AKP Genel Başkanı Erdoğan  Halk Tv. Arena Programında  katılan ünlü sanatçılar  Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in söylemlerine çok sert tepki verdi ve hakim önüne çıkardı.

Baçeli’de Erdoğan’ın kararına destek çıkarak sanatçıların özür dilemesini istedi.

Geçmişte her iki liderin birbirleri hakkında sarf ettikleri sözlerden bazılarını  yorum yapmadan yayınlıyoruz.

rrrrrrr

BAHÇELİ’NİN ERDOĞAN İÇİN SÖYLEDİKLERİ:

Tarih 3 Şubat 2015 MHP Grup toplantısındaki konuşmasından:

– “Ruh heybesinden düşürdüğü namus ve şeref kristallerini arayıp da bulamayan biri olarak hatırlanacaktır.”

– “Erdoğan bu üst aklın hüviyetini aydınlatmazsa bizim üst akla çalıştığımız iddiasını ispatlamazsa namerttir. Üst aklın kucağında yıllar geçiren Erdoğan söylediği sözleri ispatlamazsa müfteridir”

– “Namus ve şeref üzerine yemin eden Erdoğan namustan ne anlamakta şereften ne çıkarmaktadır? Tarafsızlık kozasını yırtıp gözünü kan bürümüş gibi AKP adına oy talep eden Erdoğan, ruh heybesinden düşürdüğü namus ve şeref kristallerini arayıp da bulamayan biri olarak hatırlanacaktır. Şeref gibi derdi olmayanın Türkiye’nin şerefini korumaktan bahsetmesi beyhudedir. Türk milletinin birliğini temsil etmesi de akla hakarettir.”

– “Başkanlığı savunan ABD‘yi örnek gösteren Erdoğan ya hafızasını sildirmiş ya da yabancıların pili olmuştur. Erdoğan başkanlıkla ilgili soruya bakın ne diyor? Başkanlık sisteminin ortayaa çıkışı bir özentinin sonucu ya da ABD emperyalizminin bize bir tavsiyesidir demiş. Erdoğan hala yüzün kızarmayacak mı? Hala aldatmalarından vazgeçmeyecek misin? Hala başını duvara vurup nerede bu Alo Fatih, nerede bu Serok Ahmet demeyecek misin?”

Tarih 2 Haziran 2016  MHP’nin Elazığ Mitingindeki  konuşmasından:

– “Erdoğan israf, itham, inkar ve iftiradır. Dün yine zırvalamış, hezeyana batmış, zıvanadan çıkmıştır.”

-“Erdoğan aklıyla arasını açmış, klinik bir vaka haline gelmiştir.

-“Pişkince, hayasızca asılsız ve ahlaksız iddiasını sürdürüyor. Bak Sayın Erdoğan, MHP Genel Başkanı olarak, bölücü HDP’nin Meclis’e girmediği takdirde kaos olur türünden bir beyanatım varsa ve sen bunu somut şekilde, yer ve zamanını göstererek açıklayamıyorsan, tekrar ifade ediyorum, alçaksın, şerefsizsin. Erdoğan, sen nasıl bir Müslümansın? Hadi Cumhurbaşkanı olmanı geçtik de, nasıl bir insansın? Sen de hiç mi Allah korkusu yok? Sen de hiç mi günaha girme kaygısı kalmadı? Yalan söylemek, iftira atmak, gıybet yapmak, dedikodu ve tezviratlara bel bağlamak İslamiyet’in hangi buyruğunda, Kur’an-ı Kerim’in hangi ayetinde vardır? Senin yaptıklarına ancak iblis teşebbüs edecektir.”

-“Sayın Erdoğan şimdi kulaklarını aç ve Elazığ’dan bizi dinle. Artık iyice anlaşılıyor ki, sende şeref ve mertlik işportaya düşmüş, hurdaya çıkmış.”

53a940b3c33320244cba5e10

ERDOĞAN’IN BAHÇELİ İÇİN SÖYLEDİKLERİ:

Mahmut Övür’ün 14 Mayıs 2011 tarihli Sabah Gazetesi’ndeki köşe yazısından:

– “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kasetlerle ilgili Fethullah Gülen Hoca’yı suçladı. Gülen’in böyle suçlanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna cevabı bir hayli sertti: “MHP’nin bir defa Fethullah Hocaefendi’ye saldırısı gerçekten bana göre ihanet derecesindedir. Bu hiç ahlaki değil. Çok çok çirkin bir şey… Yani Hocaefendi, işi gücü bırakmış da Bahçeli’yle mi uğraşıyor? Bir defa onun bulunduğu makam böyle bir şeye müsaade etmez. Onun meşgalesi böyle bir şeye müsaade etmez. Bu çok çirkin, çok ayıp bir şey… Ben bunu ihanet derecesinde kınıyorum.

Tarih 22 Şubat 2914 tarihli Haber Türk Gazetesi, Erdoğan’ın Kütahya Mitingindede Bahçeli için söyledikleri.
Kaynak:  22 Şubat 2914 tarihli Haber Türk Gazetesi.

– Gazi Mustafa Kemal, çoluk sahibi olmuştu da çocuk sahibi olmamıştı. Onu da git iyi öğren. Evlenmemiş de olabilirsin ayrı mesele. Ama sen ailenin kadir kıymetini bilmezsin. Çünkü anne olmak, baba olmak ayrı bir şey.

25 Haziran 2015 İnternet Gazetesinden

– “Devlet Bahçeli MHP’yi aldı CHP’nin yedeği, Pensilvanya’nın oyuncağı, marjinal sol örgütlerin afedersiniz maymunu haline getirdi.”

– “Ey Bahçeli, senin ölüm tehditlerine bile boyun eğmeyiz, pabuç bırakmayız”

24 Temmuz 2016 tarihli CNN Türk Hberi:

– “Bu sabah yaptığı konuşmaya bakıyorsunuz Bahçeli’nin, aman yarabbi. Baştan aşağı, yine ifade ediyorum bu kürsüden ağzından salyalar akıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanına köksüz diyecek kadar kökten binasip olan kişi bunun hesabını verecektir. Despot diyen bir adam bunun hesabını verecektir”

19 Ağustos 2015 tarihli Sabah Gazetesi:

– “Bunlar aile, evlat nedir bilmez.”

1 Haziran 2015 İHA.cım.tr

– “İspat etmezsen alçaksın, namertsin, müfterisin.”