Sami Özçelik
Artvin

46226868_10156752479848674_5668492511501352960_n

Artvin’in asırlık çınarı , Artvin’in ve Cerattepe’nin Sembol ismi Hacı Ali Keklik (101) ile kardeşi Ali Keklik(94) zatürre teşhisi ile Artvin Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyor. 10 Kasım 2018, Atatürk’ün ölümünün 80. Yılı anma etkiliğine katılamayan Hacı Ali Keklik, böylesine anlamlı bir günde hastane de olduğu için üzüntü duyduğunu söyledi. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ile AFGAD Başkan Yardımcısı gazeteci Sami Özçelik Keklik’i hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

Doktorun tedavi için yatması gerektiğini söylemesi üzerine tedavi görmeye başladığını anlatan Hacı Ali Keklik, “ 9 Kasım günü nefes darlığı ve öksürük nedeniyle hastaneye geldim. Doktor zatürre teşhisi koydu. Tedavi için yatmam gerekli olduğu için 5 gündür yatıyorum. Eskiye göre iyiyim.

Kardeşim Ali Keklik’te aynı teşhis ile aynı odada yatıyor. Onu da yeni yakalamış. Önemli olan sağlıktır. Sağlığın kıymetini bilin. Beni ziyaret eden yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan’a, gazetecimiz Sami Özçelik’e teşekkür ediyorum. Demirhan Elçin başkan da geldi, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ona da teşekkür ediyorum, sağolsun. Hastalandığımı duyanlar geçmiş olsun dileklerini iletiyor. Ben de onlara teşekkür ediyorum

46243090_10156752480133674_3786774275772383232_nBen Artvin’de 100 yaşını devirmiş bir insanım. Bir asırdır burada yaşıyorum. Artvin benim için çok değerlidir. Doğduğum beşik, ebedi istirahatgahımdır. Okuma yazma bilmem ama bu devirde kim cahilim diyorsa kim ben bir şey bilmiyorum diyorsa yalan söylüyor. Eskidendi hiçbir şey bilmemek. Şimdi gazeteler, TV’ler, internet, bir şey medyası diyorlar, o bir sürü kanaldan bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ben Cerattepe olaylarında, o gazların sıkıldığı günlerde hayatımda yaşamadığım, aklıma geldiğinde hala çok üzüldüğüm asla unutmayacağım o günü yaşadım. Fotoğraflara yansıyan o gaz fişeğinin kovanını bunu atan o polislere gösteriyorum. Orada ne diyordum biliyor musunuz? “ Siz kimin polissiniz. Bu gazı kime sıkıyorsunuz. Burada kadınlar, , çocuklar, insanlar var. Artvin halkı var. Bu insanlar yerlerine sahip çıkıyor. Sizin bunlara gaz atmaya ne hakkınız var? İçiniz hiç mi sızlamıyor.Bu insanlara terörist muamelesi yapamazsınız.”dedim. 14-15 yaşlarında gençler dumandan etkilendiler, bizim evlere daldılar. Aslında benim ciğerlerim o günden beri sızlar.

Her Artvinli Artvin’i sevmeli, ülkesini, Atatürk’ü, bayrağını, ezanını sevmeli. Atatürk aramızdan ayrılmış 80 yıl olmuş. Ben o günleri çok iyi hatırlarım. Atatürk öldüğünde Türkiye ağlıyordu. Günlerce ağladık. Çünkü Atatürk’ü hepimiz çok seviyorduk.

Onun sayesinde ülkemiz düşmanlardan kurtuldu. Her şeyi bizim için yaptı. Kendisine hiçbir şey bırakmadı. Her şeyi devlete, bize, bağışlamış muhterem bir insandı. Benim en çok üzüldüğüm şey ona hakarete eden beş para etmez insanlardır. Bizim görevimiz Atatürk’e dünden daha çok sahip çıkmak olacak. Allah Rahmet etsin. Mekanı cennet olsun.. Geldiğiniz için çok teşekkür ederim.”dedi.