Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 13 Mayıs 2016 tarihinde Milat Gazetesine açıklama yapan Mehmet Özhaseki ““FETÖ’yü hoş görmek vatana ihanettir” ve “Paralelcilere 1 metre arsa vermedim” açıklamasında bulunmuş ve bu sözleri Kayseri’de şaşkınlık yaratmıştı.

17-25 Aralık sürecinde, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan lehine tek bir destek açıklamasında bulunmayan AKP Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin son günlerde yaptığı bu çıkışlar Kayseri’de “Özhaseki geçmişini ne çabuk unuttu. Bakanlık kapmak için bu kadar çark edilmez” şeklinde yorumlandı.

İşte konuyla ilgili 18 Mayıs 2016 tarihli odatv de yer alan haber:
17-25 Aralık sürecinde, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan lehine tek bir destek açıklamasında bulunmayan AKP Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin son günlerde yaptığı bu çıkışlar Kayseri’de “Özhaseki geçmişini ne çabuk unuttu. Bakanlık kapmak için bu kadar çark edilmez” şeklinde yorumlandı.

Arsa vermedi ama milyonlarca dolarlık rant sağladı
Cemaat mensuplarının kurucusu olduğu Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı, gelir elde etmek için 2012 yılında Erkilet mahallesinde 166 bin metrekare arsa aldı. 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları süreci patlak verince de bu 166 bin metrekarelik arsa apar topar, dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin onayıyla meclis tarafından imara açıldı. O ana kadar para etmeyen arazi, yoğunlaştırılmış konut ve ticaret alanına dönüştürüldü. Bu ani ve yıldırım hızıyla yapılan değişiklikle, Cemaat’in yönetiminde olan Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı’na milyonlarca dolarlık maddi çıkar sağlanmış oldu. Ancak son dönemde ortaya çıkan ve belgeleriyle medyaya yansıyan skandalın ardından mevcut Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in de onayıyla bu “ballı imar kıyağı” iptal edildi. Özhaseki’nin “1 metre kare arsa vermedim” dediği olayda zaten Haseki arsa veren değil üç kuruşa alınmış arsayı milyonlarca dolar değere dönüştüren imar işine onay vermesinden dolayı ağır eleştiriler almıştı.

Bizzat Boydak tarafından yalanlandı
Cemaat’le ilişkisi olmadığını ve hatta Pensilvanya’ya bir kere bile gidip görüşmediğini açıklayan Özhaseki’ye yalanlama bizzat Boydak Holdingi eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak’tan geldi. Hacı Boydak, tutuklu bulunduğu sırada, cezaevinde kendisini ziyarete gelen milletvekillerine yaptığı açıklamada, kendilerini Pensilvanya’ya Özhaseki’nin götürdüğünü söylemişti.

Boydak şunları söylemişti: “10 yılda bir sefer gittim Belediye başkanı çok ısrar etti, beraber gittik. O beni zorladı, ben üç gün kaldım. Heyette Özhaseki, şu anki genel sekreter İsmail Tamer, Ahmet Öksüzkaya, Hamdi Kınaş, İlham Mirabeyli,Ali Öziş vardı. Ben üç gün sonra döndüm. Esas Washington’a gittik. Ondan sonra 2 saat Pensilvanya’ya gittik. Sonra ben New Jersey’e gittim. Onlar orada okulları gezmeye devam etti. Ben 10 yıldır 1 kez gittim.

 25 KAZIM 2017 TARİHLİ SÖZCÜ GAZETESİ’NDE SAYGI ÖZTÜRK’ÜN FETO, Bakan Ozhaseki’nin etrafını ahtapot gibi sarmış” BAŞLIKLI YAZISI İSE ŞÖYLE:

İşadamı Nurettin Okandan, Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki’nin, bazıları tutuklu, bazıları da firari durumda olan FETÖ’cülerle ABD’de çektirdiği fotoğrafı mahkemeye verdi tahliye oldu.

Kayserili 69 işadamının yargılandığı FETÖ davasına, mahkemeye sunulan bir fotoğraf damgasını vurdu. Dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve halen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin, bazıları tutuklu, bazıları firari durumda olan, FETÖ yapılanması içinde önemli görevlerde bulunan kişilerle çektirdiği fotoğraf, “etkin pişmanlıktan” yararlanmak isteyen tutuklu sanıklardan Kayseri eski Sanayi Odası Meclis Başkanı Nurettin Okandan tarafından mahkemeye sunuldu.

FETÖ Kayseri İmamı da var
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 17’si tutuklu 69 sanıklı FETÖ davasında, tutuklu sanıklardan Kayseri Sanayi Odası Meclis eski Başkanı işadamı Nurettin Okandan’ın mahkemeye sunduğu fotoğrafta halen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevinde bulunan dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AKP eski milletvekili, Kayseri il imamı, Fetullah Gülen’in yanında çalışan bir kişinin de bulunduğu görüldü. Geziye, başkan ve iki belediye çalışanının dışındakilerin kendi parasıyla katıldığı öğrenildi.

Gülenle görüştük iddası
25-26 ve 27 Eylül tarihlerinde yapılan duruşmada “etkin pişmanlık şartlarına uygun ifade vermediği” için yeniden tutuklanan ve Nevşehir Cezaevi’ne konulan işadamı Nurettin Okandan, tekrar etkin pişmanlık haklarından faydalanmak istediğini ve FETÖ yapılanması ile ilgili olarak tüm bildiklerini mahkeme ile paylaşacağını belirtti. Amerika’da örgüt elebaşı Fetullah Gülen’i ziyareti sırasında çektirdiklerini öne sürdüğü fotoğrafı Mahkeme Başkanı Murat Şamlı’ya teslim etti. FETÖ sanığı Okandan, bu fotoğrafları çektirdiklerini kendisinin unuttuğunu, ancak eşi ve çocuklarının fotoğrafı evde bulduğu için şimdi mahkemeye sunduğunu söyledi. Okandan, o geziyi şöyle anlattı: “2012 yılında Amerika gezisine katıldım. Pensilvanya’ya gidip Gülen ile yarım saat görüştük. Bu ziyareti Sıtkı Baş ve Gülen’in yanında çalışan Mahmut Yeter ayarladı.” Okandan etkin pişmanlık şartlarını yerine getirdiği gerekçesiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Amerikaya giden heyette yer alanlar bu fotoğrafı çektirdi

1 Mahmut Yeter: Fetullah Gülen’in Pensilvanya’daki malikhanesinde çalışıyor. Kayseri’den gelen heyete mihmandarlık yaptı.
Geziyi organize etti.
Halen FİRARİ.

2 Nurettin Okandan: Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı. 28 Eylül’de FETÖ’den tutuklandı. Önceki gece mahkemeye sunduğu bu fotoğraftan sonra SERBEST bırakıldı.

3 Hamdi Kanay: Kayserili işadamı, Kınaş inşaat firmasının sahibi. TUTUKLU.

4 Hüseyin Beyhan: Kayseri Belediyesi’nde Hukuk Müşaviri. Hakkında soruşturma yok.

5 Mehmet Özhaseki: Dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı. Halen Çevre ve Şehircilik Bakanı.

6 Sıddık kod isimli Sıtkı Baş: FETÖ’nün Kayseri il imamı. Türk vatandaşlığından çıkarıldı.
Halen FİRARİ.

7 Ahmet Öksüzkaya: AKP eski Milletvekili.
Halen FİRARİ.

8 İlhan Miraboğlu: Kayseri FETÖ yapılanmasında önemli bir isim.
Halen FİRARİ.

9 Ali Ezinç: Mütevelli Heyeti üyesiydi.
Halen FİRARİ

10 Oktay Durukan: Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde çalışıyor.

ÖZHASEKİ: HOCA İLE BİR GÖRÜŞMEM OLMADI

Nurettin Okandan’ın mahkemeye bir değil toplam 11 adet fotoğraf sunduğu öğrenildi. İfadelerde, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile birlikte Fetullah Gülen’i ziyaret ettiğini açıklayan Okandan’ın iddiasına karşın, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’de SÖZCÜ’ye şunları söyledi: “Belediye meclis kararıyla Kuzey Karolina’yla ‘kardeş şehir’ protokolü imzalamıştık. Bizi davet ettiler. Bu davetlere giderken Ticaret Odası, Sanayi Odası, Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği’ne (GESİAD) yazıyor, gelmek isteyenler de heyette yer alıyordu. 2012 yılında da Karolina’ya gittik. Fotoğrafı New York Central Park’ta çektirmiştik. Sanki ben Pensilvan’ya hocaya gitmişim gibi sunuyorlar. Bu durum beni derinden yaralıyor.”

Pensilvanya’da çekilmedi
“Rehber diye verilen Mahmut Yeter’i daha önce hiç tanımıyordum, Fetullah Gülen’in adamıymış. Nurettin Okandan, Gülen’e meyilliydi. GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş, zaten hocacı. Bu fotoğrafla ben Pensilvanya’ya gitmiş gibi gösterilirsem, bu beni derinden üzer. Fotoğrafın çekildiği yer olarak da Pensilvanya yazmışlar. Bu alenen iftira. Benim, hocayla uzaktan, yakından bir selamım, görüşmem, oturmam, kalkmam hiç yok. Allah şahittir, bir metrekare arsa vermemiş tek belediye başkanıyım.”