https://www.youtube.com/watch?v=JfcjACks2x4

CHP’den Vali Yardımcısı’na sert tepki

Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’ın “Biber gazı yediyseniz ne olacak” diyerek, Kızılcaköy halkını küçümsediğini iddia eden CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kemal Güneri, Arat’ın yaptığının ayıp, terbiyesizlik, hadsizlik ve devlet ahlakına ters olduğunu öne sürdü. Güneri, Arat’ın özür dilemesi gerektiğini savundu.

Jeotermal enerji santraline karşı çıkan Kızılcaköy halkına, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kemal Güneri’den destek geldi. Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’ın Kızılcaköy halkı ile dalga geçtiğini ve küçümsediğini iddia eden Güneri, Arat’ı sert sözlerle eleştirdi.

Yazılı açıklama yapan Güneri, Kızılcaköy halkının sağlığına ve tarım arazilerinin yok oluşuna çanak tutanların sadece şirketler olmadığını bir kez daha gördüklerini söyledi. Vali Yardımcısı Arat’ın ağzında sakızla Kızılcaköy Mahallesi’ne geldiğini iddia eden Güneri, “Mahalleye gelip milletin aklıyla dalga geçen vali yardımcısı, ‘Biber gazı yediyseniz ne olacak’ diyerek oradaki insanlarımızı küçük görmüştür. Yaptığı ayıptır, terbiyesizliktir, hadsizliktir, devlet ahlakına terstir. Bu sergilenen tavırla vali, vali yardımcısı olmanın bu dönemde kültürle, bilinçle, makam terbiyesi ve ağırlığıyla alakası olmadığını, yandaş olmanın yeterli olduğunu bir kez daha gördük. ‘Köylü milletin efendisidir.’ diye benimsediğimiz insanları küçük görmenin elbet bir cezası olmalıdır olacaktır da. Halkımızın sorunlarına çözüm olmak amacıyla köye gelmesi gereken Vali Yardımcısı aksine halkımızla dalga geçmiştir. Sözde vali yardımcısı olan bu şahıs tavırlarından dolayı acilen özür dilemelidir ve hakkında gereken işlemler yapılmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konunun takipçisi olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kızılcaköy halkımızla beraber doğamızı, toprağımızı, yaşam alanlarımızı savunmaya, onlar için direnmeye, hak yerini bulana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Selam olsun direnen Kızılcaköylülere” dedi.

Emrah Dinçer
Aydın Hedef Gazetesi