Sami Özçelik
Artvin

ra

Maden şirketinin maden sahasını 32 hektardan 239.12 Hektara çıkarma isteği ve verilen izne karşı Artvin halkının açtığı dava sonuçlandı. Kararı burada alan Artvinliler, büyük sevinç yaşadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Bedrettin kalın; ”Cerattepe davaları bir takım ayak oyunları ile kaybedildi.

32 hektarlık alanın 249 hektara çıkarılması ile ilgili işletme izini verilmişti ve bu kararın iptali için bizde dava açmıştık doğrusunu söylemek gerekirse Cerattepe’nin ana davalarında bir takım hukuksuzlukları da gözeterek umutlu değildi ama sanırım adalet geç de olsa tecelli ediyor. Davamızın kabulü kararını da bugün buraya geldiğimizde öğrendi ki sevinçliyiz bunu da duyuracağız Cerattepe konusunda alınan en önemli karardır.

CERATTEPE KARARI HAKLILIĞIMIZI GÖSTERİYOR!

249 hektar İşletme hakkı iptal olmuştur. 38 hektarlık alanda CED Raporu varken 240 hektara çıkarılması doğru olmadığı gerekçesi var bu gerekçe doğru bir gerekçedir bizim de itirazımız bu doğrultudaydı önce CED raporu alınması gerekir sonra alması işletme izni alması gerekir bu da kabul edilmiş oldu Rize İdare Mahkemesinde bu doğrultuda mutluyuz.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, kararı değerlendirerek, Artvin’in Artvin halkının haklı olduğunu, bunu herkesin çok iyi bildiğini, 239.12 hektar için verilen kararın tüm Cerattepe için verileceğine yürekten inandığını söyledi. Cerattepe’de madenciliğin yapılamayacağını bizzat devletin mühürle söylemesine rağmen yeniden ihaleye açıldığını hatırlatan Karahan, 239.12 hektar için açılan davanın çıkan kararının doğru olduğunu belirterek;

Karar sürpriz bir karar oldu uzun zamandır Artvin’de bekleniyordu. Aslında Artvin’in hiçbir tarafına dokunulmaması gerekiyor. Bir bütün olarak kalması gerekiyor ama gördüğünüz gibi olmuyor. Cerattepe’de, başka yerlerde, ve bütün vadilerle uğraşmak zorunda kalıyoruz. Umarız gelen adalet devam eder ve bütün kararları olumlu yönde almaya devam ederiz. Haklı olan haktır halk da kazanacaktır.”dedi.