CHP, HAKAN FİDAN’IN İSTİFASINI İSTEDİ

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZKOÇ: “TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ’Nİ HİÇE SAYAN, AMERİKAN SENATOSUÖNÜNDE DÜĞME İLİKLEYEN, BİLGİ VEREN, HESAP VEREN BİR MİT BAŞKANI’NI İSTEMİYORUZ”

“ZAT-I NAMUHTEREM, KENDİSİNE BU İZNİ VERENLERLE BİRLİKTE DERHAL GİTMELİDİR”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, ülkedeki en karanlık, en kanlı gelişmeler üzerine bile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bilgi vermeye gelmeyen MİT Başkanı Hakan Fidan’ın Amerikan Senatosu’nda bilgilendirme yapmasına tepki gösterdi.

Özkoç, “Türkiye Büyük Millet Meclisi hiçe sayan, Amerikan Senatosu  önünde düğme ilikleyen, bilgi veren, hesap veren bir MİT Başkanı’nı istemiyoruz. Zat-ı Namuhterem, kendisine bu izni verenlerle birlikte derhal gitmelidir” dedi.

Engin Özkoç, konuya ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi. MİT Başkanı Hakan Fidan’ın istifasını isteyen Özkoç, özetle şöyle konuştu:

“2015-2016 yıllarında 33 bombalı saldırıda 363 sivil insanımız öldü. O MİT Müsteşarı, ben de Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu’nun Cumhuriyet Halk Partisi grup sözcüsüydüm. Defalarca Komisyona bilgi vermesi için çağırdık. Lütfedip geldi mi? Hayır.

FETÖ terör örgütünün darbe girişimi ayak seslerinin çıktığı günlerde, hem Güvenlik İstihbarat Komisyonu’nda hem de TBMM Grubunda liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu seslendi, bu gidişat doğru değil, MİT Müsteşarı gelip bilgi vermeli dedi. Geldi mi? Hayır.

Defalarca uyardık, çağırdık, kaale almadı.

Darbe girişimi yaşandı, 249 insanımız şehit düştü. Türkiye’nin itibarı yerle bir oldu. MİT Müsteşarı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni muhatap almadı, Türkiye’nin milletvekillerini muhatap almadı.

Zatı namuhterem, dün Amerikan Kongresindeydi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni hiçe sayan, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonunu hiçe sayan, TBMM’nin muhalefet parti liderlerini hiçe sayan namuhterem, Amerikan Senatosu’na selam verdi, önünü ilikledi, bilgi verdi, hesap verdi.

O’nun üstleri Amerikaydı, onun için Amerikan senatosundaydı. Onun muhatabı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, milletimizin seçtiği milletvekilleri değil, Amerikalıların seçtiği senatörlerdi. Onun için onların karşısında bilgi verdi, hesap verdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türk Milleti, hiçbir zaman bu namuhteremin muhatabı olmadı. Şimdi onun için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden bir kere daha sesleniyoruz; Milletimizi hiçe sayan, milletvekillerine hesap vermeyle tenezzül etmeyen, darbe girişimini Türkiye’nin, Tayyip Erdoğan’ın eniştesinden öğrenmesini sağlayan, itibarı yerle bir olmuş, milletinin adamı olmaktan çıkıp Amerika’nın adamı haline gelen bu zat, derhal gitmelidir. Sadece kendisi mi? Hayır, kendisine bu izni veren, bu yolu açanlarla birlikte gitmelidir.”