-eğitim kurumu ve devlet okulunda çocuklara; ne Cumhuriyet ve Bayramı, ne Ulusal Kurtuluş Savaşı, 19 Mayıs, 23 Nisan ve Ulusal Egemenlik gibi ‘yerli-milli’ duruşlar ve bu ülkenin temelini oluşturan çizgiler öğretilmiyor! Varsa yoksa Amerikancı 15 Temmuz! Yeter da…

            Bir rektör çıktı yalamanın önde gideni oldu… İstifa ettirildi… Ne oldi yani istifa etti-(rildi) de… Dediklerini dememiş mi oldu? Rütbesi mi söküldü, unvanı mı alındı… Değil mi öyle?

            Ve rektörden sonraki gündem trt’de konuk olan Doç.Teyfur Erdoğdu oldu… “Rüyamda Allah’ı çok görürüm. Daha geçen hafta Kabe’yi gördüm. Peygamberi çok görürüm rüyamda” deyiverdi…

            İşte var ya bu yavşaklıklar ve dolandırıcı, hokkabaz soytarılar için ille de Bilimsel, Demokratik, Laik eğitim gerek bu memlekete… Yok bundan gayrisine yorum… Yorum yapana…

            Ve hala O, vaat ettiği cehennemden vazgeçmiş değil!

            Cumhurbaşkanı Erdoğan gene bildik siyasi çalımlara başlamış, “CHP, yüzlerce mescidi ahır yapmıştır” demiş… Diğerleri de peşinden hurraaa…

            Bu son dönemde, ahır yapılıp bir kısmı Rize’deki yıkılanlara yüzlerce örnek var da… Bundan siyaset de çıkmaz artık, ekonomi düzelmez, enflasyon düşmez, döviz inmez… Yeter yani! İnancın göstergesi olmaz, cami-mescit gerekmez, imanı olan her şekil ibadetini yapar. Parkun habu lafazanlıkları!

            Haaa bu arada bir de, 11 Ağustos 2004’te, Gürcistan gezisi sırasında, “Ben de Gürcü’yüm, ailemiz Batum’dan Rize’ye göç etmiş bir Gürcü ailesidir” demişliği de var… Birşey demiyoruz!

            Nolmuş!.. Benzinde 17 kuruş indirim yapılmış mış da, pompaya yansıtılmayacakmış da… Zoruna gidenin borusuna salmış gene gazı! Ya doğalgaz… Doğalından evlere indirim yok!

            Şahıs, bu memlekette yıllarca öğretmenlik yaptı, yıllardır da Müdürlük yapıyor! Ama ona göre Cumhuriyet, 600 da değil, bin yıllık(!) imparatorluğun yıkılış bayramı imiş. Hem de İngiliz talimatlı! Ulan gerzek kafalılar, bu toprakları İngiliz postallarından kim temizledi? Memleketin İngiliz yanaşma ve ‘muhipleri’ bellidir!..

            O imparatorluğu kim yıktı? Zevk sefa içindeki kimdi? Asıl Türkiye Cumhuriyeti’nin, bin yıllık bir tarihi devam ettiren olduğunu bilemeyen denyolar! Madem Cumhuriyet imparatorluğu yıktı da, neden İngiliz’e ve dahi türlü menemlere olan borçlarını ödedi? Ula emperyalizmun uşaklari!

            Cumhuriyet olmasa İngiliz Lawrence mi öğretecekti dininizi? Kraliçeleri, ‘geliyoruz desek, kırmızı halı serecekker var’ dediği taifeden olanlar, din ve Osmanlıcılık kisvesiyle Cumhuriyete saldırıyor!.. Bu ülke asla Amerikan mandası ve İngiliz emperyalizminin payandası olmayacak. Eyi belleyun habuni!

            Bir de Gül’ümüz var idi… Eski Cumhurbaşkanı, İngiliz Kraliçesinden ‘üstün hizmet nişanı’ almış! Ama emekli olmamış, çok aktif. Memleket yetmiyor, Londra ve Arap ülkeleri arasında mekik dokuyor. İstanbul ofisi de çok yoğun!            Zaten 40 kişilik personelin önemli bir bölümü koruma imiş, tahsis edilen araç sayısı 18 değil 17 imiş! Tabii maaşları, araç yakıtları, ulaşım giderleri, harcırahlar, ödenekler pek tabii epey miktar!

            Yahu arkadaş! Sizin orada nasıl diyorlar bu duruma… Gören gözler, anlayabilip idrak edebilen beyinler… Dini bütünlük mü, vatanseverlik mi, milli ve yerlilik mi, ümmetçilik mi?
Yoksa eskilerin dediği gibi ‘Devletin malı deniz…” Mi?

            Vay yavşak dış mihraklar yahu… Doları moları yedunuz biturdunuz da enflasyona da mi taktunuz?