“Kararlıyız, Umutluyuz, Kazanacağız’
 Şiarı İle Bir Araya Geldik.”

001 002

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin 2. Olağan Genel Kurul Kongresi Ankara’da gerçekleştirildi.

Parti üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen  kongrede ekolojik, ekonomik – jeopolitik kriz, yaklaşan yerel seçimler, toplumsal muhalefetin genişletilmesi ve güçlendirilmesi ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin önümüzdeki dönemdeki politik hedef ve eylemleri konuşularak karara bağlandı.

Yapılan Eş Sözcü, Parti Meclisi ve Parti Organları seçimleri sonucunda Eylem Tuncaelli ve Sinan Tutal Eş Genel Sözcülüğe seçildiler.

‘Adil, Eşit, Özgür Bir Yaşamı Başarabiliriz’

Açılış konuşmasını yapan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin Eş Sözcüsü Eylem Tuncaelli, tüm dünyada yükselen direnişe dikkat çekti. İktidarın toplumda kutuplaşma yaratarak kendini ayakta tutmaya çalıştığını belirten Tuncaelli, böyle bir süreçte yerel seçimlere gidildiğine dikkat çekti. Demirtaş’ın AİHM kararına rağmen tutukluluk halinin devam etmesine, Osman Kavala’nın halen iddianamesiz olarak içeride tutulmasına tepki gösteren Tuncaelli, “Öğrencisinden akademisyenine tüm özgürlük direnişçilerini selamlıyorum. Bizimkisi her alanıyla bir yaşam hakkı savunusu. Kim olursak olalım, hangi yaş, hangi cins, hangi ırk olduğumuzun bir önemi yok. Kimsenin ötekileştirilmediği, yok sayılmadığı, tüm canlıların eşit kabul edildiği ve bütün tahakkümleri tarihin sayfalarında bıraktığımız bir hayat özlemimiz var. Adil, güvenilir, barış içinde eşit, özgür, yeşil bir yaşam bizlerle mümkün, bunu başarabiliriz. Buradan aldığımız kararlarla daha azimli devam edeceğimizi düşünüyorum. Umutluyuz, kararlıyız ve biliyorum ki biz kazanacağız” dedi.

‘Tüm Demokrasi İsteyen Kitlelerle Buluşmalıyız’

Eş Sözcülerden Naci Sönmez ise, “Ekolojiyi börtü böcek olarak algılayanlar şimdi ekolojinin yaşam için değerini anladı” dedi. Sınıf ve ekoloji mücadelesi verirken HDP ile birlikte hareket ettiğimizi ifade eden Sönmez, “Bugün esas olan toplumsal ihtiyaçlara cevap vermektir. Kendi çıkarlarımızı bir kenara bırakarak, yerel seçimler öncesi nasıl bir demokrasi mücadelesini öne koymalıyız, nasıl bir HDP, nasıl bir CHP, nasıl bir Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi demeliyiz ve tüm demokrasi güçleriyle buluşmalıyız” şeklinde konuştu. Seçimlerde birlikte hareket edilmesi gerekliliğine vurgu yapan Sönmez, “Bugün özellikle HDP’yi öcü gibi gösteren etkenlere karşı bizim devreye girmemiz gerekiyor” dedi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce delegenin katıldığı konferansın ilk günü Avrupa Yeşiller Partisi adına Evelyn Huytebroeck, Alman Yeşiller Partisi’nden Claudia Roth, Avusturya Yeşil Parti Milletvekili Berivan Aslan gönderdikleri video mesajlarla, dünyanın farklı yerlerinden 40’ı aşkın yeşil parti, çok sayıda siyasetçi, aktivist yazılı mesajlarla kongreyi selamlayıp, dayanışma duygularını ilettiler.

004

HDP Grup Başkanvekili, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, HDP Parti Sözcüsü, İstanbul Vekili Saruhan Oluç, CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, SYKP Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, ESP MYK üyesi Suat Çorlu, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Yunanistan Yeşiller Partisi Heyeti, Almanya Sol Parti Milletvekili Hakan Taş, Almanya Genç Yeşillerinden Max Lucks, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, DİSK’i temsilen Dev Maden Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün, Tüm- Emekli Sen Genel Başkanı Salman Hürkardeş, BURÇEP adına Eşref Taş, EHP Ankara İl Başkanı Sanem Deniz, Birleşik Devrimci Parti Merkez Disiplin Kurulu üyesi Eylem Ezgi Dağdeviren ve siyasi parti, sendika ve meslek odası temsilcilerinin de katıldığı kongrede toplumsal demokratik muhalefetin birliği üzerine güçlü mesajlar verildi.

Yapılan seçimler sonucunda parti organları şu isimlerden oluştu: 

Eş Genel Sözcüler

Eylem Tuncaelli – Sinan Tutal

Ara Bulucu

Gül Büyükbay

Merkez Disiplin Kurulu

Fatma Gamze Kuru, Haydar Ata, İffet Karaca, İsmet Yılmaz, Mustafa Akgün, Sema Anıl, Vahit Genç, M. İhsan B. Dirican (Y)

Parti Meclisi Üyeleri

Abdullah Çiftçi, Abdullatif Tayfur Köse, Adnan Gölpınar, Ahmet Asena, Ahmet Çiçek, Ahmet Gürcan Şişmanoğlu, Ahmet Okumuş, Ahmet Rauf Uluç, Ahmet Serdar Esen, Atilla Kılıç, Ayşe Sezer, Bilge Oykut, Cengiz Murat Özgünay, Cengiz Şanlı, Ceyda Can, Çağdaş Küpeli, Dursun Bektaş, Duygu Melek Sürücü, Elif Tatar, Emin Ekinci, Fahrettin Filiz, Fatma Özen Çerençe, Füsun Oğuz, Gönül Aygün, Gülden Gülizar Şendur, Gürkan Develi, Güven Atabay, Haluk Korkmaz, Hamide Bezirci Yılmaz, Hatice Kuzu, Hayri Yılmaz, Hüseyin Hazım Özdemir, İjlal Gitmez, İnci Akyıldız, İsmail Duygulu, Kemal Tuncaelli, Kemalettin Yıldız, Mediha Özdemir, Mehmet Emre Pekgönenç, Mehmet Polat, Meryem Gülbudak, Müge Karalom, Naci Sönmez, Nergiz Vasfıoğlu, Nesrin Aslan, Neşe Perihan Kulak, Nevin Aytekin, Nur Taycı, Recep Demirci, Sait Taycı, Selda Onurlu, Serab Çakalır, Sezgin Pekgönenç, Simin Gürdal, Suat Baysal, Süleyman Eryılmaz, Şenol Akyol, Yasemin Kipkurt, Yeşim Arslan, Yusuf Gülsevgi, Cahit Mete (Y), Hasan Kemal Elban (Y), İbrahim Özkan (Y), Mahir Bakır (Y), Mehmet Cengiz (Y), Saffet Uygur (Y)