resimGürer, 4 yıldır su tutmayan Darboğaz göletiyle ilgili sorunu, Meclise taşıdı 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, dünyaca ünlü Napolyon kirazının üretildiği Darboğaz köyündeki gölette oluşan su kaçağı sorununun 4 yıldır çözülememesinin üreticileri ciddi manada mağdur ettiğini söyledi. Sorunu, TBMM gündemine taşıyan Gürer, üreticinin mağdur olmaması için göletin tadilatının mutlaka yapılması gerektiğini söyledi.

2014’TE YAPILDI AMA SU KAÇAĞI SORUNU ÇÖZÜLEMEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis genel kurulunda söz olarak, Ulukışla ilçesine bağlı Darboğaz köyünde yapımı 2014’de tamamlanmasına rağmen su kaçağı sorunu nedeniyle üreticilerin faydalanamadığı Darboğaz Sulama Göleti’ndeki soruna dikkat çekti.

 ÖDENEK SIKINTISI MI VAR?

 Göletin 4 yıldır su tatmadığını anlatan Gürer, “Gölet tadilatı için çabalarımız olmuştur. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü inceleme sonucu 2018 yılında keşif bedeli çıkarılmış ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmiştir. Göletintadilat, tamirat için ödenek sıkıntısı olduğu söylenerek ihaleye çıkarılamayacağı belirtilmektedir” dedi. 

 DÜNYACA ÜNLÜ KİRAZ ÜRETİMİNİN GELECEĞİ TEHLİKEDE 

 Darboğaz’ın kapalı sulama sistemi ve göletinin olmamasının bahçeciliği tehdit ettiğini vurgulayan Gürer, “Dünyaca ünlü Darboğaz kirazının devamı ve kalitenin düşmemesi için 2019 Mart ayı başından itibaren gölette mutlaka su tutulması için gereği yapılmalıdır. Ayrıca Darboğaz Sındıran mevkisindeNiğde İl Özel İdaresinin yapacağı gölet de mutlaka yapılmalıdır. Dünyaca ünlü Darboğaz Napolyon kirazı üreticisinin mağdur olmaması için gereken çalışmalar sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı. 

 GÖLET BEKLEYEN KÖY VE KASABALAR…

CHP Niğde Milletvekili Gürer ayrıca, Himmetli, Karanlıkdere, Kolsuz, Emirler Göletlerinin de bir an önce yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.