Tarih 23 Ekim 2018

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında   yerel seçimlerde AKP ile ittiifak yapmayacaklarını açıklamış ve dakikalarca ayakta alkışlanmıştı.

İşte Bahçeli’nin ayakta alkışlanan konuşmasından alıntılar:

“Verdiğimiz bir sözü unutmayız, unutamayız. Ne söylediysek arkasında dururuz. Tutarlıyız, temkinliyiz. Başımızı öne eğecek, yüzümüzü kara çıkartacak hiçbir ilişki ağının içinde olmadık.

Parti olarak mahalli idareler seçimlerine yönelik ittifak arayışımız artık kalmadı. Oyalamaya, ümitlerle oynamaya gerek yoktur. Kendi yolumuzu yalnızca kendimiz çizeceğiz. Kendi adaylarımızla katılıp Türkiye’nin her seçim bölgesinde yer alacağız.

Bahçeli, grup toplantısının ardından Meclis’te gazetecilerin sorusu üzerine “Cumhur İttifakı duruyor, yerel seçimde ittifak yok” açıklamasını yaptı. Devlet Bahçeli, yerel seçimde İstanbul’da aday çıkaracaklarını da söyledi.

Aynı Bahçeli, daha ağzından çıkan sözler kurumadan dün (21Kasım 2018) AKP Genel Başkanı Erdoğan’la bir araya geldi ve yerel seçimlerde ittifak yapacakları konusunda anlaştıkları gazetelerde yer aldı.

O gün liderlerini dakikalarca ayakta alkışlayan milletvekilleri şimdi kuzu kuzu o alkışları yutacaklar ve sus-pus olacaklar.

Bahçeli’ye ve onu ayakta dakikalarca ayakta alkışlayan milletvekillerine o grup toplantısında Bahçeli’nin  ağzından çıkan şu sözleri tekrar hatırlatıyoruz.
“Verdiğimiz bir sözü unutmayız, unutamayız. Ne söylediysek arkasında dururuz. Tutarlıyız, temkinliyiz. Başımızı öne eğecek, yüzümüzü kara çıkartacak hiçbir ilişki ağının içinde olmadık.”