Karga Gak Demeden
12-02-2019
Ömer ŞAN

Hain Hırsız mı?

            Çıkmış denyonun biri, AKP kisvesine bürünerek, sözde seçim propagandası yapıyor… İktidar ya, meydan okuyor… “Vatan hainlerinin yanında yer almaktansa, hırsız bizim hırsızımız, biz yanında yer alırız” dedi mi, dedi.

Be ulan, ne idüğü belirsiz cahil… Hırsız hain olmazsa çalar mı? Vatanını seven çalar mı, hırsızlık yapar mı hain olmazsa… Sen, bu ihaneti yapanın yanında yer alırsan, sen de hainsin!

Ne demiş bir de hemen bunun ardından ‘damat’ bakan… Efenim, kıştan söz ediyor ya, domates-biber-patlıcan olmazsa enflasyon da olmazmış! He, haklı… Sen mevcut konumda olmazsan ekonomi, partinde olmazsa memleket bu durumda olmazdı… Yani enflasyon, terör, ne bileyim bu kadar ayrım olmazdı ha yurttaşlar arasında!

Bir de anımsayın…. Hani değirmenin suyu kalmamıştı ya, Türkiye Varlık Fonu diye bir birim oluşturulmuştu! Ülke de ne var ne yok devredilmişti! Hani, teminat vs hesapları…

Mesela geçen hafta oldu! Deremen artık elek de tutmaz oldu ya… Uçak, otobüs hediyesi derken bu fon da, Türkiye’nin varlıkları da, yurt dışında görücüye çıkmış…

Varlıkları, yurt dışında görücüye çıkarmak, Türkiye’yi satışa çıkarmak anlamındadır… Var mı bunun başka bir izah tarzı?

Ki, bu Fon’a devredilmiş olan Çaykur gibi KİT, kurum-kuruluş, banka, şirket vb gibi işletmelerden oluşan portföyün parasal değeri ise 50 milyar dolar imiş! Peki, görücüye çıkılan miktar… Sadece 1 milyar dolar!

Öyle, memlekette sadece ‘yiğit, kuru soğana muhtaç’ olmamış… Memleket olmuş, memleket!

Ha, bir de Çaykur’un, 2016-2017-2018 yıllarına ait gelir-gider ve hesap bilançoları da yine geçen hafta Tarım Bakanlığına gönderilmiş! Neden?

Bak kardeşim, biz memleketin en ücra köşesinde kendince memleket meselesini dert edinenler anlar da siz anlamaz mısınız? Öncelikle tarım, ekonomi ve dahi çevrenin sorumluluğunu cahil şürekana verir isen işte böyle tepetaklak gider memleketin etrafı!

Çıkar ortaya bir zil takmış 2. Abdülhamid torunu, İsmet İnönü’nün, Türkiye’ye dönmek isteyen Osmanlı hanedanı üyelerine, ‘Bunun bir bedeli var’ diyerek ellerindeki mücevherlerini aldığını iddia eder!.. Ve birileri de bu şarlatanı konuşturup haber yapar! Kabahat bunlarda işte.

Memleket yavşaktan geçilmiyor ki! İşte İnönü’nün dediği bunlar: “Hiçbir millet yoktur ki, içinde bizimki kadar hain yetiştirsin…” Siyasi uzantıları da aynı emperyalist uşaklardır.

Bir de şu İşBank saldırıları var ya CHP üzerinden… İşte bütün hesap da budur. Ama bilmez mi… Mustafa Kemal Atatürk, kendi el yazısıyla yazdığı vasiyetinde İş Bankasının hisselerini CHP’ye bırakalı 81 yıl, Menderes vasiyeti iptal edip Hazineye devredeli 66 yıl, AYM bunu iptal edip tekrar CHP’ye vereli 56 yıl olduğunu!..

Ne yapılsa mağduriyet olmuyor ama ’15 Temmuz’u önceden bilen’ Michael Rubin adlı zattan yeni kehanet gelmiş… Cumhurbaşkanı Erdoğan için… “İdam mı edilecek, sürgün mü, tutuklanacak mı” diye bir şeyler yumurtlamış! Ulan hadsiz, senin ve sahiplerinin neyine, size mi kalmış!

Evet, 15 Temmuz ihanetini biliyorlardı, çünkü içindeydiler. Ha bir de emperyalizm böyle alçak ve yavşaktır da ha… Hem kullanır, hem de tehdit eder!

Ancak biz bunu da biliriz! Bu durum aynı zamanda, her daim ‘koltuk değneği’ olan emperyalist yaklaşımların, yeniden ‘mağduriyet’ yaratma girişimlerinin başka bir göstergesidir de.

Bir de madalyonun bu yüzü var… Yazık ki ülkemizde yaşanan 15 Temmuz ihanetinin hedef almasına karşın Laiklik İlkesi hiçbir iktidar mensubunun gündemine gelmez. Darbe ve darbecilerin hedefi, kendilerinin de varoluş dayanağı olan Laikliğin önemini ne yazık ki günün iktidardaki siyasileri kavrayamamıştır! Unutmayın 5 Şubat’ı…

Memleketteki sebze-meyve fiyatlarına farklı şekillerde tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, çarşı pazarda fiyatların artışı ile ilgili eleştirilere, “İki ay Afrin’de biz leblebi, çekirdek mi kullandık” demiş… İlginç!

Ama İngilizce öğretmeni H.Mustafa Bozkurt, açıklanan öğretmenlik sonuçlarına göre atanamayınca, ‘köpeklerime iyi bakın’ notu bırakarak intihar etti. Ama bakan Çavuşoğlu’nun yeğeni, sınavda sonuncu olmasına rağmen atanmış! Al sana leblebi-çekirdek… Bunun vebali de boynunuzda kalır ha!

Cumhurbaşkanı, bir de, “Yalanı leblebi çekirdek yer gibi yiyenler var” diye de ifadeler kullanmış, 1974’te kurulmuş olan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ni, ‘biz kurduk’ dediği konuşmasında…

Bir de mafyacığından, badelenmiş hocacığına kadar yandaş yaranmacı ve çıkarcı AKP’liler, ‘oy kaybedersek iç savaş çıkar’ diye yaygara yapıyormuş… Ülkenin temelini canla-kanla kurup savunanlara, ‘Kemalist Terör Örgütü’ diyen ‘tezcanlı’ yavşak ile, ‘devlet çekildiğinde sahneye biz çıkacaz’ diyen botokslu-makyajlı uşaklar türedi ya…          Memleket insanları hiç bunca ayrıştırılmamıştı! Ulusal Kurtuluşta, emperyalizme karşı tek vücut olan Anadolu halkları, bugün emperyalist uşaklarca birbirine düşman ediliyor! Kim, kime karşı silahlanacak? Bunu yapan her kimse sana düşman, bana düşman, memlekete, devlete düşman yavşaktır!

Hırsızdır, haindir!